Проблем със запалителна система пасат б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със запалителна система пасат б3

Мнениеот lent » Нед 06 ное 2011 22:52

Не,няма го този признак.Това че ти подава искра при връщане на ключа е напълно нормално и е свързано с принципа на работа на запалителната система.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Нед 06 ное 2011 22:55

а през цялото време докато въртя като не ми подава искра на какво е признак колега ? :roll:

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Нед 06 ное 2011 22:58

Къде не подава искра - на централния кабел или на тези към свещите?

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 07 ное 2011 20:35

на централния не подава колега,но днес отново ядове.
Не всеки път ,когато завъртя КК/контактият ключ/ се дава ток на бензиновата помпа ,и не се чува онова характерно жужене за 2секунди като дам на контакт.Освен това диодите ,които си светват при нормалната експлоатация на автомобила за зареждане,за налягяне на маслото и ръчната спирачка светят наполовина.И когато размърдам ключа в патрона те светват вече с пълна сила,както си е нормално.Интересното е,че когато светят наполовина помпата не изпомпва гориво до инжекциона.А когато размърдам ключа да светнат напълно се чува жуженето,но тогава колата запали и загасна,защото предполагам пак се е разместил ключа в патронника,и респективно на това помпата е спряла да получава сигнал от клемореда.Въпросът ми е има ли възможност клемореда да е проблема и да ми прекъсва тока към помпата и това да е причина да не може да запали автомобила ? :screwy :screwy

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пон 07 ное 2011 20:48

kr1s0 написа:на централния не подава колега,но днес отново ядове.
Не всеки път ,когато завъртя КК/контактият ключ/ се дава ток на бензиновата помпа ,и не се чува онова характерно жужене за 2секунди като дам на контакт.Освен това диодите ,които си светват при нормалната експлоатация на автомобила за зареждане,за налягяне на маслото и ръчната спирачка светят наполовина.И когато размърдам ключа в патрона те светват вече с пълна сила,както си е нормално.Интересното е,че когато светят наполовина помпата не изпомпва гориво до инжекциона.А когато размърдам ключа да светнат напълно се чува жуженето,но тогава колата запали и загасна,защото предполагам пак се е разместил ключа в патронника,и респективно на това помпата е спряла да получава сигнал от клемореда.Въпросът ми е има ли възможност клемореда да е проблема и да ми прекъсва тока към помпата и това да е причина да не може да запали автомобила ? :screwy :screwy

Май клеморедът е ключът за палатката :beer Щом се налага да мърдаш ключа, за да подаде хубав контакт.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 07 ное 2011 22:51

ако е това ще се побъркам,защото вече набих достатъчно грешни пари,а след като днес не ми подкачи и бензиновата помпа бях пред припадък,но като размърдах ключа я чух ,че се обади и се успокоих.. :bowdown
ще гледам тези дни да намеря читав клеморед и да видя какво става..
също имам един въпрос там където влизат маркучите с горивото при помпата(този за входящото гориво и този ,който връща гориво) ги бях развил да проверя дали идва гориво,и сега като ги затегнах ми тече леко от входящият,но отдолъ има някаква джаджа с пружинка и ми се струва ,че не трябва да седи така като увиснала,защото я мърдам с пръст нагоре прекалено свободно.какво се явява това животно :screwy

Върни се в “Passat”