Скоростна кутия за Голф 4, 101к.с.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
niki
Автомобил:
Двигател:

Re: !

Мнениеот niki » Чет 08 май 2008 20:38

Eвала колегата!~Най после нещо умна да се каже!
Всеки иска да кара без да се правят определените обслужвания!
Мойта що не се е счупила ?А му взимам здравето на дизата...Това че скоростите са били чупливи на Г4 е пълна глупост! :idea:
Има пълно морги в София с Г4...какъв е проблема :wink:[/quote]

Е добре де аз като я взех моята и като смених всичко по нея масла ремъци, филтри и какво ли още не .....какво ??? Счупи се - случва се ! Да не ти се случва и на теб тогава ще те питам!
Само да спомена, че тези нитове където се късат ако не се лъжа бяха от алуминии или нещо такова ( може и да бъркам) докато ремонтния комплект са си стоманени болтове !!!!
А и колега да ти кажа под секрет, че когато ми се наложи на мен да потърся въпросната втора употреба скоростна кутия по моргите където е "пълно" с части за голф 4, не намерих такава а обиколих доста места където може да се намери !!! А и да те питам по какво ще различиш "новата " дали е в добро състояние ???Или ще си купуваш скоростни кутии докато не попаднеш на нещо добро ! Е това ако ми обясниш евала ти правя ! Аз лично съм доволен от това , че смених всичко по нея и сега нямам никакви проблеми..... а колата си я карам доста!!!
Успех !

adrenline
Автомобил:
Двигател:

Re: Скоростна кутия за Голф 4, 101к.с.

Мнениеот adrenline » Нед 02 окт 2011 17:19

Здравейте,
Искам да започна с това ,че съм жена и на идея си нямам от скоростни кутий!
Имам следният въпрос към всички вас:
Притискателния диск(маховик? :| ) и други части от скоростната кутия на Голф4 1,6 били от абсолютно еднакви като с тези на Голф2,това така ли е

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Нед 02 окт 2011 17:56

adrenline написа:Здравейте,
Притискателния диск(маховик? :| ) и други части от скоростната кутия на Голф4 1,6 били от абсолютно еднакви като с тези на Голф2,това така ли е

Разбира се, че не! :) ако идеята ти е да купиш каквато и да е част от Голф 2 и да я сложиш в Голф 4 - няма да стане :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 02 окт 2011 18:13

adrenline написа:Здравейте,

Здравей, явно си чула от познат/и нещо, но не си го запомнила добре. Маховикът НЕ е част от скоростната кутия (той е връзката между двигателя и ск.кутия, предава въртеливото движение на кол.вал към вала на кутията посредством съединител). Пък не виждам защо ще му е на някой да смени плътен маховик от Мк4 1.6 с такъв от Мк2.

Потребителски аватар
Илиянски
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Илиянски » Нед 02 окт 2011 20:01

Колеги,единственият вариянт за оправяне на ск.кутии 1.4 и 1.6 не е купуване на други втора употреба,а отремонтиране на старата с ремонтният комплект на стойност 153 лв.във VW. Ако разбира се кутията не е с тотална щета,както става в много случай.Всяка кутия ,която не е отремонтирана е рискова.
На личната си кола свалих напълно здрава кутия за да и сложа ремонтният комплект от болтове. И само за инфо има хора с по 3-4 счупени кутии заради въпросните нитове,които са от "локум" Като започнах да ги разпробивам имах чувството,че пробивам дърво,а иначе са стоманени. Ако някой го интересува мога да кача и снимки.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 02 окт 2011 20:14

Илиянски написа:Колеги,единственият вариянт за оправяне на ск.кутии 1.4 и 1.6 не е купуване на други втора употреба,а отремонтиране на старата с ремонтният комплект на стойност 153 лв.във VW. Ако разбира се кутията не е с тотална щета,както става в много случай.Всяка кутия ,която не е отремонтирана е рискова.
На личната си кола свалих напълно здрава кутия за да и сложа ремонтният комплект от болтове. И само за инфо има хора с по 3-4 счупени кутии заради въпросните нитове,които са от "локум" Като започнах да ги разпробивам имах чувството,че пробивам дърво,а иначе са стоманени. Ако някой го интересува мога да кача и снимки.

