Голф 1.6 AKL '99 и кутия DUU

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Голф 1.6 AKL '99 и кутия DUU

Мнениеот bkunev » Нед 30 окт 2011 18:50

По стечение на обстоятелствата се сдобих с такъв. Хайлайн. 100 коня. Проблем с оборотите си има. Стрелката се мятка от 500 до 1500 оборота. Четох и за стъпковия мотор, дросела и цената му... scare Ще пробвам първо с чистене и тн. Това е ясно. Съединителя отделя отгоре. Скоростите влизат трудно. Но не чука в кутията и не вие на никоя скорост, още. На 150000 км е уж. Ще го отварям за съединител и ще мине на профилактика и короната на диференциала, там дето има нитове...И туй е ясно. Иначе всичко си гасне по таблото.
Ама други неща не са ми ясни:
1. Не загрява тая пущина. Градско стига 90 гадуса, трудно. Извън градско 75-80 макс. На скорост без газ на ППХ влиза в първите 3-4 бели отметки сигурно 50 градуса... Имам и ТДИ то държи на 90 постоянно. И туй ли трябва да е така? С 110-120 км/ч даде по борд. комп. 8/100 л/км. То множко за тая скорост?!?!?! Ако върви студена, може би...?!?!?
2. Другата кола е с климатик. Тая с климатроник. Прави ми впечатление, че когато духа на HI(най-топло) пак се въртят отпред перките. Нормално ли е това? Ако охлажда да, ама като грее....??? :dontknow: :dontknow:
3. Може ли да има разбито в механизма под скоростния лост? Така ми се струва. Жена го е карала, незнам как. На дизела има пластмасарии разни, на тая незнам.
4. Подгрева на задното стъкло и огледалата не работи. Те на един бушон ли са? Къде се намират бушоните?

Разочарован съм леко от невървежа на този голф, макар че мойто ТДИ е 90 кончета.
Простете лаишките ми въпроси ама съм нов в бензинките. Помагайте. Ако има нещо, което не знам и сега не съм се сетил да питам, относно обслужване и експлоатация, казвайте :beer :beer
Поздрави!!!

pacoarabiata
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 1.6 AKL '99 и кутия DUU

Мнениеот pacoarabiata » Пон 31 окт 2011 8:53

колега,относно съединителя и моята отделя много високо но казват че е така,свиква се!
скоростите и моите бяха така 2 скоростни кутии смених,докато не си взех ERT от 2001г. излезна ми 500лв а като ги сложих все едно си взех друга кола!супер стегната и скоростите сами си влизаха!

разхода извън градско с тази скорост ми е давало 5.5л а колата си има потенциал,колкото и позволява моторчето де! силата му идва на 4000 хиляди оборота ако я държиш там ще видиш че много върви!

общо взето като си я гледаш и потдържаш няма да те предаде и ще си доволен!

пс.ако имаш възможност сменяй скоростите с ert но да са от 1.6-101кс или 1.6 16в след 2001г

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Пон 31 окт 2011 10:41

Мислех да правя профилактика на скоростите, ама един майстор ме завърна ей ся, каза да карам докато спре. Били вече по 400-500 лв. Ще те послушам за скоростите. Тая кутия ERT, ще стане ли точно за моя AKL? Колата е '99...
А относно температурата? На 90 постоянно ли трябва да стои?

pacoarabiata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacoarabiata » Пон 31 окт 2011 10:44

моята е 1.6ср 101кс АКЛ мотор 99г!само гледай да е след 2001г донора!
относно температурата,трябва да загрее сравнително бързо до 90 градуса! може и за това да ти подхарчва повечко,свали си термостата и почвай да го вариш за да видиш на колко градъса отваря!

Потребителски аватар
Terranova
Автомобил: VW Golf VI
Двигател: CHGA 2009

Мнениеот Terranova » Пон 31 окт 2011 10:49

И аз имах проблем с температурата на абсолютно същия голф със същия двигател 1.6 101hp само, че моя е '98 год. Смених си термостата (30-ина лв. ми излезе) и всичко заспа. Вдига си 90 градуса и си ги държи като пусна парното на 4 немога да си задържа ръцете на духалките, а преди едвам едвам топличко духаше!

