поредната тема за паста/пастиране

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

поредната тема за паста/пастиране

Мнениеот vesellin » Чет 07 сеп 2006 15:54

Преди малко си купих паста за пастиране (полиране). Човека в магазина се оказа доста навътре в нещата и ми обясни за номерата на пастите :bowdown ( аз досега не бях чувал нищо :oops: ) Купих си 3М - 2ри номер.
Някой ще допълни ли информацията която поех преди малко? :hmmmm
Много съжалявам ако темата е пускана ( за което съм почти сигурен). Ако е така :delete

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 07 сеп 2006 16:16

ми колега,всичко зависис как ще я пастираш.ръчно или машинно,но по това че са ти дали2-и номер разбурам че ще е ръчно

Потребителски аватар
vesellin
Контакти:

Мнениеот vesellin » Чет 07 сеп 2006 16:26

човека ме пита дали ще я пастирам на машина или ръчно. Каза ми че най едрата е 4... затова по моя преценка взех 2. Даде ми и някаква восъчна кърпа за полиране накрая.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 07 сеп 2006 16:42

vesellin написа:човека ме пита дали ще я пастирам на машина или ръчно. Каза ми че най едрата е 4... затова по моя преценка взех 2. Даде ми и някаква восъчна кърпа за полиране накрая.
ми дам,добра е ,но ти препоръчвам с мек парцал да си я минеш зада и направиш блясъка по-готин.и леко да не и запалиш лака :lol:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 07 сеп 2006 20:07

след като ползвах търсачката и не открих интересуващото ме - ще питам тук: къде има обща информация относно пастирането - защо се прави, предимства, недостатъци, как се пастира на ръка, избор на пасти и прочие. Четох, че 2х годишно се прави - това наложително ли е? мойта откак е купена не е виждала такива екстри и сега покрай тази тема се чудя дали да не го направя....и се сещате кви пари ше ми поискат ако отида да ми го правят някъде, затова обмислям пак да се вживея в ролята на боец-експериментатор :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 07 сеп 2006 20:12

buFka написа:след като ползвах търсачката и не открих интересуващото ме - ще питам тук: къде има обща информация относно пастирането - защо се прави, предимства, недостатъци, как се пастира на ръка, избор на пасти и прочие. Четох, че 2х годишно се прави - това наложително ли е? мойта откак е купена не е виждала такива екстри и сега покрай тази тема се чудя дали да не го направя....и се сещате кви пари ше ми поискат ако отида да ми го правят някъде, затова обмислям пак да се вживея в ролята на боец-експериментатор :)
ех,накъде без теб в някоя тема :lol:
можеш разбира се да си я пастираш/полираш.ще стане слънчева ,особенно там при теб е чистичко.хубаво е да е машинно,но то е много пара ако нямаш машина да си я пастираш сам е към 60-80 левчета,иначе е до 30 левчета обикновенно,но разбира се зависи къде искаш да ти правят че има места дето и 120 левчета искат :олелеее
за видовете паста ще ти пиша утре че излизам :wink:

Потребителски аватар
DrAgO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DrAgO » Пет 08 сеп 2006 18:28

о разбира се зависи къде искаш да ти правят че има места дето и 120 левчета искат
При мен в сервиза е 150 лв. :wink: Значи точно на тези пасти 3М - имат един код 5 или 6 цифри беше и последните 2 почват от 74 и нагоре до към 77. Пример 50374. Също и по цветовете на капачката можеш да ги различиш -74 е с бяла капачка, 75 - черна, 76 - синя, 77 - червена или оранжава. Тези цифри накрая означават колко е абразивна пастата. 74-ката е най-абразивната и съответно 77 е най-финната. Хубаво е да почне да се пастира със 74 и после със 75, 76 и 77 вече са за по-финни работи. :wink: За тези пасти има и определини гъби - като е машинно говоря - за 74 се използва "оранжава" гъба - пак на 3М, за 75, 76 и 77 "черната" гъба :wink:
Това е, ако съм бил полезен с нещо :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 08 сеп 2006 19:49

DrAgO написа:
о разбира се зависи къде искаш да ти правят че има места дето и 120 левчета искат
При мен в сервиза е 150 лв. :wink: Значи точно на тези пасти 3М - имат един код 5 или 6 цифри беше и последните 2 почват от 74 и нагоре до към 77. Пример 50374. Също и по цветовете на капачката можеш да ги различиш -74 е с бяла капачка, 75 - черна, 76 - синя, 77 - червена или оранжава. Тези цифри накрая означават колко е абразивна пастата. 74-ката е най-абразивната и съответно 77 е най-финната. Хубаво е да почне да се пастира със 74 и после със 75, 76 и 77 вече са за по-финни работи. :wink: За тези пасти има и определини гъби - като е машинно говоря - за 74 се използва "оранжава" гъба - пак на 3М, за 75, 76 и 77 "черната" гъба :wink:

