Става дума за Пасат 1,9 ТДИ 110 кс..
Колата загрява на 90 градуса точно,но пусна ли парното,при работа на място на мотора започва да пада...
Предполагам,че термостата се бъзика нещо...Вие какво ще кажете?
Благодаря!

jerryes написа:смних 3 различни термостата и датчици и колата зимата все ми държи между 70-80 градуса и на магистрала и градско. Като обясних на човека за какво отивам и той ми се изсмя и вика че на дизеловите голфове това им е нормалната температура на работа и дори ако работи на повече градуси, не е много полезно за мотора.Човека наистина е майстор и разбира от коли. Така че се оказа че съм сменял термостати напразно. От тогава си карам спокойно, даже в задръствания стрелката като почне да наближава 90 почвам да се притеснявам
surf написа:Когато падне под 5градуса печката се включва и подпомага отоплението.Понеже моята печка не работи дори на дълъг път когато двигателя е в обороти и достига 90гр. като пусна колата по инерция температурата спада до 50-60гр.
atk9020 написа:колега според мен ходи купи си оргинален от представителя на фолксваген 70 лв е ,а ти ако смениш 2-3 по 15-20 лв ,просто няма смисъл да се мъчиш
nikolov_ms написа:Няма никаква логика,ако тези неща са наред колата да излиза от работен режим(а той е 90 градуса +-2) без значение дали пускаш парно или спускаш по наклон,веднъж достигне ли работна температура стрелката трябва да стои на 90
Stivi написа:surf написа:Когато падне под 5градуса печката се включва и подпомага отоплението.Понеже моята печка не работи дори на дълъг път когато двигателя е в обороти и достига 90гр. като пусна колата по инерция температурата спада до 50-60гр.
Според това което се пише във форума този подгрев май не тръгват преди да стане /-5/ градуса а когато двигателя стигне 90 градуса /дори много по-рано/ този подгрев вече е изключен така че не оказва никакво влияние при дълъг път ! Но ако пускаш достатъчно дълго по инерция при минусови температури естествено с работещо парно е нормално да падне температурата даже много по-бързо от работа на място понеже и насрещния леден въздух спомага за изстиването на двигателя като цяло !
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 19 госта