Проблем с прегряване

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Проблем с прегряване

Мнениеот Jogo_1 » Чет 07 сеп 2006 8:32

Здравейте,
От два дена полото почна да грее, досега никога не се е случвало. Казаха ми, че е термостата. Въпроса ми е къде се намира и от къде да източа антифриза. Колата е поло1993г Дизел 1.4.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 07 сеп 2006 10:27

http://www.planetpolo.de/bild/194.htm
Това е твоето ДВГ,най вдясно има един фланец с тръба та на него се нанизма маркуч...термостата ти е под фланеца,развива се с 2 болта.Аз като си сменям термостата подлагам една ваничка да събира антифриза.После като го сипваш обратно задължително трябва да го прецедиш защото докато се стича обира мизерията по двигателя.

Потребителски аватар
budimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот budimir » Чет 07 сеп 2006 10:31

Ако не си се занимавал с подобни ремонти, по-добре иди при майстор да ти го смени. Но ако искаш да се пробваш как стават нещата, отиваш в магазина, искаш да ти покажат термостат като за твойта кола за да видиш как изглежда.

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Чет 07 сеп 2006 10:40

Благодаря ви.
И аз мислех че е там ама не бях сигурен. А дали има пробка някъда да изтича целия антифриз или няма смисъл. Само с едно лигенче отдолу да действам. И втория ми въпрос е обезвъздушава ли се от някъде.

Потребителски аватар
budimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот budimir » Чет 07 сеп 2006 10:47

Ако само ще сменяш термостата, може и да не източваш атифриза, а действаш както те е посъветвал колегата. Ако искаш да го източваш целия, най лесно става като откачиш долния маркуч на радиатора. После наливаш през разширителния съд на системата. Обезвъздушаването става от самосебе си като поработи двигателя. Пусни и парното да работи за да се напълни и неговото радиаторче с вода. И по-добре не си прави експерименти от рода, "Я да видя как е само с вода пък после ще сипвам антифриз".

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Чет 07 сеп 2006 10:49

Благодаря ви. Довечера ще действам.

Потребителски аватар
Polo_1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Polo_1.6 » Чет 07 сеп 2006 12:42

може ли и аз да питам нещо в тази тема.........значи на мойто поло датчика за водата като си загрее спира по средата и не мърда повече няма значение дали се включва вентилатора или не........... :?:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 07 сеп 2006 13:50

Polo_1.6 написа:може ли и аз да питам нещо в тази тема.........значи на мойто поло датчика за водата като си загрее спира по средата и не мърда повече няма значение дали се включва вентилатора или не........... :?:

а извънградско как Е?

Потребителски аватар
Polo_1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Polo_1.6 » Чет 07 сеп 2006 21:23

chefito написа:
Polo_1.6 написа:може ли и аз да питам нещо в тази тема.........значи на мойто поло датчика за водата като си загрее спира по средата и не мърда повече няма значение дали се включва вентилатора или не........... :?:

а извънградско как Е?

ами нямам проблем.........просто като запаля в началото стрелката започва да се качва и след 10-тина мин. е по средата и съм зъбелязал че примерно когато се включи някой път вентилатора просто стрелката не се е повишила а си стои на същото място

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 07 сеп 2006 21:54

когато вси4ко е нормално стрелката не мръдва от средата

Потребителски аватар
Polo_1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Polo_1.6 » Чет 07 сеп 2006 22:10

niks76 написа:когато вси4ко е нормално стрелката не мръдва от средата

надявам се просто при другите коли които съм имал когато започне да загрява стрелката се покачва и тогава се включва вентилатора........и съответно стрелката пада.......

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пет 08 сеп 2006 9:04

Ами да ви се похваля. Вчера бях се запътил към гаража и всичко се беше оправило от само себе си :) Предполагам, че термостата е бил блокирал.

Потребителски аватар
budimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот budimir » Пет 08 сеп 2006 10:24

Предполагам, че е нормално. Онзи ден бях в сервиза на Нисан и стана дума точно за това. Майстора ми обясни, че така бил направен да показва едно и също в диапазона от 60 до 90 градуса за да не се шашкат излишно хората. Ако станело повече, тогава стрелката отива на червеното и знаеш, че има проблем евентуално.

Потребителски аватар
mIRIx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mIRIx » Пет 08 сеп 2006 10:29

Като вдигне нормална температура пипни долния маркуч и ако е студен а стрелката да е вдигнала по висока температура е термостат

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”