. Има нещо което ми направи впечатление. Гуменият маншон под сервото ми се стори доста по къс от този под акумулатора. Някъде 3 - 4 пръста дълъг. Така ли трябва да е?Б5 - проверете си отводнителната система !
- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
Re: Б5 - проверете си отводнителната система !
Днес слизах да чистя мизерията около дупките и да ви кажа имаше бая! Сега като излея вода там, отдолу сякаш крава пикае
. Има нещо което ми направи впечатление. Гуменият маншон под сервото ми се стори доста по къс от този под акумулатора. Някъде 3 - 4 пръста дълъг. Така ли трябва да е?
. Има нещо което ми направи впечатление. Гуменият маншон под сервото ми се стори доста по къс от този под акумулатора. Някъде 3 - 4 пръста дълъг. Така ли трябва да е?- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
siko2 написа:Днес слизах да чистя мизерията около дупките и да ви кажа имаше бая! Сега като излея вода там, отдолу сякаш крава пикае. Има нещо което ми направи впечатление. Гуменият маншон под сервото ми се стори доста по къс от този под акумулатора. Някъде 3 - 4 пръста дълъг. Така ли трябва да е?
Да различни са....
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Току що се прибирам от смяна на гуми и спраях да си отпуша прословутите канали за отводняване
, какво да ви кажа този под сервото направо се беше задръстил с кал като тапа беше станала. Другия под акумулатора малко по-добре. Сега е из1истена и подсушена...до догодина надявам се.
, какво да ви кажа този под сервото направо се беше задръстил с кал като тапа беше станала. Другия под акумулатора малко по-добре. Сега е из1истена и подсушена...до догодина надявам се.- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
Миналата седмица ми направи впечетление че се събира много вода при акумулатора и на моя пасат.
Вчера прочетох тази тема
Днес почистих всичко, включително и каналчето под кутията с ЕКУ-то (хич не е за пренебрегване
)
Добре че има хора, който да са така добри да направят снимки. Никога самможе би нямаше да намеря отводнителните отвори, а те бяха
БЛАГОДАРЯ КОЛЕГИ!!!
Вчера прочетох тази тема
Днес почистих всичко, включително и каналчето под кутията с ЕКУ-то (хич не е за пренебрегване
Добре че има хора, който да са така добри да направят снимки. Никога самможе би нямаше да намеря отводнителните отвори, а те бяха
БЛАГОДАРЯ КОЛЕГИ!!!
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Абе ей ся ходих да изчистя тоя маншон под сервото,че ония ден погледнах само под акумулатора (беше чист),ама тоя под сервото си беше запълнен добре.Направи ми впечатление обаче,че имам една шлауфка,която е между акумулатора и сервото и явно е излязла от някъде и служи за отводняване,защото долния край (под рафта с акумулатора) е отпушен-тече си.Въпроса ми е,горния край,къде трябва да стои,защото в момента съм го сложиш да стърчи.
Пояснявам,това е шлауфката,която е до маншона,около тръбите за парното.
-
zav_g@abv.bg
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за изчерпателните съвети ,ще ми свършат работа! 
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:Абе ей ся ходих да изчистя тоя маншон под сервото,че ония ден погледнах само под акумулатора (беше чист),ама тоя под сервото си беше запълнен добре.Направи ми впечатление обаче,че имам една шлауфка,която е между акумулатора и сервото и явно е излязла от някъде и служи за отводняване,защото долния край (под рафта с акумулатора) е отпушен-тече си.Въпроса ми е,горния край,къде трябва да стои,защото в момента съм го сложиш да стърчи.
Тая шлауфка е за акумулатора,ако не е сух и по някакви причини почне да кипи киселината да се стече по шлауфката.
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Колеги аз съм с 5,5 и смятах, че като имам кора проблема не ме засяга, НО се оказа грешка от моя страна!
Днес разглобих колата, ще отворя нова тема "Пасат Б 5,5 - сваляне на акумулатор, почистване отводнителен отвор, смяна уплътнение под филтър купе" със снимки и обяснение.
viewtopic.php?f=6&t=291870
Днес разглобих колата, ще отворя нова тема "Пасат Б 5,5 - сваляне на акумулатор, почистване отводнителен отвор, смяна уплътнение под филтър купе" със снимки и обяснение.
viewtopic.php?f=6&t=291870