Мит ли е икономичността на дизела зимата

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Re: Мит ли е икономичността на дизела зимата

Мнениеот Jivko7777 » Чет 27 окт 2011 16:53

bkunev написа:Еми зная, ама какво да направя :roll: :roll: , да я запра в гараж и да я извадя на пролет ли?!?!? Никога няма да стане, като се счупи...следващата :beer :beer

Не приятелю аз просто някой път си правя една обиколка на града, за 500гр.нафта доста главоболия си спестявам, така колата си загрява и всичко е 6 ;)

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Чет 27 окт 2011 16:57

Е да, това е ясно! Аз така и правя, ама говорех принципно. Иначе си е издевателство върху TDI-то. То за път направено! Както викаше прабаба ми(бог дя я прости), умен човек беше тя: Ти прави каквото трябва, пък да става каквото ще!!!

Поздрави!!! :beer :beer

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Чет 27 окт 2011 17:02

bkunev написа:Е да, това е ясно! Аз така и правя, ама говорех принципно. Иначе си е издевателство върху TDI-то. То за път направено! Както викаше прабаба ми(бог дя я прости), умен човек беше тя: Ти прави каквото трябва, пък да става каквото ще!!!

Поздрави!!! :beer :beer

Мдааа 5-6км до 2000об докато загрее до 90, после ръчка и се сборим с някой mhihi и после последните 2-3км охлаждане и смяна пак до 2000об и прибиране в гаража, златна схема :да:

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Чет 27 окт 2011 17:51

преди години в едно руско авт.списание "за рулiom" :mrgreen: имаше една стат. изследване на разхода на чисто нова волга в екстремни /-20 -30 гр. целз./ условия...та първия километър в студа/без подгряване/ волгата изгаря 40 литра/100км и след 20к км следва основен ремонт...

Потребителски аватар
SSS666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SSS666 » Чет 27 окт 2011 20:39

Драги ми колеги икономията на дизела идва най вече от така наречената не регламентирана нафта ( демек на черно ) ако ще зареждаш дизел по 2.50 лв. няма икономия . аз за 4 год. на бензиностанция съм зареждал само веднъж , като я купих. Е на черно цената също върви на горе започнах от 1.20 лв. и вече днес я платих на 1.70 лв. , сърцето ме заболя а ако трябва да дам 2.50 ще умра сигурно. Сега някой ще кажат кой знае каква е нафтата , риск винаги има , аз 4 год. работя само с един доставчик и нямам проблеми за това му имам доверие вече и от друго място не вземам даже и да е по на далавера . Като мяташ евтината нафта с туби в резервоара изобщо не ти пука за разхода , аз като съм я вземал на 1.20 в студените зимни дни съм я палил после отивам на кафе и след 40 мин. като се върна в колата е топличко и приятно за каране

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 27 окт 2011 20:46

Тая пуста променлива геометрия дето е толкова страшна!!!Ами прочете за принципа и на действие и ще разберете как да я поддържате дори и само при градско каране!!!!Сам стигнах до извода за нещо,което впоследствие потвърди и ifidik....Често (аз го правя ежедневно,но май не е необходимо толкова често) форсиране на 3500 об/мин с натоварване по баир и ПЪЛНА газ...и последващо бързо отнемане на газта...това раздвижва и продухва геометрията идеално...без да влияе значимо на разхода!Проверено....вече почти година!И ТДИ си върви перфектно и икономично!Пак да кажа и аз...карам бензин(газ) и дизел едновременно...изчерпи ли с ересурса на бензина друг бензин няма да взема!Оставам дизел forewer...защото не толкова мощността ме интересува,колкото въртящият момент...там е оргазмът на шофьора!!!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 27 окт 2011 20:56

Актуатора като е заминал ако щеш си я продухвай цял ден, ефекта е нулев, освен да я дочупиш-разбиеш втулките по-бързо.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 27 окт 2011 21:03

SSS666 написа:Драги ми колеги икономията на дизела идва най вече от така наречената не регламентирана нафта ( демек на черно ) ако ще зареждаш дизел по 2.50 лв. няма икономия . аз за 4 год. на бензиностанция съм зареждал само веднъж , като я купих. Е на черно цената също върви на горе започнах от 1.20 лв. и вече днес я платих на 1.70 лв....

