Дясна светлина за мъгла

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
ShwangShwing
Автомобил:
Двигател:

Дясна светлина за мъгла

Мнениеот ShwangShwing » Съб 22 окт 2011 23:46

Здравейте!
От известно време ми се върти в главата идеята да направя така, че дясната светлина за мъгла да ми свети. Фабрично не свети, но като се разгледа ситуацията се забелязват няколко неща. Платката има лампа за мъгла. Буксата, която влиза в платката е с един проводник по-малко от колкото буксата за левите светлини. Лампата си работи нормално, когато дясната платка се свърже с лявата букса. За това на мен ми идва идеята да си взема един проводник, с който да свържа дясната букса с проводника за светлините за мъгла на лявата. Обаче има проблем.Кабелите на буксата са запоени за едни метални неща (не знам как се наричат), които осъществяват електрическия контакт с платката. Ще ми трябва да намеря от някъде такова метално нещо, да запоя проводника към него и да го вкарам в буксата. Някой знае ли от къде мога да взема такова нещо? Освен това не знам как се слага и маха от буксата. Казваха ми с някаква кърфица че става, но аз не успях (опитах се да извадя някой от кабелите, за да го разгледам). Някой зняещ може ли да помогне?
Имам снимки, но сега не мога да ги кача, тъй като трябва да ги смалявям.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Дясна светлина за мъгла

Мнениеот feikot » Нед 23 окт 2011 2:08

Така като гледам,не си особено запознат с електротехниката,тока и кабелите.По-добре не барай,ако не искаш да печеш кебапчета на капака на колата ти.

Много често всяка верига си е с отделен предпазител (десните къси на един,левите на друг.десните дълги с отделен и левите дълги на отделен бушон) така ако закачиш десния на левия,вероятно ще ти гори предпазителя.

Отделно не си посочил за каква кола си говорим,защото ако е за опел или форд,няма да ти обяснявам как да го направиш !

Дефинирай "Фабрично не свети" !

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Нед 23 окт 2011 7:34

аз на пасата като почиствах стоповете забелязъх ,че си е оставено място за крушка и от дясно има си и писти и всичко само трябваше да изрежа пласмасата за да се постави крушката,но да не ми натоварва ключа,поставих диодни крушки ,да има по малко товар на ключа,но тои пак си изгоря незнаино как(имаше и тема първо габаритите после и късите нещяха да се пускат) иначе ми харесва и двете светлини за магла да светят за пасат б5 голф 4,и бора е елементарно.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 23 окт 2011 7:38

На три коли съм го правил така!Две четворки и един пасат!След това не съм имал проблеми!Много е лесно!

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот low_creep » Нед 23 окт 2011 10:10

И моето Голфче е така направено да светят и двете даже съм ги вързал и към стоповете .Вече 3-та година никакви ядове нямам светят си та се късат :Mr Green Fun

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 23 окт 2011 11:34

Аа,то за отзад ставала въпрос.Моите фабрично светят и двата...Не е преправяно нищо

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 23 окт 2011 11:38

И като светят двете какво? Щото някои си ги връзват и към стоп-машинката да светят заедно със стоповете. Освен излишна консумация на и без това стара ел.инсталация друг реален ефект не знам какъв би имало :lol: Ханс е решил, че не е нужно да светят и двата стопа при мъгла, доверете му се mhihi

ShwangShwing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ShwangShwing » Нед 23 окт 2011 13:46

Колата е Голф 4. Става въпрос за задните светлини за мъгла (аз предни нямам). За натоварването на предпазителя не знам дали ще е проблем (крушка 21W, напрежение 12V, това прави ток 1.75A), но смятах просто да пробвам (не знам колко неща са свързани към предпазителя) и ак изгори предпазителя да мисля зя друга схема. Не искам да ги свързвам към стоповете.
@k_garchev можеш ли да ми кажеш как си разрешил посочените от мен проблеми?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 23 окт 2011 15:15

Щом е само за мъгла няма лошо да светрят и двата,обаче ако се свържат и към стоп светлините на човека зад теб няма да му е особено приятно като му лъснат 84 вата ламби в очите :shock
Иначе една крушка в повече не мисля,че ще натовари особено инсталацията :да:

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Нед 23 окт 2011 15:24

На мен ми е по-любопитно как ще вкарате стандартна 21w крушка.
Иначе няма проблем да светят и 2те. Това металното нещо май се нарича пин, може да се свали от друга букса.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Нед 23 окт 2011 16:59

Колега, щом ти е толкова любопитно да те просветля, разширява се дупката в пластмасата на стопа и си влиза нормалната 21 ватова крушка.

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Мнениеот lubo007 » Нед 23 окт 2011 17:03

k_garchev написа:На три коли съм го правил така!Две четворки и един пасат!След това не съм имал проблеми!Много е лесно!

колега, сподели от къде си прекарал кабела че и аз искам така да ми светят 2-те

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 23 окт 2011 17:09

Под пластмасовата кора между стоповете прекарах кабелите!И с едно мостче ги правих по едно време да светят заедно със стоповете!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 23 окт 2011 19:14

На моя пасат имаше даже и кабел закаран само си сложих крушка и светна.

ShwangShwing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ShwangShwing » Нед 23 окт 2011 20:39

Добре, мисля че не съм бил достатъчно ясен, за това пояснявам.
1. НЕ възнамерявам да го свързвам към стоповете.
2. Крушка там си има и няма нужда да да махам/режа никаква пластмаса. Крушката свети нормално ако свържа дясната платка към буксата за лявата платка.
Колегата Tipsy казва, че металното нещо се казва пин. Така ще го наричам тогава.
Проблемът, които искам да разреша е да намеря пин:
а) Има ли някъде, от където мога да си купя?
б) Как се вадят пиновете от готова букса?

Освен това можете да предложите към какво да свържа новия проводник. Аз мисля да оголя малка част от проводника за мъгла от ляво и там да запоя новия проводник.

Върни се в “Направи си сам!”