Passat B3 от 1,8 към G60 .

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
lekin
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B3 от 1,8 към G60 .

Мнениеот lekin » Пон 24 окт 2011 10:29

Ами това ми е ясно..аз си имам представа с какво се захващам..помагал съм за направата на такива проекти..не изкам някои да ми казва всичко от а до я.. изкам само да ми кажете как е последователноста на турбо кита..в смисъл, като излезне тръбата от изпускателния колектор и мине през турбото, въздуха от турбото от къде преминава.. къде стои контролера, блол офа, баипасните клапани и т.н...това е само дето искам..за електрониката наи-вероятно ще бъда при един приятел да ми я свърже..просто ми е много по сладко карането ако знам че аз съм направил повечето работа..знам че няма да е същото като в драг пауър но изкам да опитам...

ПС Много благодаря за отговорите

Когато VW ръмжи, и господ мълчи!

Потребителски аватар
lekin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lekin » Чет 27 окт 2011 12:19

Ето и малко снимки на старта на новия проект :) Тези дни ще купувам новия двигател и се надявам скоро да съм на улицата.. :lol: :banana

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 426&type=1

Потребителски аватар
lekin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lekin » Съб 29 окт 2011 16:28

Такаа..двигателя е намерен вече и чакам да се свали и да ходя да си го взема. Много благодаря на колегите които ми дадоха някои съвети и помогнаха. Намерил съм двг ПГ с всичко без скоростите. Интересува ме как да сложа инсталацията, може ли някоя част от старата ми на 1.8 моно да си остане (стопове,фарове,мигачи и т.н.). И ако може да дадете някоя темичка (ако има) да попрочета..съжалявам, но търсих и не открих нищо(може би не е както трябва)Мисля че бях намерил някъде случаино, някои колега беше сменявал на голф 3 и имаше снимки..много ще бъда благодарен и на някои съвет от някои които е правил такава трансплантация!

Благодаря предварително!!! :)

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Съб 29 окт 2011 16:51

lekin написа:Ето и малко снимки на старта на новия проект :) Тези дни ще купувам новия двигател и се надявам скоро да съм на улицата.. :lol: :banana

Не че нещо ма това за да стане кола знаеш ли колко пари ще отидат.
Инсталацията ти е най-малкия проблем.Хващаш един кабел от двигателя после тои се превръща в снопче,след това в голям сноп с кабели и след това си вътре при бушониерата.

Нищо не видях да се споменава за спирачки.
По евтино ще е да купиш Г60 и да го поосвежиш.

Потребителски аватар
lekin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lekin » Съб 29 окт 2011 17:04

Namesata написа:
lekin написа:Ето и малко снимки на старта на новия проект :) Тези дни ще купувам новия двигател и се надявам скоро да съм на улицата.. :lol: :banana

Не че нещо ма това за да стане кола знаеш ли колко пари ще отидат.
Инсталацията ти е най-малкия проблем.Хващаш един кабел от двигателя после тои се превръща в снопче,след това в голям сноп с кабели и след това си вътре при бушониерата.

Нищо не видях да се споменава за спирачки.
По евтино ще е да купиш Г60 и да го поосвежиш.

Знам колега! Но парите за цял пасат не мога да ги събера на куп.. :oops: а така по лека лека ще го правя..имам спортно окачване, спирачки трябва да купя, но ще е след като си взема двигателя..:)

Потребителски аватар
S.Raikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Raikov » Съб 29 окт 2011 17:41

Дано да вземеш двигателя ефтино,аз бих сложил абф има ги за по 500лв гледам .....Успех

Потребителски аватар
lekin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lekin » Съб 29 окт 2011 17:55

S.Raikov написа:Дано да вземеш двигателя ефтино,аз бих сложил абф има ги за по 500лв гледам .....Успех

Да видях..но се вдъхнових от твоя тунинг на ПГ-то..намерих го за 500 лв, и мисля да направя същото като теб(да сложа турбо)... :)

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Съб 29 окт 2011 18:11

За инсталацията си вземи само двигателната(с 3 бели букси на бушонното табло от горния ред беше F,G1,G2)..тръгваш по нея и вадиш всичко по и около мотора)другите инсталации за фарове,стопове и т.н си остават твоите.
п.п ако ще слагаш турбо давай компресора насам mhihi

Потребителски аватар
lekin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lekin » Съб 29 окт 2011 18:34

HukuTyY написа:За инсталацията си вземи само двигателната(с 3 бели букси на бушонното табло от горния ред беше F,G1,G2)..тръгваш по нея и вадиш всичко по и около мотора)другите инсталации за фарове,стопове и т.н си остават твоите.
п.п ако ще слагаш турбо давай компресора насам mhihi

ок колега :) даже може да се пазарим идната седмица!!! и благодаря за информацията!!! :)

Потребителски аватар
lekin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lekin » Съб 29 окт 2011 21:13

lekin написа:Такаа..двигателя е намерен вече и чакам да се свали и да ходя да си го взема. Много благодаря на колегите които ми дадоха някои съвети и помогнаха. Намерил съм двг ПГ с всичко без скоростите. Интересува ме как да сложа инсталацията, може ли някоя част от старата ми на 1.8 моно да си остане (стопове,фарове,мигачи и т.н.). И ако може да дадете някоя темичка (ако има) да попрочета..съжалявам, но търсих и не открих нищо(може би не е както трябва)Мисля че бях намерил някъде случаино, някои колега беше сменявал на голф 3 и имаше снимки..много ще бъда благодарен и на някои съвет от някои които е правил такава трансплантация!

Благодаря предварително!!! :)

Потребителски аватар
lekin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lekin » Чет 03 ное 2011 13:32

Няма ли някои друг да изкаже мнение по въпроса?

Потребителски аватар
lekin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lekin » Вто 29 ное 2011 20:48

:012: Ето една снимка на новото гърне да дигнеме темата..(Вход 76мм, изход 120мм!)
:lol:

Двигателя ще е в наличност до около седмица(надявам се(не зависи от мен)) и ще има снимки..Най- на края да продължи и тоя проект..като цяло много пари за нищо..
Прикачени файлове
garne.GIF
гърне.GIF

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 29 ное 2011 21:28

Това гърне въобще не е за тази кола...
За да стане всичко като хората подготви първо колата за суапа на новия двигател ... и двигателя най-лесно се слага.

Потребителски аватар
lekin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lekin » Сря 30 ное 2011 10:17

scare Ееее колега, ти вместо да ме нахъсаш да го направя ме разкандардисваш.. усетих се че не е за мен това гърне но чак след като го взех.. :oops: качвам снимка просто да не запада много темата и да се види че се работи по този проект.. :) Даи някои съвет ако искаш..
Поздрави!

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Нед 04 дек 2011 15:26

lekin написа:scare Ееее колега, ти вместо да ме нахъсаш да го направя ме разкандардисваш.. усетих се че не е за мен това гърне но чак след като го взех.. :oops: качвам снимка просто да не запада много темата и да се види че се работи по този проект.. :) Даи някои съвет ако искаш..
Поздрави!

Какво да те хъса? Колега това гърне наистина не е за тази кола.

Върни се в “Силов тунинг”