1З-проблем с клапаните на турбото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 09 сеп 2006 22:11

dobrinb написа:Я най - добре си се обърни към човек, дето се занимава с нафтови помпи! Това с въртенето не е много препоръчително, защото не е начина за центровка. Центровката става на стнд със сваляне на помпата и е доста прецизна работа, дето задължително трябва да я свърши специалист. В София има такъв при когот ходя за всичко по двигателите, ама в Карлово не знам :dontknow:
не говоря за стенд на помпа а за центровка на дизелов двигател при бензиновия е с ъштата работа с делкото

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 09 сеп 2006 22:22

niks76 написа:...не говоря за стенд на помпа а за центровка на дизелов двигател ...

Ще ме прощаваш, ако съм разбрал погрешно, аз мисля, че центровката на дизела се прави точно чрез помпата, може и аз да не съм прав...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 10 сеп 2006 22:23

Точно при твоя човек в СФ ходя 2 пъти :lol: Пича наистина разбира ама просото проблема е завартян а и в надежда няма каде да дигнем 140-170 да му покажа.Надеждата ми е в един карловски маистор(про мое мнение човека е бог на дизелите и оправи един неизлечим познат с БМВ) ама лошото е че аз само се вода от К-во :cry: ,а тои бачка само делници.Днес пробвах клапана-сичко е наред-волтаж+съпротивление за механично не знам как да проверя.Почвам да се чуда да прекарам маркуч да мера налягане на турбото.А помпата не е проблем поставянето а намирането на помпа.Дали в Юнитрейд могат да ми направят нужната проверка?Почвам да се самнявам и аз за помпата-същите симптоми-пали,гори нормално,бяга,не тресе,спокоен празен ход ,не пуши и след 3000+ умира.А това което разбирам според твоите думи не би трябвало да е центровка защото механичната може да се провери а и тя е първична след това бачка датчика на 3-а+този на оборотите.Иначе ще проверя как стои на белезите ако може да се види.Мерси все пак за насочването.
P.S.И още един въпрос кога и кой може да обърка вапросната центровка?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 11 сеп 2006 0:57

при смяна на ангренажен ремък;ако ангренажната шаиба на коляновия вал се е попрецакала и при преплъзване на шаибата на разпределителния вал (това ми е единствения слу4аи с една бора за толкова години)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 11 сеп 2006 9:47

А тогава защо трябва да слагам друга помпа да пробвам.Не може ли просто да се центрова на ново спрямо ангренажа?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 11 сеп 2006 23:45

Rabbit_TDI написа:А тогава защо трябва да слагам друга помпа да пробвам.Не може ли просто да се центрова на ново спрямо ангренажа?
towa e za centrowka na pompata (под какъв ъгъл да се впръсква горивото)а за смяна ;проба това е да видиш 4Е с друга помпа съштата кола ште си промени вървежа ДЕБИТА е важен и дали твоята помпа нагнетява достатъ4но горивото;про4ети оште един път цялата тема !

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 11 сеп 2006 23:52

Да бе това го разбрах.Но мисалта ми е при моите проблеми нова центровка на помпата ще помогне ли?Защото освен че трудно ще намеря помпа за проба дори и да трябва да я сменя цената си е непосилна и ще ми е по изгодно да си карам така или да продам колата.Иначе сега сам свалил .pdf как се центрова колата(нямам предвид че аз ще слагам ремака наново)ако можеш да ме насочиш за кои белег да гледам на помпата за да проверя?

kinjal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kinjal » Пет 15 сеп 2006 5:29

Не пипай ГНП-то проблема не е в него!!!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 15 сеп 2006 10:33

А от къде смяташ че е?

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пет 15 сеп 2006 19:25

Не пипай ГНП-то проблема не е в него!!!

Не знам защо , обаче винаги когато чуя някаква констатация ей така, без никаква обосновка, много се дразня :twisted: Никои не е безгрешен , човек може да дава и глупави съвети , обаче някои като се изцепи еи така...... ами кажи де, обоснови се, поне дай за пример какво се е е случило еди кои си .. а то така :evil: :evil: :evil:

kinjal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kinjal » Вто 19 сеп 2006 23:25

Как да се обоснова ,да не съм оракул,дори не съм я виждал тази кола, но си дадох мнението ПРОБЛЕМА НЕ Е В ГНП,може да е на поне 10 други места.Щом те дразня пич(понеже съм много миролюбив човечец) спирам да изразявам мненията си ,ще си седя ей тука и ще гледам какви ги вършите :?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 19 сеп 2006 23:31

Е не се ядосваи де.Човека пита защо смяташ че проблема не е в ГНП.Най-малкото изказването ти ме хвърля в неизяснен смут защото е от типа на "Абе вие знаете ли че Пена......абе то не трябва да казвам та ша си малча.".Бъди така добър да кажеш защо смяташ че не е ГНП защото вече май-няма човек дето да не е влизал в темата и да не му е интересно.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 19 сеп 2006 23:38

Иначе малко допълнително инфо по разнищването на проблема с мотора.Както писах качвах на ВАГ-ком,проверих датчиците и клапаните дали са правилно свързани ,на съпротивление и прекъсната верига на кабела и сичко си е в норма.Компресия и турбото в натоварен режим не сам пробвал но мисля че няма смисъл щото колата при тези два случея нямаше изобщо да върви.nix76 ме насочи към помпата за което има хиляди благодарности и голяма почерпка като доиде в БГ.Та отидох при Никси в Герман(и тука идват още доста благодарности) свалихме капака на ремака нагласихме го на белега на разпределителния от там савпадна и коляновия ,но белега на помпата не сочеше нагоре ,а един зъб към купето.Оставихме го така и вечерта направих справка с никс76 и ме светна че освен ремака помпата може още да се доцентрова с един болт затова реших като се прибера в к-во да ида дизелджията да ми я центрова наново и ще пиша резултати по подробно.Стискаите палци :?

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 19 сеп 2006 23:38

Щом те дразня пич(понеже съм много миролюбив човечец)

виж сега колега, ние тука не сме се събрали за да се заяждаме. Не съм аз този , дето може да ти каже ще пишеш ли или няма да пишеш.... обаче ти можеше да кажеш : не барай помпата ,защото по вероятно е да е от...... и да кажеш поне едно, не 10 неща ама да обясниш защо, виждаш ли, си го споменал..... ти не предложи никаква алтернатива... а излиза , че си знаел поне 10 .... Така че не го давай сърдит.....нека бъде мир.... помисли и ще видиш, че моето е малко груба , но градивна критика.... :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 22 сеп 2006 11:46

И така доиде време да разкажа за причината на проблемите в моя мотор.Дебитомер-на печелившите честито :cry: След упорито ходене по сервизи ,четене на инструкции и мерене с мултицета намерих време да дойда при карловския дизелджия и открихме проблема-неточно мерене на дабитомера подчертавам неточно защото компа не го хваща като грешка.Проблема го установихме със 3-4 пробни карания и включен комп в колата(ялостна система на БОШ а не пригоден лаптоп)и проби с други клапани и дебитомери.Разлеката е че при максимален напън дебитомера отчита 620 единици при заводска стоиност на нов около 840 оттук 20-25 процента разлика в мощноста при високите обороти.Иначе центровката на предварението беше 3.2 градуса което е на долната граница но все пак е между 3-5 градуса.Мнението на маистора ,а и моето е че няма смисал да ръся 300 лв.,а по-добре да си карам така.Естествено ще търся нещо на старо ,или рециклирано до така ,че ако някои има или знае да се обажда.

Върни се в “Дизелови агрегати”