Как да си полираме джантите.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Как да си полираме джантите.

Мнениеот hooligans » Чет 27 окт 2011 0:13

niki7010 написа:scare maikomila Уникални са!!!

Добро утро scare scare scare :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 27 окт 2011 8:53

Lov4o написа:
pe6kata написа:... Търся някакво голямо киче, така че да го сложа на електормотор и само да движа детайла. Също и по-добри пасти.

колега ако беше погледнал в началото на темата щеше да видиш, че си пише всичко :)

благодаря колега. Иначе ако ти беше погледнал из средата на темата, най-вероятно щеше да си спестиш подобен коментар :wink:

niki7010 написа:Айде сега, пастите са ви виновни!!!Те са си много добри! По важно е какво се случва преди да се стигне до тях!

баце, недей да го вадиш толкова голям. Искаш ли да се пробваме в шлифоването, а?! Леко само ще вметна, че шкуря на сухо със водните под определени ъгли,така че накрая липсва каквато и да е чертичка по детайла, погледнато под какъвто и да е ъгъл(!!!) свършвам на 4000(като тоя размер ми е на киче и вече е с вода) и после имам едни пасти за шлифоването. Чак се попреставарам с това. Полирането го извършвам с флекс с регулируеми обороти, но съм писал назад подробно за тия неща.

Куцат ми пастите и кичетата,тоя комплект от бриколажа, това не означава че не стават добре, но не дават необходимото ниво, кичетата са с малък диаметър, работата с тях е трудоемка. Пак ще ви попитам, щото явно не ми разбрахте въпроса: какви пасти и кичета вие ползвате, а не как се полира. Евентуално като цени и откъде ги закупувате. Въпроса ми е предимно персонален- към адаша и ники 7010, щото малко хора полират, повечето търкат... Може да ползвате други неща, и евентуално да пробвам нещо различно. Както казах темата е "направи си сам", а не "похвали се сам" или раздел "платени обяви" и смятам че въпроса ми е адекватен в предвид формАта на темата.

ето ви някоя снимки да погледнете малко по-сериозно на нещата и да спестя нелепи съвети!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Чет 27 окт 2011 10:43

pe6kata написа:
Lov4o написа:
pe6kata написа:... Търся някакво голямо киче, така че да го сложа на електормотор и само да движа детайла. Също и по-добри пасти.

колега ако беше погледнал в началото на темата щеше да видиш, че си пише всичко :)

благодаря колега. Иначе ако ти беше погледнал из средата на темата, най-вероятно щеше да си спестиш подобен коментар :wink:

мислех да ти отговоря нещо за това колко пъти съм чел темата страница по страница, но невиждам смисъл от излишни караници и спорове, не е тук мястото :beer

Потребителски аватар
bagera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bagera » Чет 27 окт 2011 19:45

pe6kata написа:

Куцат ми пастите и кичетата,тоя комплект от бриколажа, това не означава че не стават добре, но не дават необходимото ниво, кичетата са с малък диаметър, работата с тях е трудоемка. Пак ще ви попитам, щото явно не ми разбрахте въпроса: какви пасти и кичета вие ползвате, а не как се полира. Евентуално като цени и откъде ги закупувате.

и аз имам този проблем, гледах тези кичета но 15 санта диаметър ми се виждат малко
http://www.nemos.bg/bg/produkt/jylta-pa ... -h-15-mm-/
http://www.nemos.bg/bg/produkti/zlatars ... -polirane/

в предното ми мнение полират с подобни кичета

bagera написа:

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 27 окт 2011 22:47

Ние понеже правихме един ролбар ли кво е :) на пандата на баща ми.....от хромникел...и го тъкахме с едни кечета които фактически са от сезал...като само последното беше от плат.....пасти имам сигурно 6 вида...всичките са такива на калъпи като руската, тая зелената...
като преди тва имаше много много търкане на заварките и пълнене и пак търкане...и подозирам че на места е като вестник тънък тоя "ролбар"
Именно иде реч за това на муцуната на колата...може много повече да лъсне това нещо.....но засега нямаме такова време да го търкаме.
Изображение

Търкал съм и алуминий, но не съм се зайгравал...имам едни джанти, които като остана без работа мисля да подкарам.....ама га ше стане тва...

На клипа по-горе мисля че кечето е пак такова сезалово...
ако има интерес мога да ги снимам какво представляват

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Чет 27 окт 2011 23:09

това което си направил с тоя сезал и тея пасти в случая е, че си отнел от хромовото покритие и си му намалил драстично корозионната устойчивост, което ще рече че скоро може да очакваш ръжда.
хром се полира по съвсем различен начин и със съвсем други средства и методи.

