Въпрос за съпротивлението на запалителните свещи
- giorgo77
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за съпротивлението на запалителните свещи
Днес си купих нови свещи- Champion да си ги сменям на Вентото и реших да има меря съпротивлението между средния електрод и горе където се закача кабела и установих, че не е еднакво на всичките 4 свещи- на 2 е около 60 килоома, на една е около 130 а на четвъртата е 0,8 мегаома. Някой има ли идея какво трябва да е това съпротивление? И дали да ходя да ми сменят тази свещ с голямото съпротивление?
-
- Автомобил:
- Двигател:
"Стойността на съпротивлението на централният електрод трябва да бъде няколко Ома"
Не винаги - има свещи с вграден резистор! Възможно е и тези да са такива. Трябва да се погледне в каталог на federal mogul, какви са тези и ако са със съпротивление - какво трябва да е. При всички положения трябва да е горе-долу еднакво на всички свещи разбира се.
Не винаги - има свещи с вграден резистор! Възможно е и тези да са такива. Трябва да се погледне в каталог на federal mogul, какви са тези и ако са със съпротивление - какво трябва да е. При всички положения трябва да е горе-долу еднакво на всички свещи разбира се.
- giorgo77
- Автомобил:
- Двигател:
Успяха да ми намерят 4 свещи с еднакво съпротивление и ги сложих и сега много добре работи
Ще видим сутринта как ще запали, но предполагам, че ще е по-добре при всички случай. Защото със старите понякога, като я палех първите минути работеше много зле и се тресеше двигателя. А и две от старите свещи бяха яко нагорели с черен нагар и сигурно за това ми е харчило толкова много на газ-над 15 градско.

Re: Въпрос за съпротивлението на свещите.
Мойте свещи са към 1,25 kΩ, а заедно с кабела са към 7 kΩ. Не знам обаче дали това са нормалните стойности.
Ето ги и свещите:
Съдейки по тях откривате ли нередности в работата на двигателя?
За смяна ли са свещите?
Ето ги и свещите:
Съдейки по тях откривате ли нередности в работата на двигателя?
За смяна ли са свещите?
дали са за смяна се определя от разстоянието между централния електрод и страничните.измерва се с объл(като тел)луфтомер и трябва да е в границите определени за вида свещ!иначе добре е работил двигателя!а за съпротивлението-ако има буква R в надписа ,значи е със съпротивление и то трябва да е около 1.2-1.5 КОм на кабелите около 5 КОм .
Да имат R - NGK BUR6ET са и мисля, че за този модел разстоянието между електродите трябва да е 0,8 мм. В руското ръководство за ремонт за Golf 3 го дават да е 0,7 - 0,8 мм.
Моето обаче беше повече затова ги почукнах няколко пъти и го намалих до 0,8. Мерих го с едно телче, което шублера показва, че е дебело 0,8 мм.
Мисля обаче за зимата да си взема същите нови, а лятото може да слагам и тези.
Моето обаче беше повече затова ги почукнах няколко пъти и го намалих до 0,8. Мерих го с едно телче, което шублера показва, че е дебело 0,8 мм.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
chas написа:Да имат R - NGK BUR6ET са и мисля, че за този модел разстоянието между електродите трябва да е 0,8 мм. В руското ръководство за ремонт за Golf 3 го дават да е 0,7 - 0,8 мм.
Каква е всъщност идеята? Да ги пазиш да са нови ли?

Re: Въпрос за съпротивлението на запалителните свещи
stefan4o написа:chas написа:Мисля обаче за зимата да си взема същите нови, а лятото може да слагам и тези.
Каква е всъщност идеята? Да ги пазиш да са нови ли?![]()
Прав си - това е глупаво. Просто го бях прочел в някой форум и го написах без да се замислям много

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”