При спукан резервоар, какво се прави?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

При спукан резервоар, какво се прави?

Мнениеот pit » Пет 08 сеп 2006 8:27

Здравейте,на един колега с пасат Б4 му се е спукал резервоара.Открил го е когато е заредил до горе на път за морето :oops: .Сега не тече при ниско ниво на бензина,дупката е някъде високо.Та сега как се процедира?Заварява ли се,ако е от метал,колко струва тая операция..изобщо не знае какво да прави човека.Какво ще го посъветвате...Благодаря :wink:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 08 сеп 2006 8:45

да го свали и да го огледа-може да не е спукан изобщо... :wink:

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пет 08 сеп 2006 8:51

Ок,прав си сега не му капел изобщо..май няма да го сваля обаче то си е негова работа..като му прокапе на дълъг път... :oops: Мерси за отговора.Няма какво повече да се обсъжда :wink: :lock:

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Пет 08 сеп 2006 16:08

Както казва ваското - да го сва ли и да си огледа фланците на гърловината и на бензиновата помпа - може да е от там

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 09 сеп 2006 21:08

Маркуча за обезвъздушаване.

Потребителски аватар
fallen
Автомобил:
Двигател:

Re: При спукан резервоар, какво се прави?

Мнениеот fallen » Нед 10 сеп 2006 12:26

pit написа:Здравейте,на един колега с пасат Б4 му се е спукал резервоара.Открил го е когато е заредил до горе на път за морето :oops: .Сега не тече при ниско ниво на бензина,дупката е някъде високо.Та сега как се процедира?Заварява ли се,ако е от метал,колко струва тая операция..изобщо не знае какво да прави човека.Какво ще го посъветвате...Благодаря :wink:

За заварка - малко хора ще се хванат да го правят. Парите се наслояват и никой не рискува. Това от опит от друга марка коли, но пак бензинов резервоар. Предполагам има чалъм, но аз лично не намерих с какво се мие и т.н.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 10 сеп 2006 17:14

Сваляй резервоарчето и както казват колегите оглеждаш хубаво и най-вече горе около гърловината и мъркучето за въздух-отдушника.Имал съм подобен проблем с едно мицубиши и проблема беше точно горе около гърловината.

Потребителски аватар
pyrpyl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: При спукан резервоар, какво се прави?

Мнениеот pyrpyl » Нед 10 сеп 2006 20:22

fallen написа:
pit написа:Здравейте,на един колега с пасат Б4 му се е спукал резервоара.Открил го е когато е заредил до горе на път за морето :oops: .Сега не тече при ниско ниво на бензина,дупката е някъде високо.Та сега как се процедира?Заварява ли се,ако е от метал,колко струва тая операция..изобщо не знае какво да прави човека.Какво ще го посъветвате...Благодаря :wink:

За заварка - малко хора ще се хванат да го правят. Парите се наслояват и никой не рискува. Това от опит от друга марка коли, но пак бензинов резервоар. Предполагам има чалъм, но аз лично не намерих с какво се мие и т.н.

За заварка на бензинов резервоар съм чувал, че се изпарва на пароструйка, след това се пълни с вода, и се заварява както е пълен(с ВОДА). Не съм го пробвал......

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 10 сеп 2006 20:44

Oт стар майстор - германски ученик знам - прахосмукачка включена да смуче парите след измива на раезервоар и споко заваряване.За съжаление човека вече не е м/у жививите почина през 1984г.Заварява ми резервояр на 125 цата.

Иначе калай и як поялник.Преди запояване се почиства хубаво пукнатината.Важи за железен резервоар,

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 11 сеп 2006 21:05

за пълния с вода резервоар - това е класика .... а при толкова модерни лепила, течни метали и други - маи това е по технически издържания начин - вече :)

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Вто 12 сеп 2006 11:30

kris11 написа:Oт стар майстор - германски ученик знам - прахосмукачка включена да смуче парите след измива на раезервоар и споко заваряване.За съжаление човека вече не е м/у жививите почина през 1984г.Заварява ми резервояр на 125 цата.

Иначе калай и як поялник.Преди запояване се почиства хубаво пукнатината.Важи за железен резервоар,

Не, че съветвам някой да го прави, но може и с маркуч от ауспуха в резервоара и се пълни с изгорели газове , най - добре от стар КРАЗ, но пак казвам - не го правете!!! :D

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 12 сеп 2006 11:57

С ВОДА СТАВА НО НА МОКРО ЗАВАРКА КОФТИ,ВИЖДАЛ СЪМ ДА ГИ ПЪЛНЯТ СЪС СУХ ПЯСЪК ,БЕЗ ПРОБЛЕМИ!

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Вто 12 сеп 2006 21:35

А защо никой не споменава,че резервоара е пластмасов :!: :idea:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 12 сеп 2006 22:51

georgipass написа:А защо никой не споменава,че резервоара е пластмасов :!: :idea:

spam
Ми щото е по-интересно! Я виж колко идеи за заварка на резервоари вече научихме! :)
Само мнението, че има достатъчно и качествени лепила вече ме изненада приятно!

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 13 сеп 2006 6:24

преди 10-на години станах свидетел на това как се спира теч от резервоара на заз 968 - просто се навива една рапидка в дупката и всичко е ок. човекът, направил интервенцията, беше навил общо към 7-8 рапидки (явно резервоара е слабо място на тая резачка) и си караше без никви загуби на гориво. лично се уверих в качествата на подобно решение, когато посред нощ ми се наложи да запушвам отвор от шупла в алуминиев радиатор, свързан с централно парно. престарах се и скъсах главата на рапидката, но слава богу, отвора се запуши и оттогава всичко е наред :)

Върни се в “Passat”