Здравейте!
От известно време ми се върти в главата идеята да направя така, че дясната светлина за мъгла да ми свети. Фабрично не свети, но като се разгледа ситуацията се забелязват няколко неща. Платката има лампа за мъгла. Буксата, която влиза в платката е с един проводник по-малко от колкото буксата за левите светлини. Лампата си работи нормално, когато дясната платка се свърже с лявата букса. За това на мен ми идва идеята да си взема един проводник, с който да свържа дясната букса с проводника за светлините за мъгла на лявата. Обаче има проблем.Кабелите на буксата са запоени за едни метални неща (не знам как се наричат), които осъществяват електрическия контакт с платката. Ще ми трябва да намеря от някъде такова метално нещо, да запоя проводника към него и да го вкарам в буксата. Някой знае ли от къде мога да взема такова нещо? Освен това не знам как се слага и маха от буксата. Казваха ми с някаква кърфица че става, но аз не успях (опитах се да извадя някой от кабелите, за да го разгледам). Някой зняещ може ли да помогне?
Имам снимки, но сега не мога да ги кача, тъй като трябва да ги смалявям.
Дясна светлина за мъгла
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Дясна светлина за мъгла
Така като гледам,не си особено запознат с електротехниката,тока и кабелите.По-добре не барай,ако не искаш да печеш кебапчета на капака на колата ти.
Много често всяка верига си е с отделен предпазител (десните къси на един,левите на друг.десните дълги с отделен и левите дълги на отделен бушон) така ако закачиш десния на левия,вероятно ще ти гори предпазителя.
Отделно не си посочил за каква кола си говорим,защото ако е за опел или форд,няма да ти обяснявам как да го направиш !
Дефинирай "Фабрично не свети" !
Много често всяка верига си е с отделен предпазител (десните къси на един,левите на друг.десните дълги с отделен и левите дълги на отделен бушон) така ако закачиш десния на левия,вероятно ще ти гори предпазителя.
Отделно не си посочил за каква кола си говорим,защото ако е за опел или форд,няма да ти обяснявам как да го направиш !
Дефинирай "Фабрично не свети" !
- Svetlioman
- Автомобил:
- Двигател:
аз на пасата като почиствах стоповете забелязъх ,че си е оставено място за крушка и от дясно има си и писти и всичко само трябваше да изрежа пласмасата за да се постави крушката,но да не ми натоварва ключа,поставих диодни крушки ,да има по малко товар на ключа,но тои пак си изгоря незнаино как(имаше и тема първо габаритите после и късите нещяха да се пускат) иначе ми харесва и двете светлини за магла да светят за пасат б5 голф 4,и бора е елементарно.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
На три коли съм го правил така!Две четворки и един пасат!След това не съм имал проблеми!Много е лесно!
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
И моето Голфче е така направено да светят и двете даже съм ги вързал и към стоповете .Вече 3-та година никакви ядове нямам светят си та се късат 

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Аа,то за отзад ставала въпрос.Моите фабрично светят и двата...Не е преправяно нищо
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И като светят двете какво? Щото някои си ги връзват и към стоп-машинката да светят заедно със стоповете. Освен излишна консумация на и без това стара ел.инсталация друг реален ефект не знам какъв би имало
Ханс е решил, че не е нужно да светят и двата стопа при мъгла, доверете му се 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е Голф 4. Става въпрос за задните светлини за мъгла (аз предни нямам). За натоварването на предпазителя не знам дали ще е проблем (крушка 21W, напрежение 12V, това прави ток 1.75A), но смятах просто да пробвам (не знам колко неща са свързани към предпазителя) и ак изгори предпазителя да мисля зя друга схема. Не искам да ги свързвам към стоповете.
@k_garchev можеш ли да ми кажеш как си разрешил посочените от мен проблеми?
@k_garchev можеш ли да ми кажеш как си разрешил посочените от мен проблеми?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Щом е само за мъгла няма лошо да светрят и двата,обаче ако се свържат и към стоп светлините на човека зад теб няма да му е особено приятно като му лъснат 84 вата ламби в очите
Иначе една крушка в повече не мисля,че ще натовари особено инсталацията

Иначе една крушка в повече не мисля,че ще натовари особено инсталацията

- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
На мен ми е по-любопитно как ще вкарате стандартна 21w крушка.
Иначе няма проблем да светят и 2те. Това металното нещо май се нарича пин, може да се свали от друга букса.
Иначе няма проблем да светят и 2те. Това металното нещо май се нарича пин, може да се свали от друга букса.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, щом ти е толкова любопитно да те просветля, разширява се дупката в пластмасата на стопа и си влиза нормалната 21 ватова крушка.
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
k_garchev написа:На три коли съм го правил така!Две четворки и един пасат!След това не съм имал проблеми!Много е лесно!
колега, сподели от къде си прекарал кабела че и аз искам така да ми светят 2-те
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Под пластмасовата кора между стоповете прекарах кабелите!И с едно мостче ги правих по едно време да светят заедно със стоповете!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
На моя пасат имаше даже и кабел закаран само си сложих крушка и светна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, мисля че не съм бил достатъчно ясен, за това пояснявам.
1. НЕ възнамерявам да го свързвам към стоповете.
2. Крушка там си има и няма нужда да да махам/режа никаква пластмаса. Крушката свети нормално ако свържа дясната платка към буксата за лявата платка.
Колегата Tipsy казва, че металното нещо се казва пин. Така ще го наричам тогава.
Проблемът, които искам да разреша е да намеря пин:
а) Има ли някъде, от където мога да си купя?
б) Как се вадят пиновете от готова букса?
Освен това можете да предложите към какво да свържа новия проводник. Аз мисля да оголя малка част от проводника за мъгла от ляво и там да запоя новия проводник.
1. НЕ възнамерявам да го свързвам към стоповете.
2. Крушка там си има и няма нужда да да махам/режа никаква пластмаса. Крушката свети нормално ако свържа дясната платка към буксата за лявата платка.
Колегата Tipsy казва, че металното нещо се казва пин. Така ще го наричам тогава.
Проблемът, които искам да разреша е да намеря пин:
а) Има ли някъде, от където мога да си купя?
б) Как се вадят пиновете от готова букса?
Освен това можете да предложите към какво да свържа новия проводник. Аз мисля да оголя малка част от проводника за мъгла от ляво и там да запоя новия проводник.