Здравейте,
От два дена полото почна да грее, досега никога не се е случвало. Казаха ми, че е термостата. Въпроса ми е къде се намира и от къде да източа антифриза. Колата е поло1993г Дизел 1.4.
Благодаря предварително.
Проблем с прегряване
- maks
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.planetpolo.de/bild/194.htm
Това е твоето ДВГ,най вдясно има един фланец с тръба та на него се нанизма маркуч...термостата ти е под фланеца,развива се с 2 болта.Аз като си сменям термостата подлагам една ваничка да събира антифриза.После като го сипваш обратно задължително трябва да го прецедиш защото докато се стича обира мизерията по двигателя.
Това е твоето ДВГ,най вдясно има един фланец с тръба та на него се нанизма маркуч...термостата ти е под фланеца,развива се с 2 болта.Аз като си сменям термостата подлагам една ваничка да събира антифриза.После като го сипваш обратно задължително трябва да го прецедиш защото докато се стича обира мизерията по двигателя.
- budimir
- Автомобил:
- Двигател:
Ако само ще сменяш термостата, може и да не източваш атифриза, а действаш както те е посъветвал колегата. Ако искаш да го източваш целия, най лесно става като откачиш долния маркуч на радиатора. После наливаш през разширителния съд на системата. Обезвъздушаването става от самосебе си като поработи двигателя. Пусни и парното да работи за да се напълни и неговото радиаторче с вода. И по-добре не си прави експерименти от рода, "Я да видя как е само с вода пък после ще сипвам антифриз".
- Polo_1.6
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:Polo_1.6 написа:може ли и аз да питам нещо в тази тема.........значи на мойто поло датчика за водата като си загрее спира по средата и не мърда повече няма значение дали се включва вентилатора или не...........
а извънградско как Е?
ами нямам проблем.........просто като запаля в началото стрелката започва да се качва и след 10-тина мин. е по средата и съм зъбелязал че примерно когато се включи някой път вентилатора просто стрелката не се е повишила а си стои на същото място
- budimir
- Автомобил:
- Двигател:
Polo_1.6 написа:може ли и аз да питам нещо в тази тема.........значи на мойто поло датчика за водата като си загрее спира по средата и не мърда повече няма значение дали се включва вентилатора или не...........
Предполагам, че е нормално. Онзи ден бях в сервиза на Нисан и стана дума точно за това. Майстора ми обясни, че така бил направен да показва едно и също в диапазона от 60 до 90 градуса за да не се шашкат излишно хората. Ако станело повече, тогава стрелката отива на червеното и знаеш, че има проблем евентуално.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”