Лампата в багажника - Б5 комби

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
basketwarrior
Автомобил: Passat B5 variant
Двигател: 1.8T APU

Лампата в багажника - Б5 комби

Мнениеот basketwarrior » Съб 05 ное 2011 12:24

Здравейте ,колеги,
предполагам че вече има такава тема ,но не можах да я открия.Пасаторчето ми е комби.И бях много нервен една вечер като разтоварвах и нямах осветление в багажника.Преди това бях видял че лампата е откачена леко, но не и извадена.Но не обърнах внимание.И се опитах да го отворя, но не мога.А не смея да го напъвам че да не го счупя.Та ако може да ми дадете малко акъл.И според вас ако не е от крушката от какво може да е?
DSC00936.JPG

DSC00933.JPG

Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Re: Лампата в багажника

Мнениеот miro_hack » Съб 05 ное 2011 12:58

Цяла тера за това ли ? scare
Отваряш,мериш,сменяш.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Съб 05 ное 2011 13:00

И при мен изглежда по същия начин, отворих го, слиза си с малко напъване. При мен обаче не идва напрежение - мерих с мултицет.
Всички останали плафони светят, само там няма ток. Отзад също не липсват светлини било габарити или лампичките които осветяват номера.
Незнам откъде точно се е прекъснала веригата.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Съб 05 ное 2011 16:40

marianchev написа:И при мен изглежда по същия начин, отворих го, слиза си с малко напъване. При мен обаче не идва напрежение - мерих с мултицет.
Всички останали плафони светят, само там няма ток. Отзад също не липсват светлини било габарити или лампичките които осветяват номера.
Незнам откъде точно се е прекъснала веригата.

от микрото в бравата вероятно. Този плафон поне при мен свети само и единствено ако отворя багажника, при отваряне на врати не свети.

Потребителски аватар
rosen75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen75 » Съб 05 ное 2011 16:50

[quote="bobidi"]

от микрото в бравата вероятно...

+1 и при мен беше от ключето в бравата,аз съм с Б4 но не мисля че е мн.различно...
Отваряш и почистваш със спрейче или каквото имаш,от моята доста чернилка изтече,но светна :oops:

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Re: Лампата в багажника - Б5 комби

Мнениеот ivchoto » Съб 05 ное 2011 18:07

Мойто го смених един път,но за съжаление каналите за отичане на водата не ги отпуших и изгниват самите клеми на буксата.Наложи се да го отварям и нова медна ламаринка на единия пин и много технически възелин за да не се повтаря.

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Съб 05 ное 2011 18:16

Този плафон се управлява от бутона в задната брава, виж темата.
viewtopic.php?f=6&t=123449&p=1582178#p1582178

Потребителски аватар
rototomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rototomi » Съб 05 ное 2011 19:11

колеги и аз имам подобен проблем с осветлението в багажника забелязах,че не свети и свалих плафона(наистина се сваля трудничко) да проверя да не е крушка-крушката си е здрава.смених плафоните с тези на вратите защото видях ,че буксите са еднакви.когато го сложих плафона от вратите ,на багажника-светна,а този плафон от багажника на мястото на този на вратите и той светна. къв ще да е проблема,незнам.

Потребителски аватар
basketwarrior
Автомобил: Passat B5 variant
Двигател: 1.8T APU

Мнениеот basketwarrior » Съб 05 ное 2011 20:42

miro_hack написа:Цяла тера за това ли ? scare
Отваряш,мериш,сменяш.

Абе ,колега,
нали за това е форума.Ако реша че се налага ще питам и от къде си купя и капачки за винтилите на гумите.Като нямаш кво да кажеш търси си друга тема в която имаш истинско мнение.

Сигурни ли сте че ако го напъна няма да се счупи ? Ако мислите че е така утре го свалям.

Колеги,
с толкова хъс тръгнах да го свалям че все едно отварях бутилка минерална вода.Отворих го и :063: проблема беше липса на крушката.Утре ще си купя нова крушка и ще е наред вече.Замерих го и си има напрежение.Само че железцето дето държи май го поогънах малко ама ще го оправим :D

Потребителски аватар
vurgala
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vurgala » Съб 19 май 2012 17:25

basketwarrior написа:Здравейте ,колеги,
предполагам че вече има такава тема ,но не можах да я открия.Пасаторчето ми е комби.И бях много нервен една вечер като разтоварвах и нямах осветление в багажника.Преди това бях видял че лампата е откачена леко, но не и извадена.Но не обърнах внимание.И се опитах да го отворя, но не мога.А не смея да го напъвам че да не го счупя.Та ако може да ми дадете малко акъл.И според вас ако не е от крушката от какво може да е?
DSC00936.JPG

DSC00933.JPG

привет колеги искам да попитам; възможно ли е да сложа на мястото на въпросния плафон,който е показан в тази тема с плафона над задните врати с няколко функций.идеята ми е като отида на риболов примерно...и си направя комбито на легълце да мога да изключвам плафона през деня,а не да го разглобявам и махам крушката.че при отворен задна врата свети.за да знам дали да търся.надявам се някой преди мен да го е правил за да подскаже.да не се окажа откривателя на топлата вода.благодаря предварително...

Потребителски аватар
vurgala
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vurgala » Нед 20 май 2012 14:24

:arrow: няма ли :012: кой да подскаже?:( :bowdown

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Нед 20 май 2012 15:07

Е това е супер елементаро бе колега:)
Ходиш в някои магазин за електрически части и кабеляци, взимаш си едно обикновенно малко ключенце. Има едни малки черни ключенца например, като тези моите за климатика Изображение
Когато си в магазина си вземи и 3-4 кабелни обувчици за ключето, така ще можеш да закачиш жицата културно за изводите на ключето :wink:
Сваляш си плафона, мериш с мултицет коя е +совата жичка, преценяваш на какво разстояние от плафона ще мушнеш ключто горе в тавана и режеш жичката. Завързваш ключето последователно на +совата дето я прекъсна и си готов. Съвсем елементарно е и не е много работа, само премери и изрежи внимателно дупката за ключенцето близо до плафона горе в тапицерията.
:wink:

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Нед 20 май 2012 18:54

Друг вариант е да си вземеш от плафоноте с три позиций, като тези над вратите и си готов, няма ключета, кабели и т.н.

Станимир 45
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станимир 45 » Нед 20 май 2012 21:16

Трети вариант е както е отворен багажника с една отверка натискаш петлето на бравата да се затвори и лампата огасва.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 20 май 2012 21:44

Станимир 45 написа:Трети вариант е както е отворен багажника с една отверка натискаш петлето на бравата да се затвори и лампата огасва.

:да:
Само после като затваряш багажника първо трябва да отключиш багажника - нищо, че е широко отворен.

Върни се в “Passat”