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 27 окт 2011 23:13

TDI-RS написа:това което си направил с тоя сезал и тея пасти в случая е, че си отнел от хромовото покритие и си му намалил драстично корозионната устойчивост, което ще рече че скоро може да очакваш ръжда.
хром се полира по съвсем различен начин и със съвсем други средства и методи.

Ми .......втора година няма ръжда и общо взето не е мръднал....те тръбите не са хромирани.....те СА от хром...неръждавейка дето му викате тука.
ролбара е правен от тръби и колена.....с телоподаващото и хром-никелова тел+газ аргон

Какви са другите начини и методи за полиране на хром?.....незнам защо така правите...в тоя раздел, уж е направи си сам.....а казвате нещо и ни оставяте да висим...просто да завиждаме, че знаете ли кво?

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Пет 28 окт 2011 9:48

pe6kata написа:...

Когато аз полирам(х :lol:) ползвах пасти които си донесох от вънка предназначени за яхтени условия + паста на калъпи "Гой" + пастите на 3М като завърсващи. За всяка паста си имам отделно киче което се ползва само с нея. Накрая с чисто киче. Направихме си машина, с електромотор, джантата се захваща, започва да си се върти и с флекс/бормашина с променящи се обороти се действа с кичетата, а преди това със шкурките.
Тъй като резултатите на Ники са доста по-добри той вече ми прави всички полирани джанти и детайли :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
D.Velikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот D.Velikov » Пет 28 окт 2011 11:08

alpine написа:
pe6kata написа:...

Когато аз полирам(х :lol:) ползвах пасти които си донесох от вънка предназначени за яхтени условия + паста на калъпи "Гой" + пастите на 3М като завърсващи. За всяка паста си имам отделно киче което се ползва само с нея. Накрая с чисто киче. Направихме си машина, с електромотор, джантата се захваща, започва да си се върти и с флекс/бормашина с променящи се обороти се действа с кичетата, а преди това със шкурките.
Тъй като резултатите на Ники са доста по-добри той вече ми прави всички полирани джанти и детайли :bowdown :bowdown :bowdown

Аз пък да споделя, че колкото и странно да звучи в Русия тази паста ГОИ вече дори не я помнят?!
Разпитах на няколко места там, казаха ми, че отдавна не се произвежда (а някои ми отговаряха, че изобщо не са я чували) и че мога да я намеря единствено от някой дядо, който продава вехтории на битака scare
Така че явно само тук продължаваме все още да я търсим :))

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Съб 29 окт 2011 16:04

Колеги с Бодито не ми пада шприца.
Лака на боята си падна , но основата си стои упорито.
Как да я махна или през няколко часа трябва да ги мажа с препарата.
Пробвам с шкурка 120 нищо не се случва , с четка с твърд , пластмасов косъм , пак нищо.
Идеи?

Потребителски аватар
Огито Ангелов
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT

Мнениеот Огито Ангелов » Съб 29 окт 2011 16:08

xalerrelax написа:Колеги с Бодито не ми пада шприца.
Лака на боята си падна , но основата си стои упорито.
Как да я махна или през няколко часа трябва да ги мажа с препарата.
Пробвам с шкурка 120 нищо не се случва , с четка с твърд , пластмасов косъм , пак нищо.
Идеи?

Пясъкоструй, лесна и чиста работа. Тук върви по 10-15 лв. на бройка, само лицевата част.
Успех ! :)

Последна промяна от Огито Ангелов на Съб 29 окт 2011 17:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Съб 29 окт 2011 16:13

С пясък не искам , че после ще падне много дълго търкане.

Потребителски аватар
Go4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Go4kata » Съб 29 окт 2011 16:55

xalerrelax написа:С пясък не искам , че после ще падне много дълго търкане.

колега пробваи с дрелка и телено киче на нея! Лично сам го тестжал действа ;)

Потребителски аватар
D.Velikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот D.Velikov » Съб 29 окт 2011 17:09

xalerrelax написа:С пясък не искам , че после ще падне много дълго търкане.

С Бодито като ги намаза колко време изчака?
Сега след като ти е паднала боята вече намажи пак, ама хубаво с дебел слой отгоре и изчакай половин час.
Да не е заради студа вече да не се активира препарата?

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Съб 29 окт 2011 18:26

С теленото киче няма ли да се надраска прекалено алуминия.
Ако е в този вариант по - добре леко с телената четка , ама пак си мисля , че ще си вкарам автогол.
И аз помислих за времето и препарата си стоеше гъст.
Изчаквах в рамките на час.
Отново препрочетох цялата тема.
В нея един колега е писал , че прави мазане с четката през няколко часа.
Утре ще опитам отново.

Върни се в “Направи си сам!”