Проект Vw Jetta Individual Olive Green
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Проект Vw Jetta Individual Olive Green-Времено без мотор
Е нали ги заварят,после китосват,грунд,боя ала бала...трудно ще влезе водата през тези всички слоеве 

- T.C.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Припомни си агрегатните състояния на водата.
Също запомни,че кухините гният отвътре навън.
На колегата Bose му пожелавам успех и за напред.

На колегата Bose му пожелавам успех и за напред.

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Да така е ,но ако трябва да мислим така,то по-добре нищо да не се прави....едва ли дори в чужбина е по-различно.
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Ем.....мажеш с преубразуватели.....грундове.....всяки видове защити които могат да дойдат на акъла и се молиш да издържи повече......още повече те тази кола е явно че няма да се кара зимата....а то тогава е меката на ръждата 
и съответно ще издръжи много повече...
Щом моя голф е издържал 6 години да не ръждяса там където беше правен от някой преди мен...и то със спестени доста неща от към труд и материали...
железото си е железо корозира

и съответно ще издръжи много повече...
Щом моя голф е издържал 6 години да не ръждяса там където беше правен от някой преди мен...и то със спестени доста неща от към труд и материали...
железото си е железо корозира
- bagera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.carsystem.bg/vosschemie_prod ... epila.html
има си препарати бе хора, силикони разни, парафини... та дори и масло
разбира се трябва и подходящ накрайник за разпръскване, който да не е като този на спрей-само в една посока, а да пръска в поне 4
разбира се трябва и подходящ накрайник за разпръскване, който да не е като този на спрей-само в една посока, а да пръска в поне 4

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Много сте странни
Коя кола няма да ръждяса или да тръгне ръжда след 10 години ?
Още една кола, която е правена с много труд и перфекционизъм
Очаквам с интерес крайния резултат

Коя кола няма да ръждяса или да тръгне ръжда след 10 години ?

Още една кола, която е правена с много труд и перфекционизъм
Очаквам с интерес крайния резултат

- alpine
- wheels dealer
- Автомобил: L-Es
- Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
- Контакти:
Има си процедури, които се изпълняват за да се избегне появата на ръжда или поне да се отложи занапред във времето. На този етап от работата сме предприери някой защити, но същинската защита ще е след края на всички заварки! Ще се ползва точно такава дюза за която bagera говори за да се достигнат всички точки , като ще се пръскат няколко неща
Бодито на под калниците ще бъде обновено тъй като при заваряване по външния ръб и голямата дупка за вземане на въздух се поразтече 

- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Нужно ли е след един въпрос ,по-различно от написаното "евала" в темата веднага да има недоволства и ирония към написалия пост
Просто ми беше интересно как стават работите ,защото съм модератор в клуба за ретро автомобили и от там съм чел ,че не е полезно това наслояване на ламарините
Ако целта на форума е "евалата" и "бравотата" по-добре въобще да не пиша в този раздел 

Ехе какво е станало тука,значи въпроса който е зададен е доста на място и аз съм си го задавал имено дали ще има ръжда след колко време ще има и така на татък.Но ще направим всичко възможно да защитим и най малкото място а в последствие дали ще има ръжда след 5-10-15-20 години само времето ще покаже.Каквото можем да направим за да защитим ще бъде направено бъдете сигурни.Вече сме избрали даже някой материяли
Следва продължение
bagera написа:http://www.carsystem.bg/vosschemie_products_7lepila.html

Следва продължение
- alpine
- wheels dealer
- Автомобил: L-Es
- Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
- Контакти:
Gigabyte написа:Нужно ли е след един въпрос ,по-различно от написаното "евала" в темата веднага да има недоволства и ирония към написалия постПросто ми беше интересно как стават работите ,защото съм модератор в клуба за ретро автомобили и от там съм чел ,че не е полезно това наслояване на ламарините
Ако целта на форума е "евалата" и "бравотата" по-добре въобще да не пиша в този раздел
Напротив въпроса ти е много на място и изписаното може да послужи на някой

Има откъде да влезе дюзата и ще го омагъосаме само да завършим напълно.
Щях да забравя, самата ламарина е хубаво да се обработи отдолу(разбирайте бодита шагрета или каквото решите) и после тотално да се завърши като се пръска вече затворената кухина. В интерес на истината тези са най трудните за защита места заради трудния достъп

Хубаво че си модератор в ретро клуба, там си мисля че има 100 пъти повече инфо за борба с ръждата, така че ако имаш време може да копнеш малко инфо и други тактики

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е станала УНИКАЛНА!

- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Принципно съм доволен от продуктите на CarSystem ,заразлика от тези на Body. Аз ли не мога да ги нанасям или грешката си е в самото Боди ,но след известно време почва да губи свойствата си и да се рони. Изгорялото масло също е мноого добър начин ,един пич от форума беше си направил предните кухини на калниците ,мисля на Москвича преди 10тина години и след стоене в гаража и свалянето им след тези години не е имало поражения по тях ,особенно като знаем руската ламарина колко "издържлива" е
Също преди Боди-тата обичам да минавам нещата с хубав грунд ,имаше и един препарат български за студено поцинковане ,ама така и не се доредих да го използвам и да видя какъв ефект има. Има пре-достатъчно хубави грундове на Novol и Sikens 

- rabotnika
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: AJM++
Казвайте кой какво използва и от какво е най доволен че и мен ме чака тая операция по разчистването на коша
- vento man
- Автомобил: Vw vento
- Двигател:
Колеги има едни стари пежа които заводки са пълни с масло пода и рогата са пълни колата е производство 1979г. и като я срязахме нямаше грам ръжда
Това е пежото:

Това е пежото:
За сега съм на мнение че един течен парафин и след него обилно пръскане с масло в всички кухини е перфектен вариянт за защита,но ако някой има наблюдения варху друго средство да сподели мнение.Но задължително ще се пръснат поне 2 вида защитни средства .