Ами това ми е ясно..аз си имам представа с какво се захващам..помагал съм за направата на такива проекти..не изкам някои да ми казва всичко от а до я.. изкам само да ми кажете как е последователноста на турбо кита..в смисъл, като излезне тръбата от изпускателния колектор и мине през турбото, въздуха от турбото от къде преминава.. къде стои контролера, блол офа, баипасните клапани и т.н...това е само дето искам..за електрониката наи-вероятно ще бъда при един приятел да ми я свърже..просто ми е много по сладко карането ако знам че аз съм направил повечето работа..знам че няма да е същото като в драг пауър но изкам да опитам...
ПС Много благодаря за отговорите
Когато VW ръмжи, и господ мълчи!
Passat B3 от 1,8 към G60 .
Re: Passat B3 от 1,8 към G60 .
Ето и малко снимки на старта на новия проект
Тези дни ще купувам новия двигател и се надявам скоро да съм на улицата..

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 426&type=1

Такаа..двигателя е намерен вече и чакам да се свали и да ходя да си го взема. Много благодаря на колегите които ми дадоха някои съвети и помогнаха. Намерил съм двг ПГ с всичко без скоростите. Интересува ме как да сложа инсталацията, може ли някоя част от старата ми на 1.8 моно да си остане (стопове,фарове,мигачи и т.н.). И ако може да дадете някоя темичка (ако има) да попрочета..съжалявам, но търсих и не открих нищо(може би не е както трябва)Мисля че бях намерил някъде случаино, някои колега беше сменявал на голф 3 и имаше снимки..много ще бъда благодарен и на някои съвет от някои които е правил такава трансплантация!
Благодаря предварително!!!

- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
lekin написа:Ето и малко снимки на старта на новия проектТези дни ще купувам новия двигател и се надявам скоро да съм на улицата..
![]()
Не че нещо ма това за да стане кола знаеш ли колко пари ще отидат.
Инсталацията ти е най-малкия проблем.Хващаш един кабел от двигателя после тои се превръща в снопче,след това в голям сноп с кабели и след това си вътре при бушониерата.
Нищо не видях да се споменава за спирачки.
По евтино ще е да купиш Г60 и да го поосвежиш.
Namesata написа:lekin написа:Ето и малко снимки на старта на новия проектТези дни ще купувам новия двигател и се надявам скоро да съм на улицата..
![]()
Не че нещо ма това за да стане кола знаеш ли колко пари ще отидат.
Инсталацията ти е най-малкия проблем.Хващаш един кабел от двигателя после тои се превръща в снопче,след това в голям сноп с кабели и след това си вътре при бушониерата.
Нищо не видях да се споменава за спирачки.
По евтино ще е да купиш Г60 и да го поосвежиш.
Знам колега! Но парите за цял пасат не мога да ги събера на куп..

Дано да вземеш двигателя ефтино,аз бих сложил абф има ги за по 500лв гледам .....Успех
S.Raikov написа:Дано да вземеш двигателя ефтино,аз бих сложил абф има ги за по 500лв гледам .....Успех
Да видях..но се вдъхнових от твоя тунинг на ПГ-то..намерих го за 500 лв, и мисля да направя същото като теб(да сложа турбо)...

- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
За инсталацията си вземи само двигателната(с 3 бели букси на бушонното табло от горния ред беше F,G1,G2)..тръгваш по нея и вадиш всичко по и около мотора)другите инсталации за фарове,стопове и т.н си остават твоите.
п.п ако ще слагаш турбо давай компресора насам

HukuTyY написа:За инсталацията си вземи само двигателната(с 3 бели букси на бушонното табло от горния ред беше F,G1,G2)..тръгваш по нея и вадиш всичко по и около мотора)другите инсталации за фарове,стопове и т.н си остават твоите.
ок колега

lekin написа:Такаа..двигателя е намерен вече и чакам да се свали и да ходя да си го взема. Много благодаря на колегите които ми дадоха някои съвети и помогнаха. Намерил съм двг ПГ с всичко без скоростите. Интересува ме как да сложа инсталацията, може ли някоя част от старата ми на 1.8 моно да си остане (стопове,фарове,мигачи и т.н.). И ако може да дадете някоя темичка (ако има) да попрочета..съжалявам, но търсих и не открих нищо(може би не е както трябва)Мисля че бях намерил някъде случаино, някои колега беше сменявал на голф 3 и имаше снимки..много ще бъда благодарен и на някои съвет от някои които е правил такава трансплантация!

Двигателя ще е в наличност до около седмица(надявам се(не зависи от мен)) и ще има снимки..Най- на края да продължи и тоя проект..като цяло много пари за нищо..
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това гърне въобще не е за тази кола...
За да стане всичко като хората подготви първо колата за суапа на новия двигател ... и двигателя най-лесно се слага.
За да стане всичко като хората подготви първо колата за суапа на новия двигател ... и двигателя най-лесно се слага.

Поздрави!
- vackooo
- Автомобил:
- Двигател: 1.8 20VT AEB
lekin написа:scare Ееее колега, ти вместо да ме нахъсаш да го направя ме разкандардисваш.. усетих се че не е за мен това гърне но чак след като го взех..качвам снимка просто да не запада много темата и да се види че се работи по този проект..
Даи някои съвет ако искаш..
Поздрави!
Какво да те хъса? Колега това гърне наистина не е за тази кола.