как се сменят задни амортесьори на Polo '97
как се сменят задни амортесьори на Polo '97
Може ли някой колега да ми прати схема на задницата на поло 1.4 1997г. за да видя как да си сменя задните амортесьори сам без да ходя в сервиз,и има ли някакви особености при монтажа/демонтажа им.Предварително Ви благодаря. 

- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: как се сменят задни амортесьори на Polo '97
колега ако нямаш необходимите инструменти ваобще не се захващаи
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Гаечни ключове 17-19 мисля че бяха, клещи, скоби , малки ключета за контра отгоре, търпение и техническа мисъл, както и още един човек на настъпи моста за да излезе амортисьора. Откъм багажника се разглобява малко, но не е страшно.
На крик пред блока и 3-4 часа ако не си го правил ти трябват.
Ако искаш помощ и си в софия свиркай! И инструмент имам.
На крик пред блока и 3-4 часа ако не си го правил ти трябват.
Ако искаш помощ и си в софия свиркай! И инструмент имам.
- Vw_polo_16v
- Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
- Двигател: AFH 1996 AQX 2000
Persin написа:колега ако нямаш необходимите инструменти ваобще не се захващаи
Колегата пита как се сменят. Ти ако знаеш му кажи, както и ако знаеш какви инструменти са му нужни, също може да споделиш.
- analplanet
- Автомобил:
- Двигател:
Колега трябва ти един крик и един 17 клуч и това е !!!не сам сменял до сега никога и ги смених и двата за 1 час!!! нее китаиско писмо!!!
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Ако имаш един здрав ела да го спазарим и ще ти помогна да ги сменим на двете коли.Имам всичко необходимо.Става за 30мин.
Благодаря на всички колеги със съветите и инфото което ми дадоха,но си ги смених за 45мин сам.Само да уточня че освен ключ 17 ти трябват и 16 за долния болт на моста.Все пак Благодаря отново на отзовалите се колеги 

- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
А здравия какво го направи?
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Демек , на още един "професор" натри носа Фолксваген! Винаги съм твърдял ,че тази кола може да се ремонтира от всеки средно технически грамотен човек със инструменти от най-близката железария.
Ти си още един пример как се прави!
БРАВО!
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Процедурата е следната:колата на равно място дърпаш ръчната укрепваш колела отвиваш леко болтовете на джантата вдигаш на крик доотвиваш и сваляш гумата след това отваряш багажника махаш гумения маншон които крие стъблото на амортисьора взимаш лула 17 или 19 беше и ключе 6 или 7 за контра на стеблото отвиваш отгоре след това отдолу маи пак бе 17 или 19 лулата и звездогаично или тресчотка с същия камък отвиваш болта избутваш го дърпаш амортисьора назад и тои пада на земята заедно с тампона после отвиваш втората гаика за да извадиш тампона шоковия тампон и праховодителя новия се слага по обратния ред но ти трябва още един човек да натисне надолу задния мост за да вкараш амортисьора на мястото му и да завиеш болта .Успех
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
anonimko написа:Процедурата е следната:колата на равно място дърпаш ръчната укрепваш колела отвиваш леко болтовете на джантата вдигаш на крик доотвиваш и сваляш гумата след това отваряш багажника махаш гумения маншон които крие стъблото на амортисьора взимаш лула 17 или 19 беше и ключе 6 или 7 за контра на стеблото отвиваш отгоре след това отдолу маи пак бе 17 или 19 лулата и звездогаично или тресчотка с същия камък отвиваш болта избутваш го дърпаш амортисьора назад и тои пада на земята заедно с тампона после отвиваш втората гаика за да извадиш тампона шоковия тампон и праховодителя новия се слага по обратния ред но ти трябва още един човек да натисне надолу задния мост за да вкараш амортисьора на мястото му и да завиеш болта .Успех
ключе 6 за контра на стеблото е голямо! 5,5 или 5 е най добре - поне на моя
Моето за гайките и болтовете е само за камък 17 - навсякъде!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”