изчезва антифриза на Г3 1.8/90 92г АБС мотор
-
Cvetomir-Panchev
- Автомобил:
- Двигател:
изчезва антифриза на Г3 1.8/90 92г АБС мотор
преди 4 дена смених антифриза на голфа откачих долния маркуч на радиатора и един които е на блока и след това с маркуча с вода промих системата.После сложих двата маркуча налях антифриз и запалих мотора. Пуснах парното на топло на 3-та степен и то духаше студено долях още малко антифриз и стисках горния маркуч на радиатора и долях още 1 или 2 пъти по малко антифриз,темп.като достигна м/у 70и 80г.започна да духа топло завъртях капачката на разширителния съд. Форсирах я да като загря на 90г и се вкл. перката.После отворих леко разширителя съд и долях на макс.На другия ден долях 0,5л и след още 2 дена долях още 0.5л изминал съм за тези дни около30км.А днес ми направи проблем запалих я на газ и след 200-300м.на първия светофар паднаха оборотите и угасна запалих на бензин и работеше неравномерно и пак угасна,запалих пак трудно и я оставих да поработи на място около 5 мин.и я угасих след малко я запалих на бензин от раз запали карах я на бензин и обърнах на газ никакви проблеми.Та може ли да съм спукал главата когато съм промивал системата защото двг.беше леко топъл и сега антифриза да влиза в цилиндрите и за това да изчезва и голфа днес да гасне на газ и на бензин.Да поясня че маслото е перфектно.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: изчезва антифриза на Г3 1.8/90 92г АБС мотор
Хайде опитай се да обясниш нормално като направиш изреченията по-кратки и ползваш българския правопис!
А иначе не виждам как можеш да спукаш главата само зашото била леко топла.
А иначе не виждам как можеш да спукаш главата само зашото била леко топла.
- golf_92
- Автомобил: Volkswagen Golf 2
- Двигател: PN 1991
- Контакти:
На мен само ми се губеше антифриза и не набираше колата и се оказа че е гарнитурата. Смених я и се оправи.
:):)
-
Cvetomir-Panchev
- Автомобил:
- Двигател:
възможно ли е да не е бил добре обезвъздушен.Но 1л.антифриз за 3-4дена ми се вижда много.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Преди процедуртата,ако не е имало проблем с нивото-едва ли е от спукване.А колко течност наливаш?Системата събира към 6 литра,понякога заради газовия изпарител,се обезвъздушава трудно(защото самият той се монтира по-ниско).Наблюдавай течността от тънкото маркучле към разширителя-струята да е плътна.
-
Cvetomir-Panchev
- Автомобил:
- Двигател:
Преди смяната не е имало никакъв проблем с нивото.Досега общо съм налял около 5,5л.При отворен разширителен съд ли да гледам струята от тънкото маркуче.
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Cvetomir-Panchev написа: ... При отворен разширителен съд ли да гледам струята от тънкото маркуче ...
При отворен колега!

- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Имах подобен случай и аз.Изчезваше антифриза с всеки изминал ден.Оказа се че е от маркучите (водните)на газовото.единия е бил цепнат и от сълзеше.Кофти е че не може да се види теч щото се изпарява бързо.Провери за всеки случаи маркучите си!!!
А другия вариант е гарнитура на главата!!!
А другия вариант е гарнитура на главата!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”