tisho_psg написа:И като е мека зимата в холандия ти какво предлагаш?
1. Целогодишно да се кара с всесезонни гуми (видя ли линка към АДАЦ, който ти бях поставил в предния си пост?).
2. Зимата да се кара с комплект всесезонни а лятото с летни?
Лято предполагам знаеш има и тогава летните са за предпочитане.
Много в грешна посока тръгна спора.Ние предполагам пишем за България,зимата в Холандия няма да карам,а и да карам пак ще са ми нужни зимни гуми защото докато стигна холандия ще мина през страни с по-тежка зима.
Аз ако бях от Стара Загора щях да имам зимни гуми,защото като тръгна за Банско и целия местен климат става без грам значение.
И в България зима си има,както и нужда от зимни гуми.
П.С. Януари и Февруари ако минавам през Ст.Загора сутрин или вечер (по тъмно) ще следя с интерес дали температурите са положителни
1. Да, точно така. Няма кой нормален човек да си купи два чифта гуми, при положение, че нито лятото асфалтът става 50 градуса, нито зимата ти замръзва сопола от студ. Визирам тези, които са обикновени шофери, а не тунингари, състезатели и т.н.
2. Да ти кажа сериозно съм мислил по въпроса за зимата да си взема всесезонни вместо типична зимна гума.
Относно за какво пишем - виж заглавието на темата. Човекът пита - има ли такова нещо. Според мен - има. И ти казах къде са от полза такива гуми.
Тук не ми стана баш ясно
Аз при минус 15 по Целзий по незаснежена магистрала предпочитам да летя със зимни,нека летните да имат предимство.
Явно са ти нужни повече обяснения. Кое точно не ти стана ясно? Като визирам "сняг" и "лед" визирам минусови температури, или снегът вирее и при положителни?

В град като Стара Загора ако за цяла зима завали 2-3 пъти стабилно сняг е по-скоро изключение, отколкото правило. Ако имаш познати, които живеят тук - попитай ги, щом не ми вярваш.
Ето даже цитирам автора на темата, като държа да подчертая, че съм съгласен с продавачката

Продавачката ми каза, че това е гума която става за "зима в градски условия".