Много добра присадка!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
iv0_bs90
Автомобил: VW Golf Mk3
Двигател: AAA

Re: Много добра присадка!

Мнениеот iv0_bs90 » Пет 28 окт 2011 17:44

може ли някакъв отговор по точно по целия ми въпрос :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 28 окт 2011 18:59

1.Километрите за смяна на маслото се определят не от производителя на маслото,а от производителя на автомобила.
2.Свалянето на работната температура на ДВГ под нормалната променя редица характеристик и най-вече отчитането и от температурния датчик и образуването на горивовъздушната смес контролирана от компютъра.
Това + ли е???
3.След като присадката си "свърши работата" :mrgreen: задължително се слага масло на същата фирма...това не е ли зарибяване???
4.Твърде малък е периодът на употреба за да се гововри за някакъв ефект!....автоджамбазите също слагат евтини "магии" от които ДВГ пее....до смяната на маслото!
Нека имаме това впредвид в дискусиите.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 29 окт 2011 11:38

Точно така е преди седмица познат си купи рено сценик всичко идеално сменя ремъци ролки и МАСЛО и честит сбор идваме да се напием :banghead: .Заминал/и лагери на коляновия вал а клапаните се чуват като на дизел а колата е бензин.Та може да говорите квото си искате но добавките ДЕЙСТВАТ който квото иска да си мисли видях го нагледно.

пп ах забравих може джамбаза да е специалист по черна магия и да е омагьосал колата то нали сме найвни вярваме на всичко.Боже колко мъка има по тоя свят,да не говорим че вече над 2 години добавките ми поддържат скоростната кутия която беше за смяна ама тва е друга тема.

ппп сори за оффа mhihi

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 29 окт 2011 12:03

Аз пък съм се нагледал на такива, дето са наляли цялата химия от магазините и накрая пак отварям мотора, та да станат нещата.
Я Доктора да каже, умиращ може ли да изцериш с една чудо - инжекция?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 29 окт 2011 19:02

Е гледай сега предполагам всички сте наясно че добавките са само за предпазване или за отлагане на даден ремонт,няма начин нещо увредено да стане ново само с добавка. mhihi mhihi Виж ако си купиш чисто нова кола и започнеш още отначало да и слагаш добавка против износване и са ти останали пари за още една същата кола пак нова но нея си я караш само с обикновенно масло,след 500к км ела да ги отворим и да гледаме кой мотор ще е по добре.Само дето има една уловка че много фактори влияят на износването на мотора тъй че ... scare

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 29 окт 2011 19:05

Мислиш, че моторът, който е ползвал добавка 500 000км ще е по-добре от тоя, дето е каран с качествено масло, така ли? :?

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 30 окт 2011 8:10

joker написа:1.Километрите за смяна на маслото се определят не от производителя на маслото,а от производителя на автомобила.

Е то на Пасата по книга го дават 15000км.от смяна до смяна........някой посмял ли е да кара до толкова?А не съм,най много съм се отпускал до към 12000!

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Нед 30 окт 2011 9:33

Aз бях на този тест.Както виждате колата найстина работи без масло.След една седница е имало същият но пробега е бил 200км и близо 8 часа
http://vbox7.com/play:a04dd02c

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 30 окт 2011 9:41

Те и "Ловците на митове" голям зор видяха докато скапят един двигател без масло даже му наливаха какви ли не гнусотии вътре докато блокира БЕЗ преди това да му сипват извънземен Политрон така че тия зарибявки за балъци не ме трогват mhihi

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 30 окт 2011 12:14

martom написа:Aз бях на този тест.Както виждате колата найстина работи без масло.След една седница е имало същият но пробега е бил 200км и близо 8 часа
http://vbox7.com/play:a04dd02c

Погледни момента на източване на маслото от двата клипа/респ.загледай се в подбитостите по картера.Можеш ли да дадеш предположение защо на един и същи тестов (очевадно не спортен)автомобил с регистрация СА 3029 КТ при двата теста са монтирани два различни двигателя? :roll:

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Нед 30 окт 2011 17:12

Наистина има видима разлика maikomila

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пон 31 окт 2011 8:43

icoico написа:Можеш ли да дадеш предположение защо на един и същи тестов (очевадно не спортен)автомобил с регистрация СА 3029 КТ при двата теста са монтирани два различни двигателя? :roll:

Не са различни двигателите.просто е сменен картера.....вижте че първия(мръсния)с толко смачкан като капачка за буркан 3-та употреба.....а на 2-рия клип вече е като нов,и са измили и двигателя,може би за по търговски вид-и заради това може да са сменили и картера.....колко е да се смени картер?

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 31 окт 2011 13:21

С такива тестове пак не могат да ме спечелят.
Да не говорим, че нямат масло за ПД.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Сря 09 ное 2011 13:58

Съгласен съм с мнението на адаша от 2-ра страница за маслото с молибдена.
Проверих по доста форуми, негативните мнения са от хора, които не са го пробвали и се притесняват.
А 80% от хората пробвали го, хвалят. Другите 20% не са недоволни, просто искат да си слагат масло, каквото препоръчва производителя.
Предстои ми смяна и се чудя дали да не сложа направо polytron 5w40, разбира се няма да го карам 50 000 мили :lol:

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Пет 15 фев 2013 19:51

Ами да Ви кажа честно, преди години съм се учил на москвича на комшията ми на село. Внукът му започна да се учи също на него, след което започнахме да се образоваме как да го разглобиме (двигателя) и след това да го сглобиме. След многокранто разглабяне и сглабяне (поради редица тестове с двойни гарнитури,други карборатори,пилене на главатаа......) дойде и времето когато вече не ставаше нищо от двигателя (не бяха останали коне в него :) но въпреки това палеше от четвърт)
ТА и ние като по телевизията (преди години имаше подобна реклама като тази на Политрон) решихме да запалиме двигателя първо без Вода, доста време поработи преди да огасне напълно, НО след като се охлади отново палеше. :eek :eek Решихме че не е достатъчно и източихме маслото.
:eek Какво да виниш освен че работеше по шумно друг преоблем нямаше (дори и дриштеше на една тревна поляна :bowdown :screwy ) Та процедурата се повтори, двигателя прегря и огасна, изтина и пак запали (малко трудно но запали) след няколко такива процедури направо се завариха елементите в двигателя (лагери,вал.......0) още съжелявам че нямахме с какво да снимаме, сега щеше да е доста актуално. :screwy :Mr Green Fun
Миселта ми беше че почти всеки двигател ще издържи подобни тестова (като на клипа на политрон) особено този с Водата в маслото. Аз лично кисна по 70% от свободното си време в сервиза на един приятел и съм се нагледал на случаи. Точно този с водата в маслото е един от най-вестите при прегряване и не съм сигурен че при 5%-10%-15% маслото двигателя ще блокира :screwy Въпреки това мисля да пробвам политрона но директно ще сменя маслото без да спипвам добавка в старото.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”