Проблем със запалителна система пасат б3
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със запалителна система пасат б3
Не,няма го този признак.Това че ти подава искра при връщане на ключа е напълно нормално и е свързано с принципа на работа на запалителната система.
а през цялото време докато въртя като не ми подава искра на какво е признак колега ? 
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Къде не подава искра - на централния кабел или на тези към свещите?
на централния не подава колега,но днес отново ядове.
Не всеки път ,когато завъртя КК/контактият ключ/ се дава ток на бензиновата помпа ,и не се чува онова характерно жужене за 2секунди като дам на контакт.Освен това диодите ,които си светват при нормалната експлоатация на автомобила за зареждане,за налягяне на маслото и ръчната спирачка светят наполовина.И когато размърдам ключа в патрона те светват вече с пълна сила,както си е нормално.Интересното е,че когато светят наполовина помпата не изпомпва гориво до инжекциона.А когато размърдам ключа да светнат напълно се чува жуженето,но тогава колата запали и загасна,защото предполагам пак се е разместил ключа в патронника,и респективно на това помпата е спряла да получава сигнал от клемореда.Въпросът ми е има ли възможност клемореда да е проблема и да ми прекъсва тока към помпата и това да е причина да не може да запали автомобила ?

Не всеки път ,когато завъртя КК/контактият ключ/ се дава ток на бензиновата помпа ,и не се чува онова характерно жужене за 2секунди като дам на контакт.Освен това диодите ,които си светват при нормалната експлоатация на автомобила за зареждане,за налягяне на маслото и ръчната спирачка светят наполовина.И когато размърдам ключа в патрона те светват вече с пълна сила,както си е нормално.Интересното е,че когато светят наполовина помпата не изпомпва гориво до инжекциона.А когато размърдам ключа да светнат напълно се чува жуженето,но тогава колата запали и загасна,защото предполагам пак се е разместил ключа в патронника,и респективно на това помпата е спряла да получава сигнал от клемореда.Въпросът ми е има ли възможност клемореда да е проблема и да ми прекъсва тока към помпата и това да е причина да не може да запали автомобила ?

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
kr1s0 написа:на централния не подава колега,но днес отново ядове.
Не всеки път ,когато завъртя КК/контактият ключ/ се дава ток на бензиновата помпа ,и не се чува онова характерно жужене за 2секунди като дам на контакт.Освен това диодите ,които си светват при нормалната експлоатация на автомобила за зареждане,за налягяне на маслото и ръчната спирачка светят наполовина.И когато размърдам ключа в патрона те светват вече с пълна сила,както си е нормално.Интересното е,че когато светят наполовина помпата не изпомпва гориво до инжекциона.А когато размърдам ключа да светнат напълно се чува жуженето,но тогава колата запали и загасна,защото предполагам пак се е разместил ключа в патронника,и респективно на това помпата е спряла да получава сигнал от клемореда.Въпросът ми е има ли възможност клемореда да е проблема и да ми прекъсва тока към помпата и това да е причина да не може да запали автомобила ?![]()
Май клеморедът е ключът за палатката
Щом се налага да мърдаш ключа, за да подаде хубав контакт.Re: Проблем със запалителна система пасат б3
ако е това ще се побъркам,защото вече набих достатъчно грешни пари,а след като днес не ми подкачи и бензиновата помпа бях пред припадък,но като размърдах ключа я чух ,че се обади и се успокоих..
ще гледам тези дни да намеря читав клеморед и да видя какво става..
също имам един въпрос там където влизат маркучите с горивото при помпата(този за входящото гориво и този ,който връща гориво) ги бях развил да проверя дали идва гориво,и сега като ги затегнах ми тече леко от входящият,но отдолъ има някаква джаджа с пружинка и ми се струва ,че не трябва да седи така като увиснала,защото я мърдам с пръст нагоре прекалено свободно.какво се явява това животно
ще гледам тези дни да намеря читав клеморед и да видя какво става..
също имам един въпрос там където влизат маркучите с горивото при помпата(този за входящото гориво и този ,който връща гориво) ги бях развил да проверя дали идва гориво,и сега като ги затегнах ми тече леко от входящият,но отдолъ има някаква джаджа с пружинка и ми се струва ,че не трябва да седи така като увиснала,защото я мърдам с пръст нагоре прекалено свободно.какво се явява това животно