Какво ще стане ако си резна малко пружините ???

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
stangero
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво ще стане ако си резна малко пружините ???

Мнениеот stangero » Нед 02 окт 2011 22:06

speed_kmg написа:Колеги на мене ми харесва как ми вози голфчето а като сложа спортни пужини ще се удърви возията ,просто искъм да стане с около 5 см по-ниско - джантите да уплътнят калниците :) :drunk

а ти да не мислиш че като отрежеш прожината колата ще си вози пак меко ???

я помисли малко какво става с прожината като и отнемеш 2-3 витки ..........

и като дигнеш на крик и понеще че са ти обикновени дълги амортесиорите и прожината ще испада.....

и като има по голяма неравност амортесиора ще се прибира до краи и ще "чука"и ще испусне доста по бързо ....

иначе нема да се убиеш да ти изпадне прожина или нещо такова че си караш но ще пребеш возията на колата тотално .....

........от резани прожини опасност няма .....има само испуснали амортесиори и отвратителна возия......

Потребителски аватар
adrenalin_93
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: GTI-ABF 1994
Контакти:

Мнениеот adrenalin_93 » Нед 02 окт 2011 22:51

Колега един приятел така отреза по 2 намотки изкара супер стойка,НО до тук..Колата става наистина устойчива малко или много във завой и това беше..При дупка или неравност самия амортисьор не функционираше както трябва и става едно люлеене да си е*е майката..Така,че колега не прави тази грешка и ти.

+ Това сега се сетих да добавя само,че заради тази простотия и преден десен амортисьор замина.

Поздрави! :drunk

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 03 окт 2011 22:18

Един пример от мен.В момента съм с резани пружини.В завоите колата е доста стабилна и изглежда по-добре...и като се замисля всичко свършва до тук.Возията е ОТВРАТИТЕЛНА,от най малката неравност предницата почва да се люля като за световно,при по-голяма дупка имам чувството че амортисьора ще се покаже през предния капак,при всяко вдигане на крик трябва да се наместват пружините.С две думи не го правете.
Сега събирам пари за винтово окачване,че не се издържа така :да:

zoomer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zoomer » Пон 03 окт 2011 23:07

Колега,

Не карам голф но пък карам кола със спортно окачване от около 3 години. Като минах през няколко ралзични етапа.
Първо да ти го кажа в прав текст:
Тоя филм с ниска и добре возеща кола си го избии от главата. Ако искаш колата ти да има стойка - ще трябва и да е лагерна количка. Няма средно положение. А и като цяло за колата не е здавословна комбинация това (отне ми 3 картера да го науча това нещо :oops: ).
Иначе ако си отрежеш пружините и смъкнеш колата както е със стоковите амортисьори, ще прецакаш амортисьорите за отрицателно време. Имай предвид че те са изработени и мислени да работят при някаква височина на пружината, като ги вкараш в друг диапазон, да ще станат по-твърди но и ще изпуснат.
Имай предвид че твърдостта се определя от амортисьора, а височината от пружината - това е най общо казано.
Както друг колега по-нагоре каза - спортните пружини са по-дебели за да се свиват по-малко, до колкото знам са и със същия брой витки както и оригиналните пружини, та ако отрежеш 1-2-3 витки, ще развалиш физическите свойства на пружината, а все си мисля че щом е сметката от някой далеч по-умен от нас че трябва да е така - няма да го измислим по-добре.
В крайна сметка бих ти препоръчал, да си потърсиш пружини които да свалят малко, примерно 20/0, 20/20, 40/20, за да докараш някаква стойка долу горе и да запазиш нормалния диапазон на работа на амортисьорите.

П.П. нямаш си на идея 5см колко са много щом се отнася до сваляне на кола.

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Вто 04 окт 2011 11:18

Карал съм с пружини с дроп 60мм на обикновен амортесьор и не ти го препоръчвам в голяма дупка удря шок тампона и амортесьорите заминават много бързо, незнам с 30мм как ще е.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 04 окт 2011 11:35

30мм е ок, ако говорим за спортна пружина примерно модела на Айбах. Ако говорим за рязана стоковица.... след като се монтира на колата реално ще клекне повече.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 04 окт 2011 11:53

Ако резнеш пружините с цел спортно окачване няма как да стане без по-къси амортисиори. Що не си вземеш направо едно спортно окачване да ти е мирна главата. Цената не е много висока към 400лв.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 04 окт 2011 12:09

speed_kmg написа:ами мисля че са си добре

сменял ли си някога амортисиьорите знаеш ли как се определят дали функционират ,или не. при тебе може да има голямо износване. :lol:
май не си за рязане на пружини ,ами за ново окачване. :lol:

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Вто 04 окт 2011 12:22

Рязане на пружини...по принцип ако си някъде където пътищата ви нямат грам дупки или грам "подскоци",давай ти си човека.
Че става стабилна става,че ще влизаш по бързо в завоите няма да поднася пак е хубаво,че ще е нисичка си е върха на гъзарията.

