В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Мнениеот niks76 » Вто 01 ное 2011 22:14

споки това е поредната шумотевица-точно като последната визита на бившия президент тук в момента/последни няколко дни на аванта и празни приказки ,включително как е по европа и у нас:във френско не се заяждат за "афтърмаркет "ксенон и затъмнени стъкла

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Вто 01 ное 2011 22:22

Дано е така,че иначе доста народ ще изгори! :beat_butt2

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 02 ное 2011 1:42

Дано да не е така, за да може тоя народ да изгори! Аман от дришльовци с фарове дето те правят сляп като къртица за следващите няколко минути. Колкото мислиш за себе си, толкова трябва и да мислиш за тоя срещу теб.

Това което казаха, е че има 2 пънкта в София където проверяват на пътя. Единият е на Андрей Ляпчев до Макдоналдса. При доброволно спрял водач - санкция няма. Още утре отивам да си проверя фаровете и ако не мина за изряден ще карам с халогени на лупи. От кога чакам да има някой да може да каже дали съм изряден или не :) . Дано са там във 9 сутринта.

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Сря 02 ное 2011 1:50

К'во си шмъркал? :screwy

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 02 ное 2011 2:11

Здрав разум! В големи количества. Нещо дето явно не си пробвал.

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Сря 02 ное 2011 11:00

Аз предлагам да отидеш до каналите на КАТ или на технотест и да ти проверят техническото състояние на каручката,ей така защото незнаеш какво и е състоянието.Току виж може да те зарадват с новината,че те спират от движение.После можеш да караш колело,но поне ще знаеш,че не си бил изряден.
Изображение
По темата мисля,че и китайски да е ксенона ако е регулиран правилно няма проблем.Това че има идиоти които го слагат на фарове дето никога не са регулирани,с изпочупени щипки и гледащи на еб3м страна,не значи че всички с aftermarket ксеноните заслепяват.Аз досега не съм имал случай някой да ми присветне,че го заслепявам.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 02 ное 2011 11:03

Няма проблем, щото ти си с ксенон. ;)

Има проблем, но тая "акция" няма да го реши. Нито е ясно стенда какво и как мери, дали е сертифициран или не, нито в закона пише нещо конкретно.

Цялата работа е за "едни 20 лв. за кафенце"... mhihi

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Сря 02 ное 2011 11:11

escrime написа:Няма проблем, щото ти си с ксенон. ;)

Колега защо мислиш,че и мен не са ме заслепявали въпросните
brum написа: дришльовци с фарове дето те правят сляп като къртица за следващите няколко минути.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 02 ное 2011 11:12

T.C.T. написа:.Аз досега не съм имал случай някой да ми присветне,че го заслепявам.

Е аз ако почна да святкам на всички дето си мислят че ксенона им не пречи на никой ,ще съм като пилотка от тези дето фаровете им мигат като в дискотека :banghead: Само на най-фрапиращите случай ,ако няма друга кола зад тях праскам дългите и не ги гася докато не се разминем :idea:

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Сря 02 ное 2011 11:15

Не ми се водят безсмислени спорове.Също не смятам,че съм длъжен да отговарям за всеки селтак дето се стиска за 10лв,за реглаж на фаровете след,като се е тунинговал с ксенон от илиенци.

Потребителски аватар
lpishinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lpishinov » Сря 02 ное 2011 11:17

Ай честито :drinking:

" КАТ-София започва да спира автомобилите с ксенонови фарове :
[url]http://inews.bg/България/КАТ-София-започва-да-спира-автомобилите-с-ксенонови-фарове-_l.a_c.327_i.119607.html[/url] "

Често пътувам рано сутрин по тъмно и никак не ми е било приятно усещането някой със нерегулирана синя ксенонова светлина да ми блесне...Караш на усет и магия понякога и да на никой не съм пресветнал, защото съм се молил да се разминем нормално :banghead:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 02 ное 2011 11:27

T.C.T. написа:Колега защо мислиш,че и мен не са ме заслепявали въпросните
brum написа: дришльовци с фарове дето те правят сляп като къртица за следващите няколко минути.

Извинявай много, че ще се самоцитирам, просто не ми се пише повторно в съседна тема.

escrime написа:...
Вчера един господин с Голф 4 с ксенон си беше забил фаровете да светят точно пред бронята. Личеше си определено, че човека се е постарал да светят много ниско.

В следващия момент зави покрай блока ми и отблясъците стигаха почти до втория етаж. maikomila

Уважавам опита на всеки колега да си регулира фаровете, но това далеч не решава проблема. Допълнително слаганият ксенон пречи. От регулирането зависи просто дали пречи малко или много.

И аз не светкам на всички, които ми бъркат в здравето... само на най-фрапантните.

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Сря 02 ное 2011 11:45

Ясно е че фабричния ксенон няма общо с aftermarket такъв.Усещам обаче,че тук сте се събрали една група нервни халогенковци и се чудите как да преувеличавате ефектите на китайския ксенон.Аз и на габарити да карам пак ще пречат на някой чичка дето му е крив света.Ще ми е много интересно,да обясниш технически как се получава номера с проблясъците до втория етаж,при това по твое мнение със "забит в земята ксенон" ?

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 02 ное 2011 11:51

escrime написа:В следващия момент зави покрай блока ми и отблясъците стигаха почти до втория етаж.
...
От регулирането зависи просто дали пречи малко или много.

Напълно вярно - изпитал съм го на собствен гръб, макар и с H4 ксенон на оригинални регулирани фарове Hella (така купих колата) - в една мъгла карах само на фарове за мъгла. Като пуснах късите, забити на макс в земята от регулатора в купето, имаше един отблясък от този на водача, който служеше да осветява клоните отгоре и да създава стена от мъгла отпред... Представям си какво им е било на отстрещните в ясно време. Затова и на следващото пътуване вече бяха с лупи и разликата беше огромна... (Въпреки, че пак не е по евро-законите, ама нашенският май го позволявал; а и ми е малко по-спокойна съвестта, че не заслепявам отсрещните/досега не са ми светкали/)
На H1/H7 не би трябвало да се получава така, ако е качествена крушката, но "experience may vary"...

П.п. "нервен халогенко"... хм...

Последна промяна от slimmer на Сря 02 ное 2011 11:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Сря 02 ное 2011 11:55

http://dnes.dir.bg/news/farove-svetlini ... 26797?nt=4

Ето какво се канят да направят, няма да е лошо ако стане ... ама знаем как е в БГ всяко чудо за 3 дни и после пак ще се кьоравим на ръчно правените ксенони :banghead:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”