турбо от AFN на AAZ
-
- Автомобил:
- Двигател:
турбо от AFN на AAZ
Колеги интересува ме дали мога да взема турбо с променлива геометрия и да я сложа на моя ааз и необходимите неща за преработката
Последна промяна от Lazar2005 на Вто 01 ное 2011 23:50, променено общо 1 път.
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Re: турбо от з1 на ааз
1z не е с променлива геометрия и като цяло не си струва разправията !
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: турбо от з1 на ааз
На 1Z турбината е по малка и има вариант ,в който да се развърти по бързо но пак си е лагава.Ако сменяш ,защото нямаш избор ...слагай ,иначе слагай с геометрия 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: турбо от 1Z на AAZ
Мерси колеги а каква бихте ми препоръчали (2-ра ръка ) от каква кола ....знам че е хубаво да е същия обем на мотора за да може да я развърта или по-малък по рано да тръгва и по рано да гасне
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колеги а каква бихте ми препоръчали (2-ра ръка ) от каква кола ....знам че е хубаво да е същия обем на мотора за да може да я развърта или по-малък по рано да тръгва и по рано да гасне
колеги а имате ли представа от кои коли ( модели ) пассват на ааз на колектора турбини с геометрия ???? и друг въпрос колегата ми има също ааз мотор на голфа и иска да вдигне малко надува на 0.5-0.6 тъй като неговата надува на 0.2 бар ....гледам има някакъв болт под входа на турбото но трябва да се навие или развие ???
колеги а имате ли представа от кои коли ( модели ) пассват на ааз на колектора турбини с геометрия ???? и друг въпрос колегата ми има също ааз мотор на голфа и иска да вдигне малко надува на 0.5-0.6 тъй като неговата надува на 0.2 бар ....гледам има някакъв болт под входа на турбото но трябва да се навие или развие ???
- ventotdi
Относно колектора не си играй да препасваш ,а директно вземаш турбината от АФН заедно с колектора (колектора струва 20 лева даже може да се уговорите за подарък) .За налягането на ККК К14 ...тя просто няма такова ...този голф е мъртвец! Няма да стане с натягане на гейта.Смъкваш и чистиш.Гейта е заял от многото сажди в отворено положение !
ПС: С турбината на АФН трябва да си купиш клапан за разтоварване ,защото нейния работи с вакум ,а твоя с налягане. Първия вариянт който се сещам от веднага е клапан от 2.4 JTD 136 коня ,защото той е без управление на турбината от компютъра !
ПС: С турбината на АФН трябва да си купиш клапан за разтоварване ,защото нейния работи с вакум ,а твоя с налягане. Първия вариянт който се сещам от веднага е клапан от 2.4 JTD 136 коня ,защото той е без управление на турбината от компютъра !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега за каппа ли става дума 2.4 гтд защото имам такава
) да я разбрицам нея ... а кой клапан става дума този дето я оправлява ( пуска турбото) ???// а иначе сега да свалим викаш турбото на голфа и да го изчистим .... а после как се регулира завивам за да вдигне надува или отвивам , че и на двама ни не ни е ясно как точно този гейт оправлява турбото ?
пс. колега гледам че си от русе всяко лято ходя до там че приятелката ми е родом от русе трябва да те почерпя за информацията преди да тръгна дано се сетя да ти взема телефона да се видим

пс. колега гледам че си от русе всяко лято ходя до там че приятелката ми е родом от русе трябва да те почерпя за информацията преди да тръгна дано се сетя да ти взема телефона да се видим
- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
От всичко прочетено едно не разбрах. Какво ще управлява тази геометрия 

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
passat_rs написа:От всичко прочетено едно не разбрах. Какво ще управлява тази геометрия
ще насочва саждите в нужната посока с препоръчителна скорост
- passat_rs
alexx написа:passat_rs написа:От всичко прочетено едно не разбрах. Какво ще управлява тази геометрия
ще насочва саждите в нужната посока с препоръчителна скорост
това го знам бя

- ventotdi
Няма значение този 2.4 JTD от какво купе е дали от АЛФА или Ланчия но задължително трябва да е модел 136 коня ,защото той не е с компютърно управление на турбината, има и 2.4 JTD но 140 коня ...този мотор е малко по нов и вече там се следи налягането от компютъра и от него се разтоварва чрез вакум.Вземаш ласгейта от 2.4 136 JTD коня или от каквато й да е турбина с геометрия но с разтоварване чрез налягане и слагаш на тази от АФН-то! Просто много добре ще се получи на AAZ повярвай ми
...относно визитата ти до Русе ... ще се видим стига и двамата да имаме време
Турбината на Голфа не виждам друга причина да не надува освен клапана да е заял отворен и то максимално да подчертая ! ... моя беше останал леко отворен и успяваше да разтоварва но не да затваря ...ефекта беше пълен буст на 3000 оборота (0.6) ...а сега след интервенция с почистване и надуване и т.н. ефекта е на 2200 има 1.1 бара ... само дето малко пропушва колата до тези обороти като теца ...ама какво да се прави като нямам дебитомер да ограничи пушаците и геометрия да се развърти турбото с малко милиграми така ще е 

- ventotdi
Passat_rs ....сега кой ти казва на турбината да разтоварва ...тогава ще е същото само дето гейта е с друга форма за да пасне на турбината !!!!!!!!!1
- passat_rs
Аха разбрах мерси за отговора 

-
- Автомобил:
- Двигател:
със една сиджимка от тоалетно казанче оправлявам гейта от купето
..... мерси колега сега на 3 000 оборота на голфчето надува 0.5 с мъки а на 2 400 е около 0.3 аз на вентото още не съм го мерил ама трябва да го закача да го видя и него как е ама желая да сменя турбината с такава с геометрия по-добре се чуства колата просто а и съм сложил интеркулер и лага вече се усеща на турбото, а с геометрия мисля че ще е по-малък лага

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: турбо от AFN на AAZ
Koлеги ако някой има такъв клапан може да ми звънне на 0878423034 Лазар
ще съм му благодарен

Върни се в “Дизелови агрегати”