Ако някой се наема да реже пружини поне слагайте отзад от тия гумените тампони,за да може при евентуален подскок да не се свива чак толкова много пружината.

Отпред с рязани пружини си е жив мазахозъм да се кара....не че не може просто не бива.

Аз съм с спортни пружини 40/40 на обикновените амортисьори.При по голяма дупка предните ми амортисьори им се иска да излезнат за да видят кой ненормалник им е сложил тия пружини.Доста често съм влизал бързо в завои(говоря с скорости от 60 до 80км/ч)в градски условия.Да наистина до сега никога не съм се завъртал или съвсем леко ми е поднасяла и то не задницата а предницата.

Едни спортни пужини са под 100 лева.Ако не ти е мил живота режи по 2 намотки и давай death :bishop

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 04 окт 2011 14:01

Рязането и слагането на къса пружина на нормален амортисьор е кофти работа. Много почва да подскача и да блъска. Или инвестирай в читаво окачване или въобще не подхващай.

Потребителски аватар
stangero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stangero » Сря 05 окт 2011 10:37

dinkonikolaev написа:Рязане на пружини...по принцип ако си някъде където пътищата ви нямат грам дупки или грам "подскоци",давай ти си човека.
Че става стабилна става,че ще влизаш по бързо в завоите няма да поднася пак е хубаво,че ще е нисичка си е върха на гъзарията.

Ако някой се наема да реже пружини поне слагайте отзад от тия гумените тампони,за да може при евентуален подскок да не се свива чак толкова много пружината.

Отпред с рязани пружини си е жив мазахозъм да се кара....не че не може просто не бива.

Аз съм с спортни пружини 40/40 на обикновените амортисьори.При по голяма дупка предните ми амортисьори им се иска да излезнат за да видят кой ненормалник им е сложил тия пружини.Доста често съм влизал бързо в завои(говоря с скорости от 60 до 80км/ч)в градски условия.Да наистина до сега никога не съм се завъртал или съвсем леко ми е поднасяла и то не задницата а предницата.

Едни спортни пужини са под 100 лева.Ако не ти е мил живота режи по 2 намотки и давай death :bishop

бъркаш са !!!!!!!

с по твърдо окачване колата почва да се поднася повече при теб как е станало обратното незнам

при теб няма голяма разлика с резаните прожини дали ще са спортни с обикновени амортесиори или рязани колата си е един и същи кенеФФФ

Потребителски аватар
pavkomk2
Автомобил: Jetta mk2
Двигател: 112 PB -- 139 KR

Мнениеот pavkomk2 » Сря 05 окт 2011 22:36

Няма смисал колега не си играй с глупости после да имаш ядове аз карах с рязани ужас е просто... купих си окачване и немога да се оплача. Зимата си слагам сток амортисиорите, а лятото койловете. Пеййй сърце !!! :screwy

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 05 окт 2011 23:54

VW-Jetta-1.6 написа:Няма смисал колега не си играй с глупости после да имаш ядове аз карах с рязани ужас е просто... купих си окачване и немога да се оплача. Зимата си слагам сток амортисиорите, а лятото койловете. Пеййй сърце !!! :screwy

Бате всеки сезон ли си играеш с тея неща ??? Карай само с койлове ...

Потребителски аватар
Koko95
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: ATD

Мнениеот Koko95 » Чет 06 окт 2011 0:42

Кой ви излъга че като срежете пружините ще стане по твърда? Твърда ще е в началото после ще си омекне. Някой беше писал за наместване на пружини , май само голфовете го имат проблема с изпадането на пружините , колата ми за кеф е с рязани пружини (поради липсата в бг на спортни такива) и съм премахнал тва изпадане с връзване на задния мост за купето , отпред са между носачи и не мърдат. Стана като трабанче дигаш отзад дига се и отпред :Mr Green Fun

Последна промяна от Koko95 на Чет 06 окт 2011 12:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 06 окт 2011 0:48

:help:

Върни се в “Оптичен тунинг”