Дилема относно отоплителен уред - радиатор или конвектор?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: Дилема относно отоплителен уред - радиатор или конвектор.

Мнениеот Matematiks » Чет 20 окт 2011 4:48

Подхарчват си тия конвектори :evil:

Ще споделите ли малко опит в цените на сметките.
Мойте са 200-280 кинта зимата.2 броя по 2000W,1- 1000W + 1 за баня 400W + бойлер печка и крушки :roll:

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Чет 20 окт 2011 9:25

Момчета, в събота отивам за ADAX-че, обаче няколко въпроса ме интересуват.

1-во. Колегата bugster откъде си купи уреда, от официалния вносител или от другаде, щото в техния сайт модела който си купил го няма, а е по-евтин от това, което имат в момента, примерно VP 920, който също е 2000W? VP920 е около 220лв. в БЕРГ с отстъпката за Стройко, а този VP1120 KT е 168лв. според този сайт - http://klimatici.biz/vp-11-economic-vp-1120-kt.html

2-ро. Колегите, които се отопляват с такива конвектори дали ще ме посъветват да си взема направо с дигитален термостат, вместо да купувам приставки и т.н. Не е ли същото?

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 20 окт 2011 9:44

Аз съм 4 конвектора НЕО, имам един резервен на гардероба + климатик инвертор 12 ка.
Отопляваме 80 кв по 21-22 градуса ... сметките за ток са от 70 лв лятото до макс 180 лева зимата (за миналата година де)

Не виждам разлика в марките конвектори ... нагревател... гори 1000 вата или повече, от терморегулаторите им не мога да се оплача ... това за марките си е реклама повече. Т.е. един Адак и един НЕО при 1000 вата ще топлят еднакво и ще горят еднакъв ток, не е ли така ?

Matematiks написа:Подхарчват си тия конвектори :evil:

Ще споделите ли малко опит в цените на сметките.
Мойте са 200-280 кинта зимата.2 броя по 2000W,1- 1000W + 1 за баня 400W + бойлер печка и крушки :roll:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 20 окт 2011 9:46

Идеално си е без термостат :) споко,искам да кажа дигитален.Поне на мен ми е ок.
Берг е до нас точно,за магазините не знам.Ако имаш талон от Стройко си супер :mrgreen:
Имам чувството,че тия белите правите топлят по добре :roll:

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Чет 20 окт 2011 10:06

yoan4o написа:Момчета, в събота отивам за ADAX-че, обаче няколко въпроса ме интересуват.

1-во. Колегата bugster откъде си купи уреда, от официалния вносител или от другаде, щото в техния сайт модела който си купил го няма, а е по-евтин от това, което имат в момента, примерно VP 920, който също е 2000W? VP920 е около 220лв. в БЕРГ с отстъпката за Стройко, а този VP1120 KT е 168лв. според този сайт - http://klimatici.biz/vp-11-economic-vp-1120-kt.html

Това което направих:
Разгледах официалния сайт и си избрах най-удобния магазин за мен.
http://www.bergbg.com/contacts.php
В случая този на Г.М. Димитров
Персонала беше любезен и ми помогна в избора. Откъм custumer care - много доволен (а това в БГ рядко ми се случва).
Модела който взех е KET a не КТ както в линка който си посочил.
Ако не се лъжа разликата е в термостата. Освен това КТ както виждам няма скала с градуси за стайна температура.
Незнам защо го няма на сайта като модел, но като отидеш там на място имат лист с всички модели и детайли в подробности, както и шоурум където можеш да видиш уредите нагледно.
За един и същ модел има различни опции, съответно с повече екстри които завишават цената.
С две думи е най-добре на място да ходиш и да избираш - поне така мисля аз.
Този който взех е VP1120 KЕT. 2000W за около 20 квадрата стая.
Цената е около 260 лева.
Стойки за под - 19 лева.
Гаранция 5 години.
За момента върши много добра работа и съм доволен, но да видим занапред.
Тепърва ще се разбере и как ще се отрази на сметката на тока.
И лично мнение малко извън темата .... абе някак си за уреда като цяло и цените които искат ми се струват завишени.
Все пак в този конвектор има нагревател, 2 жици, някакъв модул управление и външни ламарини. Няма механика, нама нищо сложно.
Според мен пазарната цена не трябва да е над 100 лева ама нейсе - лично мнение.
Да топли там и на душата да е добре пък останалото са бели кахъри :)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 20 окт 2011 10:20

kossel написа:Не виждам разлика в марките конвектори ... нагревател... гори 1000 вата или повече, от терморегулаторите им не мога да се оплача ... това за марките си е реклама повече. Т.е. един Адак и един НЕО при 1000 вата ще топлят еднакво и ще горят еднакъв ток, не е ли така ?

Разбира се, че не е така! Може да не виждаш разлика и между марките автомобили, но има, вЕрвай ми. mhihi Икономията на ADAX-а идва от импулсния режим на работа. :idea3
Цитат:
"Тайната на изключителната икономичност на ADAX не е само в прецизния терморегулатор, но и в специалния конвекторен нагревател. Голямата площ на топлоодаване предизвиква интензивна конвекция което осигурява равномерна температура в цялото помещение."
yoan4o написа:2-ро. Колегите, които се отопляват с такива конвектори дали ще ме посъветват да си взема направо с дигитален термостат, вместо да купувам приставки и т.н. Не е ли същото?