Колеги какви са тия цифри бе аз толкоз даам за бензин годишно.....не е ли около 15 тина левчета една пастичка Сонакс примерно??? Мяташ се за няколко часа изтръкваш и после минаваш с полир паста и тва е???

diabolik
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот diabolik » Пет 08 сеп 2006 21:55

chefito написа:
DrAgO написа:

Колеги какви са тия цифри бе аз толкоз даам за бензин годишно.....не е ли около 15 тина левчета една пастичка Сонакс примерно??? Мяташ се за няколко часа изтръкваш и после минаваш с полир паста и тва е???

Това са номера на пастите, а не парите. В една друга тема беше писано 100 гр. за 7 лева или нещо такова тази на 3M ;)

Потребителски аватар
vesellin
Контакти:

Мнениеот vesellin » Съб 09 сеп 2006 7:51

DrAgO написа:

:shock :shock :shock
на мен ми сипаха 200гр от Бяла капачка.Човека каза че това е било 2ри номер. 1ви бил най финния, а 4ти най абразивен?!?! а тук нещо се разминават с твоя отговор. ... Или май от черната ми сипа ... :oops:

Потребителски аватар
DrAgO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DrAgO » Съб 09 сеп 2006 8:31

vesellin написа:
DrAgO написа:

:shock :shock :shock
на мен ми сипаха 200гр от Бяла капачка.Човека каза че това е било 2ри номер. 1ви бил най финния, а 4ти най абразивен?!?! а тук нещо се разминават с твоя отговор. ... Или май от черната ми сипа ... :oops:

Дано да са ти сипали от червената капачка, защото ако са ти дали само 74, няма да стане хубаво и може да се получат драскотини :roll: :wink:

Потребителски аватар
vesellin
Контакти:

Мнениеот vesellin » Съб 09 сеп 2006 8:53

отивам да я пастирам. Довечера ще споделя резултата преди/след
хайде приятен ден

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 09 сеп 2006 11:16

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 21:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DrAgO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DrAgO » Съб 09 сеп 2006 11:51

Точно с тия пасти на 3М от супер матирала кола съм искарвал нечовешкия гланц :shock :wink: Ама съм слагал 3 вида паста и с готина машина :wink:

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Съб 09 сеп 2006 12:22

При мен в сервиза е 150 лв. Значи точно на тези пасти 3М - имат един код 5 или 6 цифри беше и последните 2 почват от 74 и нагоре до към 77. Пример 50374. Също и по цветовете на капачката можеш да ги различиш -74 е с бяла капачка, 75 - черна, 76 - синя, 77 - червена или оранжава. Тези цифри накрая означават колко е абразивна пастата. 74-ката е най-абразивната и съответно 77 е най-финната. Хубаво е да почне да се пастира със 74 и после със 75, 76 и 77 вече са за по-финни работи. За тези пасти има и определини гъби - като е машинно говоря - за 74 се използва "оранжава" гъба - пак на 3М, за 75, 76 и 77 "черната" гъба
Това е, ако съм бил полезен с нещо

ДО тук всичко е както го казва колегата !
Сега всеки производител на пасти има един код кйто показва колко номера от съответната пата трябва да се ползват . Това какво ще значи - в случая ЗМ ,най-малко две !!!! т.е. 75 и 76 или 74 и 76 или 76 и 77 или 74 , 75 и 76 или 75 ,76 и 77. НАй-често се ползват 74 и 76 ЗАщо това е така - защото пастата представлява абразив с различна едрина . Когато се пастира се върви от по-едра към по-финна и най накрая се минава с една най-финна на която АБРАЗИВНИТЕ ЧАСТИЦИ СЕ САМОРАЗРУШАВАТ А НЕ ОСТАВАТ ПО БОЯТА И ВЪВ ФИННИТЕ ДРАСКОТИНКИ които окото не ги забелязва.
ПАстира се на части т.е. не да наплескаш целия капак и да мажаш само ами една част от капака , после съседната и така целия .
Ако минеш само със 74 ще лъсне обаче до другия ден и после ще стане гадно при това тя няма този защитен слой в нея който е за предпазване от слънчевите лъчи .
МОга още да пиша обаче ме мързи за което ме извинете :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”