Христо Стайков написа:...След като я закарах на разбиращ човек се установи ,че имам неработеща ламбда сонда и след смяната и вече 30х.км. никакви проблеми.Дано да ви спестя повече излишни разходи.
колега, вземам мнението ти предвид, но като сменях свещите, тази на 3-ти цилиндър беше значително нагоряла и след смяната им проблема остана... майстора каза, че бобината сигурно не и подава искра, защото кабелите си били фабричните и надали да е от тях, че били много издръжливи, смених си и бобината, проблема пак остана и днес реших, че остават кабелите/като сме тръгнали в посока свещи-бобина-кабели/ и проблема пак остана.
При закачането на ВАГ след смяната съответно на свещите и бобината/след всяка смяна я закачах/ си показвало някакво закъснение на 3-ти цилиндър и ми казаха да сменя и кабелите, с допълнението, че ако и тогава не се оправи... съм имал проблем с компресията на 3-ти цилиндър и отиваме на отваряне на ДВГ.
Пък и като сметна, че ми похапва около 1.5+л масло на 10К, започвам да си мисля, че наистина трябва да се сменят сегменти

П.С. - Аз съм с APF двигател(който работи на 110 градуса и е EURO 4/така ми казаха няколко майстора, включително и в Герман/), но проблема ми е сходен и за това се включих в темата на колегата