първо да се похваля

Поради факта че съм голям "лимон" по въпросите с подръжката на колата, въпроса ми към по-опитните колеги е: Какво е редно да сменя/проверя, на колко време трябва да го сменям занапред. Питам защото като отида в сервиз и ги попитам те ми казват: "Ангренажен ремък, ролки и масло с филтър" без дори да я погледнат. От друга страна като чета темите в този форум оставам с впечатлението, че важни неща са и въздушния филтър, маслото на скоростната кутия, разни други масла и течности, накладките, свещите, кабелите на свещите и куп други неща за които аз като един обикновен user нямам и идея. Може ли някой от по-запознатите колеги да ми направи един списък с нещата който трябва да се сменят а също и да се проверят за да съм сигурен че колата работи нормално и няма да ме остави на пътя. Ще ми се да съм по-подготвен когато отида в сервиза (приемам и идеи за читав майстор/сервиз).
Предварително благодаря.
p.s. Брей че дълга хвалба му дръпнах .... ама колата наистина ме кефи та затова ми се ще да и намеря и читав майстор/сервиз. Предишната си кола водех във MOTOEXPERT в Драгалевци но съм крайно недоволен ... но това е друга тема.