П.С. Само по възможност зимата да не са летните гуми

stefan4o написа:Е, пожелавам всекиму да има пари да си купи 4 зимни - Конти/ГИ/Дънлоп/Мишлен и отделно да си има 4 летни от същите маркисамо че за съжаление парите никой не ги бере по дърветата и са нужни компромиси. Точно тогава на помощ идват - всесезонните гуми и евтинджос марките при зимните и летните модели.
ChimeyJimmey написа:Kaква е драмата да се кара ПОСТОЯННО-пълноприводен (full time 4x4) автомобил с 4 еднакви всесезонни гуми?
ChimeyJimmey написа:Не, нямам това предвид. Това ми е известно.
Аз винаги съм карал с 4 еднакви гуми (и така съм ги купувал), дори и само на предно.
Имах предвид, че фулл тайм 4х4 в общия случай си се справя зимата с 4 еднакви всесезонни гуми.
P.S. Обърнете внимание, че за джиповете има много по-богат избор от всесезонни гуми.
ChimeyJimmey написа:Не, нямам това предвид. Това ми е известно.
Аз винаги съм карал с 4 еднакви гуми (и така съм ги купувал), дори и само на предно.
Имах предвид, че фулл тайм 4х4 в общия случай си се справя зимата с 4 еднакви всесезонни гуми.
P.S. Обърнете внимание, че за джиповете има много по-богат избор от всесезонни гуми.
dobrin написа:И Дънлоп (Грандтрек), и Бриджстон, и Мишелин (Алпин 4х4), и други големи марки също имат чисто зимни гуми за джипове.
Stif написа:Здравейте Колеги,
Имам проблем с гумите на колата на жената.Сегашните са с голям грайфер, но са купени 2004 г.Кара годишно по 3-4 х.км.главно лятото и само в града.Явно вече от годините и слънцето са станали много твърди - личи си при спиране на мокро /шейна/.Проблема е какви гуми да и купя.Мисля дали да са всесезонни и по-евтинки.Просто няма смисъл от качествени при ситуацията която описах по-горе, и хубави да сложа/зимни или летни/ след някоя и друга година ще стане същото положение.Доколкото знам такова животни /всесезонни/няма.Чудя се какво да правя, дори си мисля да купя 2 предни, пък задните да си останат старите.Колата е Форд фокус.
Дайте съвет!
stefan4o написа:Stif написа:Последно има ли или няма? Хем се чудиш дали да си купиш, хем твърдиш, че такива нямало.![]()
Имаш няколко варианта:
1. Зимни гуми - да ги караш лете и зиме, на втория зимен сезон вероятно ще загубят голяма част от качествата си на такива.
2. Летни гуми - да ги караш и лете и зиме. Карал ли си зимата с летни гуми?Много еротично преживяване е.
3. Всесезонни (които ги няма, не съществуват, просто са плод на фантазията ми в случая) - да ги караш зиме и лете. Ако вземеш нисък клас евтина гума - лятото ще имаш полулетни, зимата полузимни гуми. Ако вземеш по-скъпа гума - положението ще е до 2-3 идеи по-добро, но пак няма да получиш 100% заместител на двата вида (летни и зимни, нали казахме по-напред, че няма всесезонни).
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 24 госта