Проблем с ръчна спирачка на Passat B3
- VWmAniaC
- Автомобил: Volkswagen Passat B3 Arriva
- Двигател: 1.8 ABS 1993
Проблем с ръчна спирачка на Passat B3
Здавейте имам проблем с ръчната на пасата натегната е много 2 зъбчета щракат и повече неможе да се дръпне и не лови отзад с дискови спирачки. Та да питам от къде може да идва проблема като е натегната и жилата са си здрави?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с ръчна спирачка на Passat B3
Клеясали апарати отзад. Дано да не са и много ръждясали.
- VWmAniaC
еми скоро ще проверя и ще снимам благодаря за отговора.. само странното е, че спирачките си ловят перфектно а ръчната не лови...
-
- Автомобил:
- Двигател:
VWmAniaC написа:еми скоро ще проверя и ще снимам благодаря за отговора.. само странното е, че спирачките си ловят перфектно а ръчната не лови...
Ако несе лъжа,ръчната отзад е на отделен механизъм,просто ползват едно бутало

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Под "жилата са здрави" дали се разбира че се движат свободно? Защото аз сменях няколко пъти здрави, но клеясали жила, които не се движат в бронята...
- VWmAniaC
А за това със жилото не се бях сетил може и то да е ще трябва да проверя, Благодаря за помоща! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Най вероятно спирачните апарати.Трябва да се отворят и яка профилактика.Вътре има една пружина която клеясва и не може да връща.Аз имах същите проблеми близо две години.Взимах и други апарти от автоморги,но явно и те са били на същото дереже.Издавах и пи майстори близо 200 лева,така че спасението е само отваряне и профилактика.
Успех!
Успех!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
При Пасат В3 пружината е отвън,ако са Гирлинг и вътре,ако са Лукас.Гирлинг-а правят много повече проблеми от лукас-ите и основния проблем е,че спича оста,която влиза навътре и отговаря за рчъната.Така жилото спира да се движи добре и след време блокира в бронята.За това като се правят спирачките,се сменя всичко,за да се знае,че всичко после ще е ок.Две жила са не пове1че от 40лв,два пълни ремонтни к-та за задните апарати са по 2х36лв = 72лв те включват всички гумички,както и ново бутало за спир. апарат и става като нов.Разглобява се целия,сменя се всичко,почиства се добре,гресира се оста и ти да видиш ръчна 
Ръчната е много важна и за обикновените спирачки,защото тя участва в саморегулирането на задните апарати и обирането на луфта между диска и накладките, когато ръчната не е изправна,апарата започва постепенно да спира все по-малко отзад до един прекрасен ден,когато отзад и крачната спирачка спира да работи напълно.

Ръчната е много важна и за обикновените спирачки,защото тя участва в саморегулирането на задните апарати и обирането на луфта между диска и накладките, когато ръчната не е изправна,апарата започва постепенно да спира все по-малко отзад до един прекрасен ден,когато отзад и крачната спирачка спира да работи напълно.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Колегата преди мен го е описал прекрасно. Само дето в ремонтните комплекти за апарат Лукас(поне в магазините в които проверих) липсваше изключително важният гумен опръстен за предпазване оста, точно на която е лостчето за захващане на жилото.
И няколко теми
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=topics&keywords=%2B%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8++%2B%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8++%2B%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8++&sf=titleonly
И няколко теми

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
И една проста истина - винаги дръпвайте ръчната спирачка когато колата е в покой. така се избягва клеясването на жилото.
Останалото е вярно от предните постове. От патили и изпитани люде.
Останалото е вярно от предните постове. От патили и изпитани люде.
- VWmAniaC
благодаря ви на всички за отговорите
ще трябва да ви черпя за помоща още не съм ги погледнал но в най-скоро време (като имам време) ще го направя 

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Здравейте...дайте една примерна снимка на жилото и въобще целия апарат и диск и све отзад....миналата година сваляхме спирачните апарати и ги носих при Ванчоте да ги освежи с ремонтни комплекти и малко раздвижване, сложихме пружинките обаче нещо не схванах идеята къде стоят скобите (останаха ми някакви 2 скоби) и сега жилото нещо се е**ва и неще да лови ръчната