колата ми е поло 96. някой може ли да ми каже за кабелите на клемата на конрактния ключ, кой за къде е. да ми олесните работата
Бутон вместо 1 завъртане на ключът!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- LORD_OF_PAIN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бутон вместо 1 завъртане на ключът!
мерси колега. аз съм приготвил едно реле 40А. значи ще ми свърши работа
почти разработих моята схема. събота и неделя ще се пробвам да я закача към колата и да тествам
ще видим дали няма да се наложи да купувам нова
колата ми е поло 96. някой може ли да ми каже за кабелите на клемата на конрактния ключ, кой за къде е. да ми олесните работата
-
mihni1
- Автомобил: Pasat B5 4motion
- Двигател: ATJ 2000
Здравеите колеги Доста четох за този вид палене от вас но не видях никьде да се споменава за един вариянт които го видях в Тойота Ярис Та това което видях Качваш се натискаш старт бутона таблото светва компа си прави проверките и след около секунда стартера се задеиства и автомобила пали Няма контактактен ключ или някакьв друг само този бутон нтискаш ведньж пали натискаш втори пьт гасне Говоря за бензин заводски направен ако някои може да го разшифрова това нещо ще е чудесно
-
stefan_gb1
- Автомобил:
- Двигател:
mihni1 написа:Здравеите колеги Доста четох за този вид палене от вас но не видях никьде да се споменава за един вариянт които го видях в Тойота Ярис Та това което видях Качваш се натискаш старт бутона таблото светва компа си прави проверките и след около секунда стартера се задеиства и автомобила пали Няма контактактен ключ или някакьв друг само този бутон нтискаш ведньж пали натискаш втори пьт гасне Говоря за бензин заводски направен ако някои може да го разшифрова това нещо ще е чудесно
Стaртера се изключва там по обороти или по честота на коляновия вал.
- hoax
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: GX
ало наборите я ми кажете какъв е смисъла от всички тези схеми, като може просто да се хване от буксата и да се изведат ...за ключето и за старт бутона
- LORD_OF_PAIN
- Автомобил:
- Двигател:
цялата идея на начинанието е да си размърдваме мозъците от време на време и най - вече всеки да реализира идейте си и желанията си. с ключета е лесно.
колега mihni1 това на яриса според мен е опция на компютъра на колата и мноооого трудно за реализация. не казвам невъзможно. аз съм се захванал да направя подобна схема, но не с токова релета. само изкам да питам дали има (предполагам че има) колеги които се занимават с електроника. ако има нека да ми пишат на лично да се консултирам нещо с тях, за да не спамим излишно в темата
пък като стане ще се похваля

колега mihni1 това на яриса според мен е опция на компютъра на колата и мноооого трудно за реализация. не казвам невъзможно. аз съм се захванал да направя подобна схема, но не с токова релета. само изкам да питам дали има (предполагам че има) колеги които се занимават с електроника. ако има нека да ми пишат на лично да се консултирам нещо с тях, за да не спамим излишно в темата
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
LORD_OF_PAIN написа:цялата идея на начинанието е да си размърдваме мозъците от време на време и най - вече всеки да реализира идейте си и желанията си. с ключета е лесно.![]()
колега mihni1 това на яриса според мен е опция на компютъра на колата и мноооого трудно за реализация. не казвам невъзможно. аз съм се захванал да направя подобна схема, но не с токова релета. само изкам да питам дали има (предполагам че има) колеги които се занимават с електроника. ако има нека да ми пишат на лично да се консултирам нещо с тях, за да не спамим излишно в тематапък като стане ще се похваля
![]()
![]()
Защо не те кефят релетата незанам
Виж колко яко изглежда само,като добра стара машина.Работи безотказно

- durex_a
- Автомобил:
- Двигател:
Колега можеш ли да ми кажеш външният диаметър на копчето от лагуната?
колега баща ми си го беше направил на полото то4но както ти иска6 дажа6 на контакт и пали от бутон само ,че утре ще го разпитам как го беше направил и ще ти кажа.пиши на лс
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
изкарваш кабела от контактния ключ червено-черния и белия или връзваш без да го изкарваш, за да можеш да палиш и от двете места ако ти се развали ключа. ако го вържеш ключа на червения и на черния ще върти стартера и без да е на контакт.
-
golf4oto
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа:
Колеги ето клипче от днес следобед.В общи линии това е
колега да та питам как ти се отклучва и заключва волана
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Явно не се заключва 
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
К.Одаджийски написа:Явно не се заключва
Не можах да измисля начин като на модерните коли дето нещо щрака и заключва волана от вътре...
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Електромагнитен клапан някакъв, примерно такъв от газова уредба, някое стъпково моторче от инженкция, обаче захващане, сместване в тясното място и вида и закрепването на клина.... никаква идея. Не е и задължително да е горе при волана, може нещо да се магери долу при карето или по- надолу по пръта.
Заключването на волана обаче едва ли ще помогне толкова много.
Заключването на волана обаче едва ли ще помогне толкова много.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
По-добре да не се заключва изобщо,от колкото да сработи фалшиво в най-неподходящия момент!