Мит ли е икономичността на дизела зимата

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Re: Мит ли е икономичността на дизела зимата

Мнениеот K » Сря 26 окт 2011 22:20

Много ги мислите тия коли - сажди, половин кило нафта и т.н :screwy

Откакто са паднали температурите и съм със зимните гуми, разхода спрямо лятото е 0,5/л надоло.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 26 окт 2011 22:48

joker написа:Количеството на антифриз няма нищо общо....затова има малък и голям кръг на охладителната система!!!!

верно?! :screwy

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Чет 27 окт 2011 7:24

KirilGeorgiev написа:Това 5л градско за масло ли говориш

:да:

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Чет 27 окт 2011 8:30

Може да съм малко извън темата, ама се чудя на тия колеги където палят колата да минат 2-3 километра до работата, то докато запалиш и огрееш колата и почистиш стъклата си си стигнал пеша, пък и малко раздвижване никому не е вредно. На толкова къси разстояния няма как да е икномочна колата.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 27 окт 2011 9:06

mili 75 написа:Може да съм малко извън темата, ама се чудя на тия колеги където палят колата да минат 2-3 километра до работата, то докато запалиш и огрееш колата и почистиш стъклата си си стигнал пеша, пък и малко раздвижване никому не е вредно. На толкова къси разстояния няма как да е икномочна колата.

:да: изобщо не си извън темата, на място докато работи мотора и чакаш да се размразят стъклата и работят подгревните свещи на антифриза гори много, а не загрява и като тръгнеш пак гори много и 2-3 километра се минават за по-малко от 10 минути и в крайна сметка и акумулатора заминава, защото за това време не може да се зареди.

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Чет 27 окт 2011 9:28

Zinoto написа:
mili 75 написа:Може да съм малко извън темата, ама се чудя на тия колеги където палят колата да минат 2-3 километра до работата, то докато запалиш и огрееш колата и почистиш стъклата си си стигнал пеша, пък и малко раздвижване никому не е вредно. На толкова къси разстояния няма как да е икномочна колата.

:да: изобщо не си извън темата, на място докато работи мотора и чакаш да се размразят стъклата и работят подгревните свещи на антифриза гори много, а не загрява и като тръгнеш пак гори много и 2-3 километра се минават за по-малко от 10 минути и в крайна сметка и акумулатора заминава, защото за това време не може да се зареди.

Има и друго нещо - защо колеги за 3-4 километра си пипате колите, а не ползвате обществен транспорт. Няма как да гори 5 дори и лятото за 3км.

Потребителски аватар
Trus7m3
Автомобил: Golf 7 Alltrack 18 TSI 4motion
Двигател: 2017

Мнениеот Trus7m3 » Чет 27 окт 2011 9:34

Колеги аз съм с Голф 5 2.0 TDI, BKD - карам я на много малки и къси разстояния (наистина много къси) и си ми захапа 9л/100 км градско и това е. Иначе онзи ден ходих до Пловдив и си беше добре 130 140 и ми даде 5.5,но градски си гори прилично много.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 27 окт 2011 9:36

kikogsxr написа:....
Има и друго нещо - защо колеги за 3-4 километра си пипате колите, а не ползвате обществен транспорт. Няма как да гори 5 дори и лятото за 3км.

Има си спам зона , защо не пишете там ?
Ходим на работа , понякога не на една , имаме си семейства , децата ни са на училище , после ходят на танци , на английски , или пък на детска градина .... щом ви е толкова интересно . Не всички ходим просто до училище , а после на дискотека , всеки си има различни задължения и отговорности , стига с тези клишета !

Колата си гори повече през зимата ,без анчение дали е дизел , факт . За кого мит , за кого реалност :D .

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Чет 27 окт 2011 9:43

No comment, те някои неща не ходят по гората

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Чет 27 окт 2011 9:44

Туй сме го дъвкали, дъвкали и все тая! Мойта я карам зимата на 1.5-2км в посока. Стрелката не се отлепяла със седмици. Спи на пътя. И зимата може и над 8 да се качва, де не е към 9 даже. Не го знам със сигурност щото не съм я засичал. Ама то няма как. Не може да гори 5. Слезте на земята.... туй че караме дизели не значи че се возим за без пари...Всяко нещо си иска неговото.
Излишни дискусии :012:

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Чет 27 окт 2011 9:48

bkunev написа:Туй сме го дъвкали, дъвкали и все тая! Мойта я карам зимата на 1.5-2км в посока. Стрелката не се отлепяла със седмици. Спи на пътя. И зимата може и над 8 да се качва, де не е към 9 даже. Не го знам със сигурност щото не съм я засичал. Ама то няма как. Не може да гори 5. Слезте на земята.... туй че караме дизели не значи че се возим за без пари...Всяко нещо си иска неговото.

:да:

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Чет 27 окт 2011 12:45

bkunev написа:Туй сме го дъвкали, дъвкали и все тая! Мойта я карам зимата на 1.5-2км в посока. Стрелката не се отлепяла със седмици. Спи на пътя. И зимата може и над 8 да се качва, де не е към 9 даже. Не го знам със сигурност щото не съм я засичал. Ама то няма как. Не може да гори 5. Слезте на земята.... туй че караме дизели не значи че се возим за без пари...Всяко нещо си иска неговото.

Ааа ако знаеш точно тия седмици и цяла зима да не ти отлепя стрелката, ако знаеш какво му причиняваш на мотора ;)

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Чет 27 окт 2011 13:02

Еми зная, ама какво да направя :roll: :roll: , да я запра в гараж и да я извадя на пролет ли?!?!? Никога няма да стане, като се счупи...следващата :beer :beer

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Чет 27 окт 2011 13:20

Jivko7777 написа:

Ааа ако знаеш точно тия седмици и цяла зима да не ти отлепя стрелката, ако знаеш какво му причиняваш на мотора ;)

Увеличаваш количеството на горивото в маслото ,което от своя страна води до нарушения в мазането. Единственото спасение в тази ситуация е или да караш колата на дълъг път и да се включи вентилатора съответно количеството гориво се испарява през одушника на картерните газове и доисгаря в цилиндрите. Другия вариант е да сменяш маслото по-често. Ама един двигател няма да стане чисто нов , така че басай куме докато върви. mhihi :beer

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 27 окт 2011 15:41

Jivko7777 написа:Ааа ако знаеш точно тия седмици и цяла зима да не ти отлепя стрелката, ако знаеш какво му причиняваш на мотора ;)

И какво? Колата искаш да те надживее или?
Не се престаравайте.
Да, хубаво е на дизелите да не се ръчкат, докато загреят, но те няма да загреят ако не се карат в обороти ;)

Върни се в “Дизелови агрегати”