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Пон 31 окт 2011 11:15

А относно стъпковия мотор и дроселовата клапа... мисля да отворя, почистя, да видя ако някъде дърпа въздух и да не го сменям..то много парици струва. Тъй ще карам, дали ще има проблем? Тайничко се надявам като се оправи работната температура да се оправя и оборотите, ама надали :mrgreen:

pacoarabiata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacoarabiata » Пон 31 окт 2011 11:23

изчисти си и дросела и си виж тази тръба от въздушния филтър към дросела дали е здрава! мисля и аз имах този проблем с мененето на оборотите и се оказа че тръбата отдоло беше спукана и гълташе въздух, нея я взех за 120лв смених я сам и всичко заспа!

Потребителски аватар
Steels
Автомобил: Arteon SB 280hp
Двигател: DNFE

Мнениеот Steels » Пон 31 окт 2011 11:30

Ако продължават да играят оборотите и сутрин притриса при палене виж О-пръстените на колекторните тръби.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пон 31 окт 2011 11:59

bkunev написа:Мислех да правя профилактика на скоростите, ама един майстор ме завърна ей ся, каза да карам докато спре. Били вече по 400-500 лв. Ще те послушам за скоростите. Тая кутия ERT, ще стане ли точно за моя AKL? Колата е '99...

Ако кутията ти е още здрава, най-евтиното решение е да я отвориш и да замениш нитовете с болтове. Или ако не ти се дават пари, да я караш така докато не се счупи (тя може и здрава да си остане), пък тогава да му мислиш.

Ако е счупена, тогава вече имаш и други варианти.

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Пон 31 окт 2011 12:28

icefire написа:
bkunev написа:Мислех да правя профилактика на скоростите, ама един майстор ме завърна ей ся, каза да карам докато спре. Били вече по 400-500 лв. Ще те послушам за скоростите. Тая кутия ERT, ще стане ли точно за моя AKL? Колата е '99...

Ако кутията ти е още здрава, най-евтиното решение е да я отвориш и да замениш нитовете с болтове. Или ако не ти се дават пари, да я караш така докато не се счупи (тя може и здрава да си остане), пък тогава да му мислиш.

Ако е счупена, тогава вече имаш и други варианти.

Ами нито чука, нито лопа, нито вие. Втората малко по-трудно влиза ама не фрапиращо. Ако не се бях подплашил от темите дето прочетох изобщо нямаше да ме осъмни. Какви са симптомите?

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пон 31 окт 2011 12:35

Обикновено няма симптоми, чупят се нитовете и се пробива кожухът. Щом ти е здрава кутията, ако имаш намерение да караш колата повечко километри, слагай едни болтове и вече знаеш, че там проблеми няма да имаш. Като се отвори, ще се види защо 2-ра скорост влиза трудно. Огледай самата кутия, ако има заварки по корпуса, значи вече е късала нитове и вероятно са сменени с болтове.

Потребителски аватар
Terranova
Автомобил: VW Golf VI
Двигател: CHGA 2009

Мнениеот Terranova » Пон 31 окт 2011 13:45

bkunev написа:Тайничко се надявам като се оправи работната температура да се оправя и оборотите, ама надали :mrgreen:

Между другото и аз бях чистил дросела преди да сменя термостата, и ми държеше 1200-1300 оборота на ПХ, но след като смених термостата и покарах 50-60 км. всичко се нормализира. А иначе преди тва бях пробвал да разкачам акумулатора, но нямаше никакъв резултат.

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Пон 31 окт 2011 14:26

Terranova написа:
bkunev написа:Тайничко се надявам като се оправи работната температура да се оправя и оборотите, ама надали :mrgreen:

Между другото и аз бях чистил дросела преди да сменя термостата, и ми държеше 1200-1300 оборота на ПХ, но след като смених термостата и покарах 50-60 км. всичко се нормализира. А иначе преди тва бях пробвал да разкачам акумулатора, но нямаше никакъв резултат.

Оффф, дай боже!!! :bishop
Ами я ми обяснете от къде се включва подгрева на огледалата?

pacoarabiata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacoarabiata » Пон 31 окт 2011 14:48

моите са вързани към задния прозорец!

Потребителски аватар
vnkostadinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vnkostadinov » Пон 31 окт 2011 15:11

bkunev написа:...Скоростите влизат трудно. Но не чука в кутията и не вие на никоя скорост, още....!!!

Виж тампони на двигател, тампони на скоростния лост и реглаж :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”