най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот valiosport » Пет 07 окт 2011 21:30

stefan4o написа:Недей, че дори и от снимката пак ме заслепяват мен твоите ламБи :Mr Green Fun Представям си на живо scare

:Mr Green Fun Колега я кажи колко квадрата кабел да слагам :deal Аз мисля да прекарам 4 квадрата до едно реле 40 ампера и от релето до единия халоген 2,5 и до другия 2,5 :bowdown

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 11 окт 2011 23:40

Днес си купих OSRAM Cool Blue ot Алфа Лайт в Дианабад za 33.20 лв H7 комплекта.

Има вече Osram Coll Blue Ultra, които са 5000К. Самите стъкла са сини обаче. Цената беше подобна. Не светят по-силно, но били по-бели/сини

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 12 окт 2011 0:02

Vlad777 написа:Днес си купих OSRAM Cool Blue ot Алфа Лайт в Дианабад za 33.20 лв H7 комплекта.

Има вече Osram Coll Blue Ultra, които са 5000К. Самите стъкла са сини обаче. Цената беше подобна. Не светят по-силно, но били по-бели/сини

Владко дай инфо за твоите и ако може някоя снимка :) За инфото не чак толкова но за снимка държа ;)

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Чет 13 окт 2011 1:16

Колега качи някоя снимка да видим как свети Осрам-а :bowdown Аз гледах едни Osram Night breaker+ някой колега ползвал ли е такива ? Иначе аз монтирах Narva 100/90W на фаровете и Narva 100W на халогените ама на фаровете май ще ги махам че много заслепяват :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 13 окт 2011 5:59

Що бре, колега? Нали бяха регулирани това-онова :Mr Green Fun

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 13 окт 2011 6:44

valiosport написа:Колега качи някоя снимка да видим как свети Осрам-а :bowdown Аз гледах едни Osram Night breaker+ някой колега ползвал ли е такива ? Иначе аз монтирах Narva 100/90W на фаровете и Narva 100W на халогените ама на фаровете май ще ги махам че много заслепяват :Mr Green Fun

Колега,на каква възраст си и на каква кола ги слагаш тия крушки?
Аз съм с найт брейкър + и светят прилично,препоръчвам ги,но ти си на вълна 100W,сякаш си с промит мозък mhihi

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Чет 13 окт 2011 10:07

Имам чувтството, че valiosport се бъзика с нас :D Колега, поне последните 10 страници от тази тема са за Оsram Nightbreaker+. Ти избощо направи ли си труда да прочетеш преди това ?

Защо си промени мнението за 100-ватовите? Или сервизът "Бай Ганьо Мотор спорт" не ти е регулирал фаровете? Или пък си срещнал неподходящ батка на пътя? :dummy:

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Чет 13 окт 2011 14:34

Stefan4o фаровете са регулирани, ако искаш и снимка мога да ти пратя да видиш колко са свалени късите обаче от отпред много блести като погледнеш :shock :Mr Green Fun Колеги наскоро съм регистриран във форума и не ми се четат 50 страници :deal 100 ватовите са ми мерак от край време и за това ги сложих, сега обмислям вариант за Нарва 130/100W че ми е мерак да вида как свети ама най-вероятно ще ги махна че да не заслепявам другите колеги :) С никого не се бъзикам просто искам да видя дали Night Breaker могат да докарат осветеност горе долу като със 100 вата крушки :beer

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 13 окт 2011 14:47

valiosport написа:Stefan4o фаровете са регулирани, ако искаш и снимка мога да ти пратя да видиш колко са свалени късите обаче от отпред много блести като погледнеш :shock :Mr Green Fun Колеги наскоро съм регистриран във форума и не ми се четат 50 страници :deal 100 ватовите са ми мерак от край време и за това ги сложих, сега обмислям вариант за Нарва 130/100W че ми е мерак да вида как свети ама най-вероятно ще ги махна че да не заслепявам другите колеги :) С никого не се бъзикам просто искам да видя дали Night Breaker могат да докарат осветеност горе долу като със 100 вата крушки :beer

Ама като искаш осветеност сложи некъв ксенон и това е ...защо искаш да топиш фарове и инсталация....не го разбирам това
Товариш и алтернатор така .... :screwy
.... maikomila

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 13 окт 2011 14:49

А ти представа от елементарна физика имаш ли? 100 вата са повече от 50 вата. Само дето 100 вата са леко незаконни (монтажа на по-мощна крушка могат да го минат като промяна по светлинната уредба на автомобила).

Затова има други врътки - със спектъра на светлината. Бялата светлина се вижда повече от жълтата. Но пък бялата на мокър асвалт хич я няма (поглъща се). Та пълно щастие няма.

Ако искаш да виждаш - вземаш си нови оригинални фарове и им монтираш читава крушка според означената мощност. Осрама тогава ще даде разлика и ще свети повече в сравнение със другите крушки със същата мощност.

Ако и след нов фар и крушка не виждаш - ходи на очен. Ако ти каже, че си наред - вземаш си фарове с лупа, монтираш система за измиване на фаровете, слагаш ксенон и ще имаш повече светлина. И ако пак не ти стигне - очния дето те е излъгал е за преглед.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 13 окт 2011 17:23

JC написа:
Ама като искаш осветеност сложи некъв ксенон и това е

Айде още един лауреат .. ксенон на рефлектори ЗАСЛЕПЯВА! Дори и Вальоспорт е забелязал защо и ще ги маха - площта на рефлектора е голяма, а именно това е което се вижда отдалече, т.е. колкото и надолу да е свален самия светлинен сноп чрез регулиране, самото отражение в рефлектора заслепява насрещните .. така че "ксенонците рефлекторваци" са също толкова вредни колкото и "100ватовците" :Mr Green Fun .

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Чет 13 окт 2011 17:51

dj_tuhla написа:
JC написа:
Ама като искаш осветеност сложи некъв ксенон и това е

Айде още един лауреат .. ксенон на рефлектори ЗАСЛЕПЯВА! Дори и Вальоспорт е забелязал защо и ще ги маха - площта на рефлектора е голяма, а именно това е което се вижда отдалече, т.е. колкото и надолу да е свален самия светлинен сноп чрез регулиране, самото отражение в рефлектора заслепява насрещните .. така че "ксенонците рефлекторваци" са също толкова вредни колкото и "100ватовците" :Mr Green Fun .

Даже ксенон на рефлеторен фар заслепява много повече 100 вата крушки :bishop Мисля да пробвам с Night Breaker + само, че не знам дали ще намеря откъде да купя :) Колеги някой знае ли дали има голяма разлика между Night breaker и Night breaker+ ? :bowdown

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Чет 13 окт 2011 18:06

Разликата НБ и НБ+ е в доста по-дългия живот на крушката в полза на втората!

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 13 окт 2011 19:35

Найтбрейкър има по повечето бензиностанции, практикер, авто+, други магазини за части, дори и метро.
НБ+ е с 1/2 повече живот от НБ, т.е. 3/4 от живота на обикновенна крушка

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Съб 15 окт 2011 21:48

Колеги някой може ли да каже със сигурност кое е плюса и кое минуса на H3 крушката, това е тази с кабелчето :bowdown

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”