Термостат - къде се намира и как се сменя.
- ckochev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Термостат - къде се намира и как се сменя.
да наистина щях да питам и за обезвъздушаването дали има някъв по лесен начин,но първо да спре теча,сложих уплутнението само към малкия кръг,а въпроса е трябва ли да има от другата страна на термостата към пластмасовото съединение уплутнение защото мамицата му си капи от там и тва е незнам защо тече ?

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Човече,написах ти го,сложи термостата на мястото му.О-пръстена го намести в канала на пластмасовия детайл,който го затваря отдолу.И стягай внимателно,щото е дърта,нагоряла пластмаса.Не слагай никви други гарнитури никъде!
- ckochev
- Автомобил:
- Двигател:
ами колега нали това казвам и аз в момента съм с новиа термостат и съм е сглобил така с едното уплътнение и тече ??? 

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
ckochev написа:ами колега нали това казвам и аз в момента съм с новиа термостат и съм е сглобил така с едното уплътнение и тече ???
Ти май не четеш

Слагаш термостата без никакви уплътнения. На пластмасовия фланец който си махнал за да свалиш термостата слагаш о-пръстена. След това стягаш равномерно и проверяваш дали е прилепнал добре от всички страни.
- ckochev
- Автомобил:
- Двигател:
точно така съм го сложил и съм го стягал равномерно и двата болта,незнам защо не ме разбирате просто тече ??? възмойно ли е вътре да е останал въздух и за това да става така ?

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Не че не те разбираме, просто ти така пишеш
На предната страница си писъл че си се опитал да сложиш о-пръстена но не си, а сега казваш че си го сложил.
От въздух не може да тече. Тече от неправилен монтаж. Единия вариант е да не си сложил правилното уплътнение. Другия е термостата да е мръднал малко и о-пръстена да не е легнал където трябва. Има и трети вариант - да се е пукнал пластмасовия фланец - тогава може да тече когато системата е под налягане.

От въздух не може да тече. Тече от неправилен монтаж. Единия вариант е да не си сложил правилното уплътнение. Другия е термостата да е мръднал малко и о-пръстена да не е легнал където трябва. Има и трети вариант - да се е пукнал пластмасовия фланец - тогава може да тече когато системата е под налягане.
- ckochev
- Автомобил:
- Двигател:

-
- Автомобил:
- Двигател:
и точно колко градуса трябва да пише на термостата за Г3 1.8/90 АБС мотор
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Cvetomir-Panchev написа:и точно колко градуса трябва да пише на термостата за Г3 1.8/90 АБС мотор
87'C
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ама никой не е показал схематично или със снимка,къде точно да го търся на мотор 1.6i АFT ,101к.с.?!
Пустият му термостат имам чувството ,че се намира отдясно на блока на мотора,щото от там излизат и кабели,а има и нещо като главина ,Голфетката е тройка Вариант -демек комби "97г.
Пустият му термостат имам чувството ,че се намира отдясно на блока на мотора,щото от там излизат и кабели,а има и нещо като главина ,Голфетката е тройка Вариант -демек комби "97г.
- ckochev
- Автомобил:
- Двигател:
Искам да споделя,че на който му предстои смяна на термостат като моя двигател PF/1.8/107 коня,понеже аз имах много главоболия с правилното поставяне на уплътнението,след 4-5 сваляниа и качвание с пробване на различни начини на поставяне на уплътнението отпред пред термостата както го намерих когато свалях стария термостат,пробвах и зад него на пластмасовия корпус и не ставаше и не ставаше.след дългото главоблъскане се вгледах в едното уплътнение че има прорез и ми светна че може би се нанизва на термостата с тънката част към малкия кръг и от както съм го сложил за сега не е протекло,да благодаря на собствения си инат че не се отказах и разбрах как е всъщност уплътнението,дано помогна на някои който ще му предстои.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Naydenov56 написа:Ама никой не е показал схематично или със снимка,къде точно да го търся на мотор 1.6i АFT ,101к.с.?!
Термостата на AFT-то се намира отпред в ляво (когато си пред колата).
В долния край под алтернатора, компресора на климатика и маслената помпа.
Само тези снимки успях да намеря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря много колега,сега вече ми стана яснокъде да го търся "проклетника" и доколкото разбирам първо се отвиват болтове с №4,№5 и №6 на хидравличната помпа за да се докопаш до болтове №7 и №8 натялото на термостата,за колко ли време се сменя и има ли някаква тънкост с "О" пръстена...?Предварително благодаря за допълнителна информация..!IvanMan написа:Naydenov56 написа:Ама никой не е показал схематично или със снимка,къде точно да го търся на мотор 1.6i АFT ,101к.с.?!
Термостата на AFT-то се намира отпред в ляво (когато си пред колата).
В долния край под алтернатора, компресора на климатика и маслената помпа.
Само тези снимки успях да намеря.
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да след като свалиш помпата на хидравликата до колкото виждам..
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
svetlin написа:Да след като свалиш помпата на хидравликата до колкото виждам..
Която пък се крепи на още 5-6-7 болта...
Naydenov56 написа:за колко ли време се сменя и има ли някаква тънкост с "О" пръстена...?
Ако караш внимателно според зависи, но за около час - два се сменя. О-пръстена няма тънкости. Слагаш термостата в леглото, пръстена и отгоре жабката и завиваш болтовете.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”