Много добра присадка!
- iv0_bs90
- Автомобил: VW Golf Mk3
- Двигател: AAA
Re: Много добра присадка!
може ли някакъв отговор по точно по целия ми въпрос 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
1.Километрите за смяна на маслото се определят не от производителя на маслото,а от производителя на автомобила.
2.Свалянето на работната температура на ДВГ под нормалната променя редица характеристик и най-вече отчитането и от температурния датчик и образуването на горивовъздушната смес контролирана от компютъра.
Това + ли е???
3.След като присадката си "свърши работата"
задължително се слага масло на същата фирма...това не е ли зарибяване???
4.Твърде малък е периодът на употреба за да се гововри за някакъв ефект!....автоджамбазите също слагат евтини "магии" от които ДВГ пее....до смяната на маслото!
Нека имаме това впредвид в дискусиите.
2.Свалянето на работната температура на ДВГ под нормалната променя редица характеристик и най-вече отчитането и от температурния датчик и образуването на горивовъздушната смес контролирана от компютъра.
Това + ли е???
3.След като присадката си "свърши работата"

4.Твърде малък е периодът на употреба за да се гововри за някакъв ефект!....автоджамбазите също слагат евтини "магии" от които ДВГ пее....до смяната на маслото!
Нека имаме това впредвид в дискусиите.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Точно така е преди седмица познат си купи рено сценик всичко идеално сменя ремъци ролки и МАСЛО и честит сбор идваме да се напием
.Заминал/и лагери на коляновия вал а клапаните се чуват като на дизел а колата е бензин.Та може да говорите квото си искате но добавките ДЕЙСТВАТ който квото иска да си мисли видях го нагледно.
пп ах забравих може джамбаза да е специалист по черна магия и да е омагьосал колата то нали сме найвни вярваме на всичко.Боже колко мъка има по тоя свят,да не говорим че вече над 2 години добавките ми поддържат скоростната кутия която беше за смяна ама тва е друга тема.
ппп сори за оффа

пп ах забравих може джамбаза да е специалист по черна магия и да е омагьосал колата то нали сме найвни вярваме на всичко.Боже колко мъка има по тоя свят,да не говорим че вече над 2 години добавките ми поддържат скоростната кутия която беше за смяна ама тва е друга тема.
ппп сори за оффа

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък съм се нагледал на такива, дето са наляли цялата химия от магазините и накрая пак отварям мотора, та да станат нещата.
Я Доктора да каже, умиращ може ли да изцериш с една чудо - инжекция?
Я Доктора да каже, умиращ може ли да изцериш с една чудо - инжекция?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Е гледай сега предполагам всички сте наясно че добавките са само за предпазване или за отлагане на даден ремонт,няма начин нещо увредено да стане ново само с добавка.
Виж ако си купиш чисто нова кола и започнеш още отначало да и слагаш добавка против износване и са ти останали пари за още една същата кола пак нова но нея си я караш само с обикновенно масло,след 500к км ела да ги отворим и да гледаме кой мотор ще е по добре.Само дето има една уловка че много фактори влияят на износването на мотора тъй че ... 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Мислиш, че моторът, който е ползвал добавка 500 000км ще е по-добре от тоя, дето е каран с качествено масло, така ли? 

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:1.Километрите за смяна на маслото се определят не от производителя на маслото,а от производителя на автомобила.
Е то на Пасата по книга го дават 15000км.от смяна до смяна........някой посмял ли е да кара до толкова?А не съм,най много съм се отпускал до към 12000!
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Aз бях на този тест.Както виждате колата найстина работи без масло.След една седница е имало същият но пробега е бил 200км и близо 8 часа
http://vbox7.com/play:a04dd02c
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Те и "Ловците на митове" голям зор видяха докато скапят един двигател без масло даже му наливаха какви ли не гнусотии вътре докато блокира БЕЗ преди това да му сипват извънземен Политрон така че тия зарибявки за балъци не ме трогват 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
martom написа:Aз бях на този тест.Както виждате колата найстина работи без масло.След една седница е имало същият но пробега е бил 200км и близо 8 часа
Погледни момента на източване на маслото от двата клипа/респ.загледай се в подбитостите по картера.Можеш ли да дадеш предположение защо на един и същи тестов (очевадно не спортен)автомобил с регистрация СА 3029 КТ при двата теста са монтирани два различни двигателя?

- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Наистина има видима разлика 

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:Можеш ли да дадеш предположение защо на един и същи тестов (очевадно не спортен)автомобил с регистрация СА 3029 КТ при двата теста са монтирани два различни двигателя?
Не са различни двигателите.просто е сменен картера.....вижте че първия(мръсния)с толко смачкан като капачка за буркан 3-та употреба.....а на 2-рия клип вече е като нов,и са измили и двигателя,може би за по търговски вид-и заради това може да са сменили и картера.....колко е да се смени картер?
С такива тестове пак не могат да ме спечелят.
Да не говорим, че нямат масло за ПД.
Да не говорим, че нямат масло за ПД.
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Съгласен съм с мнението на адаша от 2-ра страница за маслото с молибдена.
Проверих по доста форуми, негативните мнения са от хора, които не са го пробвали и се притесняват.
А 80% от хората пробвали го, хвалят. Другите 20% не са недоволни, просто искат да си слагат масло, каквото препоръчва производителя.
Предстои ми смяна и се чудя дали да не сложа направо polytron 5w40, разбира се няма да го карам 50 000 мили
Проверих по доста форуми, негативните мнения са от хора, които не са го пробвали и се притесняват.
А 80% от хората пробвали го, хвалят. Другите 20% не са недоволни, просто искат да си слагат масло, каквото препоръчва производителя.
Предстои ми смяна и се чудя дали да не сложа направо polytron 5w40, разбира се няма да го карам 50 000 мили

- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Ами да Ви кажа честно, преди години съм се учил на москвича на комшията ми на село. Внукът му започна да се учи също на него, след което започнахме да се образоваме как да го разглобиме (двигателя) и след това да го сглобиме. След многокранто разглабяне и сглабяне (поради редица тестове с двойни гарнитури,други карборатори,пилене на главатаа......) дойде и времето когато вече не ставаше нищо от двигателя (не бяха останали коне в него :) но въпреки това палеше от четвърт)
ТА и ние като по телевизията (преди години имаше подобна реклама като тази на Политрон) решихме да запалиме двигателя първо без Вода, доста време поработи преди да огасне напълно, НО след като се охлади отново палеше.
Решихме че не е достатъчно и източихме маслото.
Какво да виниш освен че работеше по шумно друг преоблем нямаше (дори и дриштеше на една тревна поляна
) Та процедурата се повтори, двигателя прегря и огасна, изтина и пак запали (малко трудно но запали) след няколко такива процедури направо се завариха елементите в двигателя (лагери,вал.......0) още съжелявам че нямахме с какво да снимаме, сега щеше да е доста актуално.
Миселта ми беше че почти всеки двигател ще издържи подобни тестова (като на клипа на политрон) особено този с Водата в маслото. Аз лично кисна по 70% от свободното си време в сервиза на един приятел и съм се нагледал на случаи. Точно този с водата в маслото е един от най-вестите при прегряване и не съм сигурен че при 5%-10%-15% маслото двигателя ще блокира
Въпреки това мисля да пробвам политрона но директно ще сменя маслото без да спипвам добавка в старото.
ТА и ние като по телевизията (преди години имаше подобна реклама като тази на Политрон) решихме да запалиме двигателя първо без Вода, доста време поработи преди да огасне напълно, НО след като се охлади отново палеше.

Миселта ми беше че почти всеки двигател ще издържи подобни тестова (като на клипа на политрон) особено този с Водата в маслото. Аз лично кисна по 70% от свободното си време в сервиза на един приятел и съм се нагледал на случаи. Точно този с водата в маслото е един от най-вестите при прегряване и не съм сигурен че при 5%-10%-15% маслото двигателя ще блокира

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”