Aман от тая просташка реклама на крадци и кражби :не: !

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Чет 27 окт 2011 21:31

И през зимата и през лятото ми харчи еднакво. Даже ми се струва, че през лятото е една идея в повече. Може би, защото през зимата понякога дори не си включвам парното (и съответно двигателят загрява по-бързо), докато през лятото климатроника е пуснат постоянно, а когато паркирам е на слънце (съответно компресорът върти яко, за да охлади). През лятото потеглям 10сек. след палене, а през зимата веднага, когато е възможно (ако има сняг и лед). И през лятото и през зимата ускорявам бързо до всяка следваща предавка - така двигателят по-бързо достига работна температура и започва да харчи по-малко. На студен двигател сменям предавка на около 2000 оборота, а като загрее на 2500 оборота и нагоре. С този маниер на каране по борд компютър при достигане на работна температура средният разход градско е около 7л/100км. В момента засичам реалният разход, но трябва да изгоря още два-три резервоара. За трите години, откакто имам колата никога не съм имал проблеми с геометрията (и едва ли ще имам). Не съм чистил EGR-а, защото по него няма никакви налепи, а само омазняване от картерните газове. Та моето мнение е, че от щадене файда няма - колите ни няма да станат по-икономични от това.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 27 окт 2011 22:38

Няма икономични коли!
Всички харчат - кола пари не връща!!!
Най-икономично е пеша !!!
:lock:

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Чет 27 окт 2011 22:58

Веско, бий и ключа на тая тема!!! Няма смисъл да преливаме от пусто в празно за пореден път. К'вото имаше по темата се каза и ти накрая го каза...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 27 окт 2011 23:49

SSS666 написа:Драги ми колеги икономията на дизела идва най вече от така наречената не регламентирана нафта ( демек на черно )

:screwy

А по темата,за малко ми се случи да карам един Ситроен Ц2 1100кубика на няма и 50 00км в студено време! Като го запалех сутрин и тръгнех зъбите ми тракаха не от студ ами от цифрите на борд компютъра за моментния разход :shock така че хич не ми се слушат простотии как в студеното време било по-евтино с бензинова малолитражка !

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Пет 28 окт 2011 0:02

Затуй зимата в къщи и никакво излизане mhihi :Mr Green Fun

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 28 окт 2011 3:08

jollycatman написа:И през зимата и през лятото ми харчи еднакво. Даже ми се струва, че през лятото е една идея в повече. Може би, защото през зимата понякога дори не си включвам парното (и съответно двигателят загрява по-бързо), докато през лятото климатроника е пуснат постоянно, а когато паркирам е на слънце (съответно компресорът върти яко, за да охлади).

значи зимата колата загрява по-бързо, щото през лятото върви с включен климатроник на изстудяване и ти охлажда съответно и мотора.

добре че не си вадиш с това хляба :horror:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 28 окт 2011 7:57

pe6kata написа:
jollycatman написа:И през зимата и през лятото ми харчи еднакво. Даже ми се струва, че през лятото е една идея в повече. Може би, защото през зимата понякога дори не си включвам парното (и съответно двигателят загрява по-бързо), докато през лятото климатроника е пуснат постоянно, а когато паркирам е на слънце (съответно компресорът върти яко, за да охлади).

значи зимата колата загрява по-бързо, щото през лятото върви с включен климатроник на изстудяване и ти охлажда съответно и мотора.

добре че не си вадиш с това хляба :horror:

Според мен колегата е искал да каже че лятото климата му бачка нонстоп и затова разхода му е по-висок от колкото зимата а не че климатика му охлажда мотора :) просто не се е изразил правилно !

Върни се в “Дизелови агрегати”