Firestarter написа:Ето информация за "луксовете" http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%BA%D1%81
благодаря колега, човек винаги може да научи и нещо ново

Firestarter написа:Ето информация за "луксовете" http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%BA%D1%81
eddyman написа:Тази вечер видях стоянката в Младост, не точно на Ляпчев а на улицата зад Макдоналдс, където обичайно виси патрулка, за 10 мин никого не спряха а минаха поне 5 коли с ксенон на рефлектор. Може би сега замерват повече по желание на водачите.
Lov4o написа:Колеги преди малко гледах по новините, че в София замерват на пътя директно дали фаровете са регулирани и силата с която светят, това според мен е добре.
Питането ми е следното (даже засяга и много колеги като мен с ксенон системи) понеже съм със Hella Mk4 look на голфетката и съм си сложил ксенонче и фаровете ми са регулирани дали ще ми правят проблеми за силата с която свети?
В закона никъде несъм срещал да пише, че ксенон системите за забранени.
Нека колеги, които са по запознати по темата да споделят
dolls написа:Lov4o написа:Колеги преди малко гледах по новините, че в София замерват на пътя директно дали фаровете са регулирани и силата с която светят, това според мен е добре.
Питането ми е следното (даже засяга и много колеги като мен с ксенон системи) понеже съм със Hella Mk4 look на голфетката и съм си сложил ксенонче и фаровете ми са регулирани дали ще ми правят проблеми за силата с която свети?
В закона никъде несъм срещал да пише, че ксенон системите за забранени.
Нека колеги, които са по запознати по темата да споделят
В правелника пише че нямаш право да изменяш конструкциата на автомобила. Ако това се налага трябва да минеш техно тест проверка! А колкото до това че си регулирал ксенона, щом е без лупа отпред нищо не си направил.Апарата ще му измери пълната светлинна енергия както и да го регулираш, защото е поставя непосредствено пред фара!Така че при всички полужения подлежиш на глоба. Ти си прецини какво да правиш!
niki1_j написа:.....
Та работата намирисва съвсем много на поредната медийна изява ... вижте ни колко сме работни и как мислим за вашата сигурност .. дрън дрън. Силно се съмнявам, че някой ще разнася тая машина всеки божи ден и ще дреме на пътя да проверява фарове. Ако сте виждали на живо това животно си е доста голяма и тежи
Ще се чуе ...
Ако някой е бръмчал из Дружба да каже как е било там .. имало ли е проверки или напротив.
fill написа:Един познат го спряли полицайте за проверка на светлина на ...... колело![]()
Колоездачи внимавайте и си настройте фара
Apokaliptiko написа:Регулярно на всички мнения до тук какво заключаваме:Може ли да се кара на ксенон с обикновен рефлектор и регулирани фарове?Или ако искаш да имаш ксенон трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в лупа.Благодаря предварително.
Apokaliptiko написа:Регулярно на всички мнения до тук какво заключаваме:Може ли да се кара на ксенон с обикновен рефлектор и регулирани фарове?Или ако искаш да имаш ксенон трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в лупа.Благодаря предварително.
niki1_j написа:fill написа:Един познат го спряли полицайте за проверка на светлина на ...... колело![]()
Колоездачи внимавайте и си настройте фара
и бил ли е настроен ... да не са му спрели колелото от движение
Инъче не е лощо колоездачите да са оборудвани с всички светлоотразители и сигнализации
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 57 госта