Здравейте ,колеги,
предполагам че вече има такава тема ,но не можах да я открия.Пасаторчето ми е комби.И бях много нервен една вечер като разтоварвах и нямах осветление в багажника.Преди това бях видял че лампата е откачена леко, но не и извадена.Но не обърнах внимание.И се опитах да го отворя, но не мога.А не смея да го напъвам че да не го счупя.Та ако може да ми дадете малко акъл.И според вас ако не е от крушката от какво може да е?
Лампата в багажника - Б5 комби
- basketwarrior
- Автомобил: Passat B5 variant
- Двигател: 1.8T APU
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Re: Лампата в багажника
Цяла тера за това ли ?
Отваряш,мериш,сменяш.

Отваряш,мериш,сменяш.
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
И при мен изглежда по същия начин, отворих го, слиза си с малко напъване. При мен обаче не идва напрежение - мерих с мултицет.
Всички останали плафони светят, само там няма ток. Отзад също не липсват светлини било габарити или лампичките които осветяват номера.
Незнам откъде точно се е прекъснала веригата.
Всички останали плафони светят, само там няма ток. Отзад също не липсват светлини било габарити или лампичките които осветяват номера.
marianchev написа:И при мен изглежда по същия начин, отворих го, слиза си с малко напъване. При мен обаче не идва напрежение - мерих с мултицет.
от микрото в бравата вероятно. Този плафон поне при мен свети само и единствено ако отворя багажника, при отваряне на врати не свети.
- rosen75
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="bobidi"]
от микрото в бравата вероятно...
+1 и при мен беше от ключето в бравата,аз съм с Б4 но не мисля че е мн.различно...
Отваряш и почистваш със спрейче или каквото имаш,от моята доста чернилка изтече,но светна
от микрото в бравата вероятно...
+1 и при мен беше от ключето в бравата,аз съм с Б4 но не мисля че е мн.различно...
Отваряш и почистваш със спрейче или каквото имаш,от моята доста чернилка изтече,но светна

- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
Re: Лампата в багажника - Б5 комби
Мойто го смених един път,но за съжаление каналите за отичане на водата не ги отпуших и изгниват самите клеми на буксата.Наложи се да го отварям и нова медна ламаринка на единия пин и много технически възелин за да не се повтаря.
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Този плафон се управлява от бутона в задната брава, виж темата.
viewtopic.php?f=6&t=123449&p=1582178#p1582178
viewtopic.php?f=6&t=123449&p=1582178#p1582178
- rototomi
- Автомобил:
- Двигател:
колеги и аз имам подобен проблем с осветлението в багажника забелязах,че не свети и свалих плафона(наистина се сваля трудничко) да проверя да не е крушка-крушката си е здрава.смених плафоните с тези на вратите защото видях ,че буксите са еднакви.когато го сложих плафона от вратите ,на багажника-светна,а този плафон от багажника на мястото на този на вратите и той светна. къв ще да е проблема,незнам.
- basketwarrior
- Автомобил: Passat B5 variant
- Двигател: 1.8T APU
miro_hack написа:Цяла тера за това ли ?![]()
Отваряш,мериш,сменяш.
Абе ,колега,
нали за това е форума.Ако реша че се налага ще питам и от къде си купя и капачки за винтилите на гумите.Като нямаш кво да кажеш търси си друга тема в която имаш истинско мнение.
Сигурни ли сте че ако го напъна няма да се счупи ? Ако мислите че е така утре го свалям.
Колеги,
с толкова хъс тръгнах да го свалям че все едно отварях бутилка минерална вода.Отворих го и

- vurgala
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
basketwarrior написа:Здравейте ,колеги,
предполагам че вече има такава тема ,но не можах да я открия.Пасаторчето ми е комби.И бях много нервен една вечер като разтоварвах и нямах осветление в багажника.Преди това бях видял че лампата е откачена леко, но не и извадена.Но не обърнах внимание.И се опитах да го отворя, но не мога.А не смея да го напъвам че да не го счупя.Та ако може да ми дадете малко акъл.И според вас ако не е от крушката от какво може да е?
привет колеги искам да попитам; възможно ли е да сложа на мястото на въпросния плафон,който е показан в тази тема с плафона над задните врати с няколко функций.идеята ми е като отида на риболов примерно...и си направя комбито на легълце да мога да изключвам плафона през деня,а не да го разглобявам и махам крушката.че при отворен задна врата свети.за да знам дали да търся.надявам се някой преди мен да го е правил за да подскаже.да не се окажа откривателя на топлата вода.благодаря предварително...
- vurgala
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е това е супер елементаро бе колега:)
Ходиш в някои магазин за електрически части и кабеляци, взимаш си едно обикновенно малко ключенце. Има едни малки черни ключенца например, като тези моите за климатика
Когато си в магазина си вземи и 3-4 кабелни обувчици за ключето, така ще можеш да закачиш жицата културно за изводите на ключето
Сваляш си плафона, мериш с мултицет коя е +совата жичка, преценяваш на какво разстояние от плафона ще мушнеш ключто горе в тавана и режеш жичката. Завързваш ключето последователно на +совата дето я прекъсна и си готов. Съвсем елементарно е и не е много работа, само премери и изрежи внимателно дупката за ключенцето близо до плафона горе в тапицерията.

Ходиш в някои магазин за електрически части и кабеляци, взимаш си едно обикновенно малко ключенце. Има едни малки черни ключенца например, като тези моите за климатика

Когато си в магазина си вземи и 3-4 кабелни обувчици за ключето, така ще можеш да закачиш жицата културно за изводите на ключето

Сваляш си плафона, мериш с мултицет коя е +совата жичка, преценяваш на какво разстояние от плафона ще мушнеш ключто горе в тавана и режеш жичката. Завързваш ключето последователно на +совата дето я прекъсна и си готов. Съвсем елементарно е и не е много работа, само премери и изрежи внимателно дупката за ключенцето близо до плафона горе в тапицерията.

- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Друг вариант е да си вземеш от плафоноте с три позиций, като тези над вратите и си готов, няма ключета, кабели и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Трети вариант е както е отворен багажника с една отверка натискаш петлето на бравата да се затвори и лампата огасва.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Станимир 45 написа:Трети вариант е както е отворен багажника с една отверка натискаш петлето на бравата да се затвори и лампата огасва.

Само после като затваряш багажника първо трябва да отключиш багажника - нищо, че е широко отворен.