Голф 1.6 AKL '99 и кутия DUU

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vnkostadinov
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 1.6 AKL '99 и кутия DUU

Мнениеот vnkostadinov » Вто 08 ное 2011 19:58

аз имам съшия проблем и при мене е от бобината, която предстои за смяна. при мен когато колата е загряла на празен ход и при ускорение между 1000 - 2000 об.(в движение) предимно се усеща едно..."претрисане" или по-скоро насичане... при студен мотор и в по-високи обороти(в движение) не се усеща.
Ако майсторите са ти казали, че със сигирност е дебитомера, значи е той, но ако няма сигурен отговор- започни от свещите, ако не се оправи, със сигурност ще се подобри работата на мотора.
След смяната им ако проблема остане иди при някой истински майстор да провери дали имаш "прекъсващ" цилиндър, като ти направи хватката с листчето на ауспуха. ако се установи, че имаш проблем, 99% е бобина. така разбраха каква е мойта болежка.
като имаш някакъв напредък- сподели :) :beer

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Вто 08 ное 2011 20:37

Утре ще я сваля тая пущина и ще я очистя със спрея. Аз ми е интересно ако замеря на пиновете дали ще ми даде някакво съпротивление. На дизела е една жичка минава и мери нещо си. Трябва да има съпротивление и то трябва да има предписани норми, си мисля аз... Ще видим! А относно прекъсването на цилиндър: пали и работи супер тихо и равномерно, в момент на колебание на оборотите го прави плавно и без насичания. четох доста теми на коли с този мотор и всички се въртят в омагьосан кръг и нищо... трябва да има решение!!!

vito9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vito9 » Сря 09 ное 2011 19:50

Здравей, колега и добре дошъл във филма. Аз имах абсолютно същия проблем и при мен се оправи със смяна на дроселовата клапа. Дано при теб да е по - просто решението. Огледай добре да не смуче въздух от някъде.

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Сря 09 ное 2011 21:33

Днес се позарових и видях един маркуч от сервото излиза и влиза най-отгоре в пластмасовия колектор. Беше се разпрал направо, олепих го ама все така. Пак се чува от там да съска някъде. Мамка му не го видях. Утре ща сваля дебитомера и ще го почистя и замеря. Намерих някви си там предписания. Ще почистя и дросела. Ами гледам че на дросела има една кутийка с капаче и болтове и там ще развия и ако не стане, ще се купува...

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Пон 28 ное 2011 20:19

Пиша резултати по проблема с оборотите: Дросела днес го чистили, сменили мъркуча от сервото до колектора с възвратното клапанче... Колата заработи като часовник. Има едни леки колебания от около 100 обората за 5-6 сек. и след това норамлно. Мен това ме устройва :Mr Green Fun Утре най-после ще почистя дебитомера и пак на комп. че там набива грешки. Ще видя и темп, дтачик и това ще да е. Направи ми впечатление че като смениха маркуча на сервото и се оправиха спирачките, преди това изпускаха и се втвърдяваше педала като загася мотора. Абе, малко по малко ще влезе в пътя тая пущина.
Поздрави!!!

Потребителски аватар
vnkostadinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vnkostadinov » Вто 29 ное 2011 16:52

И аз да се оплача относно треперенето... смених бобина, свещи, а току що и кабели и пущинята не се оправи... :banghead: с ВАГ-КОМ преди да ги сменя ми казаха, че трети цилиндър малко ми изоставал и че щом съм сменил свещи и бобина остават кабели, но уви :( при самото претрисане се усещат нещо като детонациики под колата и не мога да си обеся защо само в ниски обороти и на празен ход :( ако някой има идея да сподели, защото вече вдигам ръце :(

П.С. - единствената ми грешка е че ламбдата преди катализатора е за смяна, но всеки ми казва, че ламбда сондата не може да предизвиква такова поведение на двигателя.

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Вто 29 ное 2011 19:08

П.С. - единствената ми грешка е че ламбдата преди катализатора е за смяна, но всеки ми казва, че ламбда сондата не може да предизвиква такова поведение на двигателя.
Здравейте колеги,от няколко дена чета темата но не вземах отношение понеже има доста писано за този проблем,но накрая не се сдържах като прочетох по горния цитат,явно,че има доста колеги които само дават акъл без да са на ясно с нещата за които става въпрос в темата.Аз взех кола със същия мотор преди година и нещо,така играеха оборотите,че на моменти гаснеше.След като я закарах на разбиращ човек се установи ,че имам неработеща ламбда сонда и след смяната и вече 30х.км. никакви проблеми.Дано да ви спестя повече излишни разходи.

Потребителски аватар
vnkostadinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vnkostadinov » Вто 29 ное 2011 20:17

Христо Стайков написа:...След като я закарах на разбиращ човек се установи ,че имам неработеща ламбда сонда и след смяната и вече 30х.км. никакви проблеми.Дано да ви спестя повече излишни разходи.

колега, вземам мнението ти предвид, но като сменях свещите, тази на 3-ти цилиндър беше значително нагоряла и след смяната им проблема остана... майстора каза, че бобината сигурно не и подава искра, защото кабелите си били фабричните и надали да е от тях, че били много издръжливи, смених си и бобината, проблема пак остана и днес реших, че остават кабелите/като сме тръгнали в посока свещи-бобина-кабели/ и проблема пак остана.

При закачането на ВАГ след смяната съответно на свещите и бобината/след всяка смяна я закачах/ си показвало някакво закъснение на 3-ти цилиндър и ми казаха да сменя и кабелите, с допълнението, че ако и тогава не се оправи... съм имал проблем с компресията на 3-ти цилиндър и отиваме на отваряне на ДВГ.

Пък и като сметна, че ми похапва около 1.5+л масло на 10К, започвам да си мисля, че наистина трябва да се сменят сегменти :( :screwy

П.С. - Аз съм с APF двигател(който работи на 110 градуса и е EURO 4/така ми казаха няколко майстора, включително и в Герман/), но проблема ми е сходен и за това се включих в темата на колегата

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”