Разликата между 1,6д и 1,6тд.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kristian91pk
Автомобил:
Двигател:

Re: Разликата между 1,6д и 1,6тд.

Мнениеот kristian91pk » Нед 16 окт 2011 13:18

Кофти, некофти, няма начин, дано се окажат само гумички на клапаните...

alopoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alopoo » Пон 17 окт 2011 17:20

какво му е толкова на мотора, колко масло ти гори?

Потребителски аватар
kristian91pk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian91pk » Пон 17 окт 2011 17:57

Доста, на 200-300 километра му доливам един литър :screwy .Мислех че е старо, смених го, и след 60-70 километра пробег на един завой светна пак лампичката за маслото, от тогава съм минал още 100тина километра и не се е обаждала.

alopoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alopoo » Пон 17 окт 2011 18:45

моя е с JP двигател и той си бара яко. Ама аз с 1 литър поне успявам да мина около 1000 км. При тебе нещата са доста по-сериозни :( Мен лично ме съмнява да е от гумичките на клапаните, но ако си решил да ги сменяш пиши да кажеш как е след смяната :да:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 17 окт 2011 21:54

Само с гумички на клапани не вярвам да се оправи работата.Дори и сегментите да смениш най-вероятно да падне разхода на масло, но пак ще си го имаш.

Потребителски аватар
kristian91pk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian91pk » Вто 18 окт 2011 17:57

Одеве взех гумички за клапаните, в най-скоро време ще гледам да ги сменя, пък по-натам каквото сабя покаже...Но една част от мен иска да му направи основен ремонт :screwy .Като знам сега как върви, си представям след разработка какво ще прави mhihi .

Потребителски аватар
KASPARIAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KASPARIAN » Вто 18 окт 2011 18:32

Защо се вкармаш в приключения.Отърви се от него,това което пишеш е малко в сравнение с това което те чака като разходи.Подобен голф със сходни проблеми и инат да го направя перфектен, стъпих на 3000 лв.Защо не си извикал човек който разбира от коли когато си го вземал.Моя беше с код JR и имаше турбо.

Потребителски аватар
kristian91pk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian91pk » Вто 18 окт 2011 18:43

Обичам си колата, не бих я продал, не бих и карал нищо друго.Колко селяния и простотия видя от моя страна, а никога никъде не ме остави, и аз няма да я оставя...

Потребителски аватар
KASPARIAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KASPARIAN » Сря 19 окт 2011 20:16

Е тогава успех с Голфи.

Потребителски аватар
izcrazy
Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
Двигател: AAZ

Мнениеот izcrazy » Пет 21 окт 2011 23:59

kristian91pk написа:Обичам си колата, не бих я продал, не бих и карал нищо друго.Колко селяния и простотия видя от моя страна, а никога никъде не ме остави, и аз няма да я оставя...

е на такива хора им се прави евала :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
kristian91pk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian91pk » Нед 06 ное 2011 13:19

Колеги поставен съм пред дилема и се надявам на малко мнения.Значи другата седмица ще отваряме двигателя, ако е само за сегменти и гумички добре.Но ако е за пълен основен ремонт както си пише по дебелите книги, ще отнеме много финанси.Но не в тях е проблема, проблема е че ако се стигне до пълен ремонт имам два вариянта.Първия е да правя този двигател, втория е да го сменя, а ако се сменя ще е 1z мотор.Ако избера да правя моя си, ще имам нов, ревизиран двигател...но морално остарял куц кон.Ако избера да сложа 1z пък ще имам по-нов, по мощен ТУРБО двигател, но няма гаранция че и той не е на преклонни километри, и че пак няма да ми гори масло, или че турбото ще е читаво.Та това ми е дилемата, ще се радвам на малко акъл от по здравомислещи хора mhihi .

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 ное 2011 13:28

Същото упражнение, но с бензинов мотор. Ако си сигурен, че това 1.9ТДИ ще си "избие парите"(ще го караш без да пипаш нищо по него поне 3 години) дето се казва слагай го. Ако имаш възможност вземи го от кола в движение, поне да може да се пробва, иначе може да изтеглиш късата клечка от лотарията :Mr Green Fun Плюс това там имаш и електроника и още куп други неща, които трябва да се вземат предвид, за да няма финансови изненади. Според мен ако си се решил да умираш с тая кола вземи й ремонтирай мотора. Не знам какъв е таванът на финансите ти, можеш да хвърлиш око на темата на Лъвчо, той е с такава трансплантация на голфа си.
Сондирай възможно най-много мнения и прецени, не бързай да вземаш решение на момента и на минутата. Пресметни си добре парите, сложи и някой лев за непредвидени неща, в случай, че излязат и тогава решавай как да действаш. Да не стане така, след 2 години да се плеснеш по челото с думите "абе да се @@ в будалата, какво ми трябваше да давам пари по ремонти и/или смяна на мотор" mhihi Всеки по някакъв начин мисли колата си за единствена и неповторима, но ако трябва да сме честни все пак колата е на първо място необходимост. И когато приоритетите след време се променят излиза, че някои неща са правени на вятъра. :roll: Ако ремонтът е много сериозен аз лично бих я продал и бих взел друга кола ако щеш пак Мк2 с дизелов мотор.

Потребителски аватар
kristian91pk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian91pk » Нед 06 ное 2011 13:46

Бензинов мотор няма да слагам...Защото там имам грешни мисли за едни АБФ-и за едни Г-60, а като си знам шофьорския опит ще се търкалям в някое дере :Mr Green Fun .То и 1z ми е много де но все пак...За електрониката знам че е в повече, незнам обаче ако има имобилайзер как ще се справям, и дали трябва да се сменява и таблото с уредите.Гимнастиката със смяна на мотора е вариянта за сега, обаче незнам дали моите полуоски ще паснат на скоростите на новия мотор, ако не паснат ще се сменява цялата предница от-до(без амортесьорите може би).Таван нямам, краен срок също, изпадне ли някой лев ще се налива в колата.Година-две колкото трябва толкова те хубавите неща стават бавно, а при мен ще е още по-бавно защото и външния вид си плаче за нова боя и джанти...и решетка без емблема с единичния фар... и нови стопове... и bad look...и още доста неща mhihi .

Georgi_jetta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_jetta » Пет 09 дек 2011 20:44

Здравейте колеги.И аз имам ядове.Джета 1 1.6д 1982.Гори масло започна да пали по трудно и мисля че е време да правя ремонт на мотора.Препоръчайте накой изпечен майстор от Перник който да реши проблема.Чух за Боби и Вальо над Механа Кукери.Давай те съвети

Потребителски аватар
kristian91pk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian91pk » Пет 23 дек 2011 14:31

Мога да те свържа с майстора който прави моя, но не ти го препоръчвам особено, в краен вариянт ще намеря телефона.Намира се в Дивотино.Но ако имаш някакви познания можеш и сам да си го направиш, не е сложен двигател, мен сега ме е яд че друг ми я прави mhihi .

Върни се в “Дизелови агрегати”