Частично си прав. дискутирано е обаче достатъчно, има няколко теми по въпроса.
Кутиите поставяни след средата на 2001 са коригирани и спокойно могат да бъдат използвани за заместител ако се стигне до там! :idea: А тези които са с Г4 произведен след Юли 2001 няма въобще от какво да се притесняват и да трошат пари!
За това не подвеждай обобщавайки така!

adrenline
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adrenline » Пон 03 окт 2011 9:41

Иначе проблем със сменянето на срокорости нямаше.Първо помислих ,че бензина от Шел е скапан :),но след като придърпването се появи и на втория ден отдох в сервиз.
:) и аз бях доста учудена когато след като отвориха кутията.
Проблема е същият:беше изяла нитовете,един от тях(полуизяден) свободно се търкаляше вътре.Майсторчето каза,че съм късметлийка ,че не е потрошил някоя зъбчатка.Кутията вече беше отваряна,кужуха беше закърпен - единия от лагерите вътре от голф2 както и маховика!!В сервиза я гледаха като извънземно!Направо ме заболя главата!Допитах се и до други майстори ,който ми казаха ,че точно на мотор 1.6 това било нормално и при всичите Голф 4 1,6 е така !!!
Защо се случва на мен?!

Потребителски аватар
Илиянски
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Илиянски » Пон 03 окт 2011 11:52

Много си прав колега,но кутиите след юли 2001г. са с малко по-дебели нитове,които не ги прави вечни.И защо VW пуска и техният комплект болтове на скромната сума от 365 лева? :beer

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 03 окт 2011 12:00

Илиянски написа:Много си прав колега,но кутиите след юли 2001г. са с малко по-дебели нитове,които не ги прави вечни.И защо VW пуска и техният комплект болтове на скромната сума от 365 лева? :beer

11mm вместо 9mm ако трябва да сме по-точни.
А вечно няма НИЩО, дори и болтове :idea: Само че целта не е да се направи нещо вечно, а да издържа определени натоварвания. Това е постигнато с корекцията след средата на 2001.
И преди съм го казвал - който е учил машинни елементи, знае, че нитовете далеч не бива да се подценяват по отношение на издръжливост.

Потребителски аватар
Like a bLizZaRd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Like a bLizZaRd » Пон 03 окт 2011 16:13

До колкото разбрах мисълта на колегата Илиянски е по-добре тези болтове да се сменят предварително за да не берем ядове? Аз съм с 1,6 98 и ми е интересно че като гледам бая се чупят. Могат да се купят само от сервиза на VW за 365 или се продават и на други места?

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 03 окт 2011 16:28

Like a bLizZaRd написа:До колкото разбрах мисълта на колегата Илиянски е по-добре тези болтове да се сменят предварително за да не берем ядове? Аз съм с 1,6 98 и ми е интересно че като гледам бая се чупят. Могат да се купят само от сервиза на VW за 365 или се продават и на други места?

Могат да се купят за около 150 лв.

А колко "бая се чупят" е много относително, както личи и от тук:
viewtopic.php?f=5&t=180178

По улиците се движат стотици 1.4 и 1.6 които никога не са чували за проблеми със скоростната. Само че не очакваш да дойдат тук във форума за да го напишат нали ;) Човек реве само като има проблем, за това ти се струват "бая".
Но ако искаш да си на сигурната страна, особено щом си и 98 ... 155 лв мисля бяха в АутоПлюс ако не се лъжа.

Потребителски аватар
Илиянски
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Илиянски » Пон 03 окт 2011 22:12

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1734/10919752135378965581317672012AlrnLCYP8J3RDSxvKdfU.JPG

Ето така изглежда 9 мм.комплект,който струва 153 лв. от VW Center. Ако се стигне до друга кутия ремонта е над 1000 лв.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”