Преди година си смених задните пружини и амортисьори. Пружините бяха някакви явно ментета и сега една година по късно колата пак и кляка много задницата когато седнат 2-ма човека. Един вид за нищо не стават вече.
Върти ми се като идея в главата да взема и от старите пружини да отрежа няколко витки и да ги заваря на новите. Така поне ще са малко по-дълги пружините и може би няма да се свиват чак толкова и задницата няма да висва.
Как смятате ще има ли ефект това упражнение, и въобще там заварка би ли държала.
Чух от някъде, че можело да се сложат някакви подложки на пружините, че да се вдигнела малко колата.
Давайте идеи колеги.
Удължаване на задни пружини на Голф 2
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Удължаване на задни пружини на Голф 2
там заварката не би държала но можеш да ги навиеш една в друга обаче ще стане мн тврда,аз ти предлагам друго да си сложиш пружини от пасат Б3 седна може да щръкне отзад като скакалец но ако те дразни може да им резнеш по една витка вече ти си преценяваш
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
намери си пружини от седан някакъв
от венто стават,за пасат не знам
аз на голфа от гаража не знам какви сложих (купих ги от колега от форума) но стана много висок

от венто стават,за пасат не знам
аз на голфа от гаража не знам какви сложих (купих ги от колега от форума) но стана много висок

- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз бях сигурен, че там наистина няма как да държи заварка. Това с двете пружини една в друга дали ще се получи. То тогава няма да има място между витките и реално няма да има ход пружината.
Явно без пари няма да се получи упражнението. Пак се допира до това да се сменят пружините, но да се сложат за по сигурно от нещо друго.
От какви други коли става да се сложи пружина на голфа. За твърдото возене съм се примирил защото и в момента вози много дървено колата. Но като се натовари и кляка супер много, а от това гърнето почва да чука по моста и по купето и се получава много грозно в колата от към шумово оформление.
Явно без пари няма да се получи упражнението. Пак се допира до това да се сменят пружините, но да се сложат за по сигурно от нещо друго.
От какви други коли става да се сложи пружина на голфа. За твърдото возене съм се примирил защото и в момента вози много дървено колата. Но като се натовари и кляка супер много, а от това гърнето почва да чука по моста и по купето и се получава много грозно в колата от към шумово оформление.
- WOB
- Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
- Двигател: JR 1984
passat B3 и audi 80 със сигурност ще станат 

- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
колега защо не сложиш пружини от голф 3 комби ?
другия вариянт е да сложиш втулки под чашките на пружините
другия вариянт е да сложиш втулки под чашките на пружините

- edisonov
- Автомобил: VW Golf 8 Variant
- Двигател: 2025
Lov4o написа:другия вариянт е да сложиш втулки под чашките на пружините
Аз направих така и съм доволен от резултата. Преди често ми опираха гумите в калниците защото джантите са с малко ЕТ, но след като сложих втулките проблеми никакви.
edisonov написа:Lov4o написа:другия вариянт е да сложиш втулки под чашките на пружините
Аз направих така и съм доволен от резултата. Преди често ми опираха гумите в калниците защото джантите са с малко ЕТ, но след като сложих втулките проблеми никакви.

- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Lov4o написа:колега защо не сложиш пружини от голф 3 комби ?
.... няма да ги сложи защото няма да станат.

- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
fill написа:Lov4o написа:колега защо не сложиш пружини от голф 3 комби ?
.... няма да ги сложи защото няма да станат.
би ли обяснил защо ако не е проблем, аз до сега живях в заблуда с мисълта че трябва да стане

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Колегата fill се е объркал
.
Пружините от венто и голф 3 са еднакви (като имам впредвид и на натиск и на устойчивост), обаче аз сложих от голф 3 комби (с дизелов двигател 1Z) пружини на двойката ми - вирна се зверски отзад
.

Пружините от венто и голф 3 са еднакви (като имам впредвид и на натиск и на устойчивост), обаче аз сложих от голф 3 комби (с дизелов двигател 1Z) пружини на двойката ми - вирна се зверски отзад

Колегите са абсолютно безгрешно прави става перфектно. Отиваш до най близките вторични и им искаш тръба с вътрешен отвор колкото ти е дебел амортисьора тряба да е точно взимаш си около 10см от тръбата и я режиш на по 4см дължина трбат ти две тъбички по 4см а пък може и по 5см и ги слагаш под чашката и така 4см. мисля, че ще стане перфектно. Ако не ти е ясно нещо питай. Най важно е да оцелиш отвора на трабичката иначе ще преминава през ушичките на амортисьора.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”