Б5 - проверете си отводнителната система !

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
siko2
Автомобил: VW Passat B5 1997
Двигател: ADR

Re: Б5 - проверете си отводнителната система !

Мнениеот siko2 » Съб 22 окт 2011 8:43

Днес слизах да чистя мизерията около дупките и да ви кажа имаше бая! Сега като излея вода там, отдолу сякаш крава пикае mhihi. Има нещо което ми направи впечатление. Гуменият маншон под сервото ми се стори доста по къс от този под акумулатора. Някъде 3 - 4 пръста дълъг. Така ли трябва да е?

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Съб 22 окт 2011 13:06

siko2 написа:Днес слизах да чистя мизерията около дупките и да ви кажа имаше бая! Сега като излея вода там, отдолу сякаш крава пикае mhihi. Има нещо което ми направи впечатление. Гуменият маншон под сервото ми се стори доста по къс от този под акумулатора. Някъде 3 - 4 пръста дълъг. Така ли трябва да е?

Да различни са....

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Нед 23 окт 2011 10:29

Току що се прибирам от смяна на гуми и спраях да си отпуша прословутите канали за отводняване maikomila , какво да ви кажа този под сервото направо се беше задръстил с кал като тапа беше станала. Другия под акумулатора малко по-добре. Сега е из1истена и подсушена...до догодина надявам се.

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svere » Нед 23 окт 2011 12:35

Миналата седмица ми направи впечетление че се събира много вода при акумулатора и на моя пасат.
Вчера прочетох тази тема :)
Днес почистих всичко, включително и каналчето под кутията с ЕКУ-то (хич не е за пренебрегване :) )
Добре че има хора, който да са така добри да направят снимки. Никога самможе би нямаше да намеря отводнителните отвори, а те бяха maikomila
БЛАГОДАРЯ КОЛЕГИ!!!

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 23 окт 2011 13:45

Абе ей ся ходих да изчистя тоя маншон под сервото,че ония ден погледнах само под акумулатора (беше чист),ама тоя под сервото си беше запълнен добре.Направи ми впечатление обаче,че имам една шлауфка,която е между акумулатора и сервото и явно е излязла от някъде и служи за отводняване,защото долния край (под рафта с акумулатора) е отпушен-тече си.Въпроса ми е,горния край,къде трябва да стои,защото в момента съм го сложиш да стърчи.

Пояснявам,това е шлауфката,която е до маншона,около тръбите за парното.

zav_g@abv.bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zav_g@abv.bg » Нед 23 окт 2011 13:53

Благодаря за изчерпателните съвети ,ще ми свършат работа! :lol:

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Нед 23 окт 2011 17:46

feikot написа:Абе ей ся ходих да изчистя тоя маншон под сервото,че ония ден погледнах само под акумулатора (беше чист),ама тоя под сервото си беше запълнен добре.Направи ми впечатление обаче,че имам една шлауфка,която е между акумулатора и сервото и явно е излязла от някъде и служи за отводняване,защото долния край (под рафта с акумулатора) е отпушен-тече си.Въпроса ми е,горния край,къде трябва да стои,защото в момента съм го сложиш да стърчи.

Пояснявам,това е шлауфката,която е до маншона,около тръбите за парното.

Тая шлауфка е за акумулатора,ако не е сух и по някакви причини почне да кипи киселината да се стече по шлауфката.

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Нед 23 окт 2011 18:02

Колеги аз съм с 5,5 и смятах, че като имам кора проблема не ме засяга, НО се оказа грешка от моя страна!
Днес разглобих колата, ще отворя нова тема "Пасат Б 5,5 - сваляне на акумулатор, почистване отводнителен отвор, смяна уплътнение под филтър купе" със снимки и обяснение.
viewtopic.php?f=6&t=291870

Върни се в “Passat”