Ако искаш да си "високотехнологичен" и имаш излишни пари - взимай дигитален. Единственото предимство е, че могат да се програмират с таймер за време. Евентуално да се засилват или намаляват в определени часове от денонощието. Моите са аналогови и не съм почуствал нужда от тези допълнителни екстри. :да:
Има и едни отоплители-"закачалки" за баня, които са изключително полезни през зимата за сушене на дрехи. В каталога ги дават за сушене на обувки.

bugster написа:И лично мнение малко извън темата .... абе някак си за уреда като цяло и цените които искат ми се струват завишени.
Все пак в този конвектор има нагревател, 2 жици, някакъв модул управление и външни ламарини. Няма механика, нама нищо сложно.
Според мен пазарната цена не трябва да е над 100 лева ама нейсе - лично мнение.

Качеството винаги си има своята цена, колкото и да не ни се харесва това. Но 10-11г. моите вършат чудесна работа и нямат намерение да се предават. :012:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 20 окт 2011 11:28

kossel написа:Не виждам разлика в марките конвектори ... нагревател... гори 1000 вата или повече, от терморегулаторите им не мога да се оплача ... това за марките си е реклама повече. Т.е. един Адак и един НЕО при 1000 вата ще топлят еднакво и ще горят еднакъв ток, не е ли така ?

Бе то и две коли с еднакви двигатели да речем 1600 и еднакво тегло трябва да горят еднакво но когато едната е ВАЗ а другата VW сякаш има някаква разлика mhihi Не е само заради името разликата в цената нееее :012:

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Чет 27 окт 2011 20:18

Преди около година пуснах подобна тема, конвектор или маслен радиатор viewtopic.php?f=67&t=225846
След дълги размишления реших да взема български конвектор теси :063:
Модела беше един от 2000 вата, стаята която отоплявах беше 15-16 квадрата - панелка, без каквито и да е изолации. Конвектора топлеше много добре около 3-4 месеца, после наведнъж даде фира :bishop Повече нищо българско.
Сега си поръчах ADAX VP1120, около 170лв. с доставката, така че за тези които се чудят, да не му мислят много! :beer

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 28 окт 2011 9:55

Аз си купих VP920 KET и даже хванах отстъпката заради стройкото.

Утре ще го монтирам и ще пиша отзиви след време.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 28 окт 2011 9:56

и най-вече как се отразява на сметката на тока

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 28 окт 2011 10:17

Около 30-35лв. на конвектор за цял месец работа,при мен не ги изключвам въобще,но имайте в предвид че Адакса за да ви върши работа се изчислява по стаята-кубатурата и се прибавя малко мощност отгоре за да има ефект,говорим и за добра изолация и дограма :idea: ,аз съм доволен от 3-та,тази ще ми е 4-та година имам 2бр. и ще си взема още като се опарича за двугите две стай :wink:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 28 окт 2011 11:41

kikata написа:След дълги размишления реших да взема български конвектор теси :063:
Конвектора топлеше много добре около 3-4 месеца, после наведнъж даде фира :bishop Повече нищо българско.

Имам 8 ADAX-а и за 11г. няма никаква фира. mhihi

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 28 окт 2011 11:51

Имам приятел с конвектор.Супер доволен е.Като съм ходил в тях е мека топлината и е приятно.Доколкото знам от него не е и супер скъпо като ток това удоволствие.А относно маслените радиатори ,аз се отоплявам с такъв в общежитието.При 350кв Дневка и 150кВ нощна плащаме месечно от 5 до 10лв ток отгоре.В стаята има хладилник,бойлер,компютър и тв(само ТВ-то не е 24/7).И ползваме някакъв френски радиатор маслен.Супер тънак е.С 3 ребра и е висок до коляното ми.550Вата е и не го спираме никога,освен когато ни няма.В стаята се държат 22-24градуса температура.Супер доволни сме като цяло.Само като изстине стаята му е доста зор..тоест като си отидем Неделя и го пуснем до Понеделник сутринта не се усеща ,че работи :Д

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 28 окт 2011 12:26

mupk0 написа:Имам приятел с конвектор.Супер доволен е.Като съм ходил в тях е мека топлината и е приятно.Доколкото знам от него не е и супер скъпо като ток това удоволствие.А относно маслените радиатори ,аз се отоплявам с такъв в общежитието.При 350кв Дневка и 150кВ нощна плащаме месечно от 5 до 10лв ток отгоре.В стаята има хладилник,бойлер,компютър и тв(само ТВ-то не е 24/7).И ползваме някакъв френски радиатор маслен.Супер тънак е.С 3 ребра и е висок до коляното ми.550Вата е и не го спираме никога,освен когато ни няма.В стаята се държат 22-24градуса температура.Супер доволни сме като цяло.Само като изстине стаята му е доста зор..тоест като си отидем Неделя и го пуснем до Понеделник сутринта не се усеща ,че работи :Д

ебааа и общежитията :shock

А по темата, от 11 години Адакс, работят безотказно.
Сметките за ток са горе долу малко по евтино от парно.

key
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот key » Пет 18 ное 2011 17:23

Здравейте на всички!
И аз обмислям да си сложа нещо от този тип, обаче за отопление в банята, защото там е изключително студено и не е много приятно преживяване зимното къпане. Научих, че в банята може да се постави специален конвектор, които работи без проблеми във влажна среда. Въпросът ми е дали някой е използвал нещо подобно и да сподели мнение. Иначе марката е Adax, която до колкото разбрах е добър вариант. Вижте какво открих и кажете според Вас дали е добро решение за моята ледена баня :D http://конвектори.org/adax-vps-906kt/

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”