Здравейте колеги, имам Пасат 1.8mi, който има следния проблем с мощността - колата е на газ и бензин, като и при двата вида гориво при движение се получава следното - при продължително изкачване колата загубва мощност (чувства се като запушване) - която се изразява при мен в частност при движение с около 90км/ч колата губи мощността си, дори при тази скорост при превключване от 5-та на 4-та или 3-та оборотите падат и при ниски предавки повече от 2000 - 2100 не се качват, колата забива и двигателя загрява до 110 градуса по показание на датчика и ест. скоростта пада. При всяко друга движение наравно или надолу няма проблем и температурата е ок.
Мислех, че е от катализатора - проверен не е проблема от него, защото има само кожух няма катализатор
Казаха ми че е възможно проблема да е от гърнетата т.е. новите били с някаква вата при която се получавало така нареченото запушване и моя проблем може да е от там. Гърнетата ги проверих - отрязани и заварени на ново - цялата ауспухова система е чиста и няма запушване.
Прерових с търсачката подобни теми със загуба на мощност, но тема с такъв проблем не намерих Моля ако някой е имал такъв проблем да сподели как го е оправил или дайте мнения откаде може да идва.