Колеги, забелязах преди малко, че като дръпна лостчето за мигачите към мен, демек поздрав - в таблото се чува някакво жужене все едно искра. А като съм на габарит или на къси и го направя същото упражнение - този звук го няма? От какво се получава това? Колата е Голф 4.
Благодаря.
Проблем с дългите светлини-жужи на присветване.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Проблем с поздрава - дългите светлини.
Доколкото съм запознат при Мк4 също няма релета заводски на фаровете. Т.е. токът минава през лоста и пластините му. Не съм чул как точно жужи, но ако има лоша връзка е възможно от нея да се чува.
- Vinchenzo
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги сега в тъмното забелязах, че дори като дам поздрав на изключени фарове и таблото ми светва с поздрава и това пак си жужи и незнам вече, а като съм на габарит и си дам дълги нищо не жужи... 

- tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
Колега това и аз го забелязах при мен.Сякаш жуженето идва от самото табло някъде.А като си на габарит мисля ,че щрака и някакво реле.Звука е слабо забележим и ми се струва ,че е от зумера в таблото.Всичко това се случва без да е пъхнат контактния ключ .Нека и други колеги да споделят при тях как е. 

- Vinchenzo
- Автомобил:
- Двигател:
Явно само аз и ти го имаме този проблем, жуженето се чува под ключа за фаровете някъде?!
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
При мен се оправи от самосебеси 

- Vinchenzo
- Автомобил:
- Двигател:
...при мен не се оправя, ще го разглобя другата седмица да видя какво се случва, че нещо все не ми остава време... 

- Vinchenzo
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, днес разглобих таблото, оказа се, че жуженето е от релето (реле 53). Разглобих го и си поиграх малко с пластинките и почистих пъпките - жуженето изчезна, но проблема, който като дръпна лостчето в позиция ''поздрав'' освен, че ми свети синята лампа за дълги светлини ми светват пак и циферблатите.
Остава смяна на релето и може би проблема ще изчезне
Ето снимки на релето

Остава смяна на релето и може би проблема ще изчезне

Ето снимки на релето

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
това реле отговаря за халогените. и така е направена системата, че като си на дълги-да получава 2 плюса и да изключва халогените.
взима маса от дългите, докато не светят.
ако нямаш против да ти работят халогените на дълги-разгледай цокъла на релето и на крак 85 или 86 трябва да има вързан бял кабел. режеш го, изолираш го и на негово място пускаш нормална маса. и всичко се оправя.
а ако имаш против-проследяваш къде и защо прехвърля маса на котвата. крака 85/86.
взима маса от дългите, докато не светят.

ако нямаш против да ти работят халогените на дълги-разгледай цокъла на релето и на крак 85 или 86 трябва да има вързан бял кабел. режеш го, изолираш го и на негово място пускаш нормална маса. и всичко се оправя.

а ако имаш против-проследяваш къде и защо прехвърля маса на котвата. крака 85/86.
- Vinchenzo
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси Васко. Аз имам един въпрос. Като махна релето и си имам къси и дълги? Халогени не се сетих да пробвам дали има, но попринцип като съм на къси и халогени и бия дългите, халогените наистина гаснат. Ако го махна това реле какво? Няма да имам халогени само или ще има и други последствия.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с дългите светлини-жужи на присветване.
няма други последствия. 

- 3versk1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с дългите светлини-жужи на присветване.
Здравейте.И аз съм със същия проблем,в крайна сметка като пусна нормална маса ще изчезне жуженето, а таблото ще спре ли да присветва 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”