Пуши сиво-бяло сутрин
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пуши сиво-бяло сутрин
ventotdi ако са към мен въпросите, колата е с ASZ мотор 270+к, нафтата е от ОМВ, и по принцип в движение не пуши или поне не толкова колкото за да забележа на огледалото за задно виждане, и в общи линии това е вървеж, разход всичко си е в нормите! Горивния филтър ме съмнява малко сменях го март месец и от тогава съм навъртял към 10-15 хиляди км. 

- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
ventotdi написа:добре , на какво мирише от зад на не изгоряла нафта ли когато пуши и след като минат тези 7 -8 секунди където пуши и спре ...мирише ли пак на същото както когато пуши ! на колко километра е колата ти ... дюзи дали са гледани изобщо ...чувал съм ,че на 1з , AFN и други дизели ,които не са помпа-дюза на 150 хил км се стендоват дюзите на ново и се сменят ако е необходимо разпръсквачи ... Може ли да е от нафтата ...от колонка ли наливаш или от фуния
При мен незнам на какво мирише,със сигурност не е на нафта има някви зачатъци на нагоряло масло смесено със миризмата на катализатора(щото мисля че си е там,несъм го свалял).Колата е на 180000км (или поне така пише) уж я гледаха на лаптопа и тука тука показа на програмата с км-те, с разлика някакъв %, но както и да е . Не съм правил проверка нито на дюзи нито на повдигачи и някви такива. Само един път ми чистиха дюза понеже отказа.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
извинявам се ,че не се уточних.Става въпрос за колегата с проблема red.devilll .
-
- Автомобил:
- Двигател:
ventotdi написа:добре , на какво мирише от зад на не изгоряла нафта ли когато пуши и след като минат тези 7 -8 секунди където пуши и спре ...мирише ли пак на същото както когато пуши ! на колко километра е колата ти ... дюзи дали са гледани изобщо ...чувал съм ,че на 1з , AFN и други дизели ,които не са помпа-дюза на 150 хил км се стендоват дюзите на ново и се сменят ако е необходимо разпръсквачи ... Може ли да е от нафтата ...от колонка ли наливаш или от фуния
колега не съм усетил на какво мирише,днеска ще ида да помириша и ще пиша. Колата е на 260 000 по километраж а дали са тези не се знае,но се надявам да са те че като ги гледам тия по автокъщите са на по 150-160 000 и са даста по захабени и тая

-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги при моя бив6 голф го има6е това с паленето и пу6еците и се оказа температурния дат4ик,сутрин при студен двигател подава6е с 4 или5 градуса по топла температура и от там компа не вклу4ва све6тите и тресе и пу6и докато не позагрее малко. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
gogovaseev написа:колеги при моя бив6 голф го има6е това с паленето и пу6еците и се оказа температурния дат4ик,сутрин при студен двигател подава6е с 4 или5 градуса по топла температура и от там компа не вклу4ва све6тите и тресе и пу6и докато не позагрее малко.
В сряда я закачахме на диагностика и всичко по подгрева си било ок свещите аз ги проверих и си греят всичките,но вътре индикатора за свещите свети за около 1-2 секунди най-много.незнам дали и при другите колеги е така или още не е станало студено за да започват да подгряват?
-
- Автомобил:
- Двигател:
red.devilll написа:gogovaseev написа:колеги при моя бив6 голф го има6е това с паленето и пу6еците и се оказа температурния дат4ик,сутрин при студен двигател подава6е с 4 или5 градуса по топла температура и от там компа не вклу4ва све6тите и тресе и пу6и докато не позагрее малко.
В сряда я закачахме на диагностика и всичко по подгрева си било ок свещите аз ги проверих и си греят всичките,но вътре индикатора за свещите свети за около 1-2 секунди най-много.незнам дали и при другите колеги е така или още не е станало студено за да започват да подгряват?
колега ако температурата е била под 5 градуса и индикатора ти свети за 1,2 секунди зна4и све6тите не греят,тук в испания сега е около 1 градус и при първо палене на аудито ми индикатора ми светка за около 10 секунди икато изгасне тогава паля,за това преди сам ти писал провери с ваг кома сутрин преди да пали6 каква е температурата която подава дат4ина на антифриза и каква е температурата на вън,на моя голф така го хванах едно време дат4ика 4е е заминал.успех

-
- Автомобил: MK4
- Двигател: ASV+
red.devilll написа:Колеги сутрин като запаля за около 4-5 секунди пуши сиво-бяло и мотора не работи равномерно и след това всичко се оправя. Колата е Голф 4 1,9 TDI PD
Колега, откри ли къде е проблема, защото от около месец и при мен започна да го прави същото?

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
gogovaseev написа:red.devilll написа:gogovaseev написа:колеги при моя бив6 голф го има6е това с паленето и пу6еците и се оказа температурния дат4ик,сутрин при студен двигател подава6е с 4 или5 градуса по топла температура и от там компа не вклу4ва све6тите и тресе и пу6и докато не позагрее малко.
колега ако температурата е била под 5 градуса и индикатора ти свети за 1,2 секунди зна4и све6тите не греят,тук в испания сега е около 1 градус и при първо палене на аудито ми индикатора ми светка за около 10 секунди икато изгасне тогава паля,за това преди сам ти писал провери с ваг кома сутрин преди да пали6 каква е температурата която подава дат4ина на антифриза и каква е температурата на вън,на моя голф така го хванах едно време дат4ика 4е е заминал.успех
И при мен идикатора на свещите свети 1 2 сек. обаче пък като го оставя още малко и чувам как релето цъка и чак тогава паля. Темп. датчика го смених преди 1 месец и аз не мога да разбера защо тоя индикатор не свети повече от 1 2 сек когато е студена.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
ако нищо не е променяно времето за подгрев примерно при +7.2 градуса е 1.01 секSashko_Trg написа:И при мен идикатора на свещите свети 1 2 сек. обаче пък като го оставя още малко и чувам как релето цъка и чак тогава паля. Темп. датчика го смених преди 1 месец и аз не мога да разбера защо тоя индикатор не свети повече от 1 2 сек когато е студена.
- Sashko_Trg
Няма зима, няма лято +10 -15 се свети по 1 2 сек. и толкова.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Sashko_Trg написа:Няма зима, няма лято +10 -15 се свети по 1 2 сек. и толкова.
Нещо не е наред,при минусови температури си свети по 5-6 сек !
- Sashko_Trg
Какво може да е тогава
- sinanmetin
- Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
- Двигател: CBAB
- Контакти:
виж релето трябва да подгрява повече в тези студени дни вече ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Red`Devil написа:red.devilll написа:Колеги сутрин като запаля за около 4-5 секунди пуши сиво-бяло и мотора не работи равномерно и след това всичко се оправя. Колата е Голф 4 1,9 TDI PD
Колега, откри ли къде е проблема, защото от около месец и при мен започна да го прави същото?
http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=111419
Върни се в “Дизелови агрегати”