Формула 1, Сезон 2011

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Формула 1, Сезон 2011

Мнениеот Barboukov » Вто 15 ное 2011 17:49

hooligan_sk написа:
BG_Golf4e написа:Доминацията им ще свърши с тази състезателна години eusa

Срамота ще е за отбори с традиция и възможности,като Ферари и Мак,да изпуснат за 3-та поредна година ситуацията mhihi

Мани ше вземе онзи Алонсо да бие и ше се чудим кво да го правим mhihi

Има майка, ще я споменаваме. Какво друго :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 15 ное 2011 19:00

Vettel написа:
hooligan_sk написа:
BG_Golf4e написа:Доминацията им ще свърши с тази състезателна години eusa

Срамота ще е за отбори с традиция и възможности,като Ферари и Мак,да изпуснат за 3-та поредна година ситуацията mhihi

Мани ше вземе онзи Алонсо да бие и ше се чудим кво да го правим mhihi

Има майка, ще я споменаваме. Какво друго :Mr Green Fun

Интересно ми е дали имаш прогноза от сега как ще е ника ти догодина ? mhihi

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 15 ное 2011 19:50

Е как!?
Алонсо догодина е №1 mhihi :banana

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 15 ное 2011 21:44

Не подценявайте постигнатото до тук от Ред Бул. Може би името Ейдриън Нюи нищо не ви говори? Няма случайни неща в този спорт, особено в отборите, в които са намесени много пари. Именно там отиват и талантливите пилоти, инженери, шефове на екипи, механици и т.н. Много рядко, както се случи при БраунГП, може да имаш изключение, което обаче потвърждава правилото.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 15 ное 2011 22:19

dobrin написа:Не подценявайте постигнатото до тук от Ред Бул. Може би името Ейдриън Нюи нищо не ви говори? Няма случайни неща в този спорт, особено в отборите, в които са намесени много пари. Именно там отиват и талантливите пилоти, инженери, шефове на екипи, механици и т.н. Много рядко, както се случи при БраунГП, може да имаш изключение, което обаче потвърждава правилото.

Добри, колата на Браун беше хонда за 500 000 000$. mhihi Моята прогноза е че Ред бул ще бият и догодина. Иначе фетел си заслужава един никнейм и винаги ме е дразнела тая нагласа, че всички трябва да го оплюем :не:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 15 ное 2011 22:45

Хонда, БАР, ако беше толкова цветуща Хонда нямаше да се откажат и успехите щяха да дойдат доста по-рано. Ако си гледал историята на концерна Хонда, знаеш какво са състезанията за създателя на марката и той едва ли би се отказал току - така. Както и да е, това е друг въпрос.
Талантът на Фетел е явен, да се казва на черното бяло е необективно. Какво ще стане догодина пък никой не може да каже, но според мен едно е сигурно. Първите три отбора от сега се знаят и няма да са различни от тазгодишните. По непредсказуемо е какво ще става след тях.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 15 ное 2011 23:02

Догодина и Мерцедес трябва да взимат победи и да има силна челна 4-ка eusa
Рено и другите ще си дялкат 5-то и нататък mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 16 ное 2011 9:46

dobrin написа:Хонда, БАР, ако беше толкова цветуща Хонда нямаше да се откажат и успехите щяха да дойдат доста по-рано. Ако си гледал историята на концерна Хонда, знаеш какво са състезанията за създателя на марката и той едва ли би се отказал току - така. Както и да е, това е друг въпрос.
Талантът на Фетел е явен, да се казва на черното бяло е необективно. Какво ще стане догодина пък никой не може да каже, но според мен едно е сигурно. Първите три отбора от сега се знаят и няма да са различни от тазгодишните. По непредсказуемо е какво ще става след тях.

Добри, проблемите на БАР-Хонда и само на Хонда не бяха в двигателите, а в конструкцията на колата като цяло. По старите правила беше очевидно, че Рос Браун не се справяше. Болидите му имаха конструктивни проблеми. Той се въртеше около една база, която само променяше. В тази основа нещо не работеше като хората и колкото и да изменяше аеродинамични елементи, колата си бе слаба. Не забравяй, че Хонда удариха 1000 коня в Япония (1 кръг, преди да се оттеглят), а втория по сила мотор бе на Мерцедес с 960, след това на Ферари с 950. Просто трябваше да останат още един сезон. Хонда се оттегли точно с новите правила, където Браун намери дупка в правилата за дифузьора. Гради болида 14 месеца ОКОЛО двойния дифузьор (както Нюй два сезона гради около обдухвания) и стартира сезона ударно. Ако беше тогава с мотор на японците, те никога нямаше да се оттеглят след такъв успех.

Статуквото за догодина е ясно: Ред Бул, Макларън са в топ 3. Никой още не знае какво ще извади Ферари от фабриката в Маранело. Никола Томбасис видя, че с надграждане на тази основа Ферари няма да печелят. Затова прави революционен болид. Но какви ще са му качествата? Дали тотално няма да се завъртят силите в челото и да видим червените как доминират? Никой не знае.

Аз с прогнози за старта на другия сезон няма да се ангажирам, докато не минат тестовете.

Странно, че Мерцедес не ги споменах. Просто, защото очаквам да са си четвъртия по сила отбор. Ако Браун продължава да развива този болид и не направи нов отново ще са извън тройката.

Влади, аз ника си повече няма да го сменям. Ако Кими се върне ще съм много щастлив. Дали Фетел, дали той, и за двамата ще се радвам да станат шампиони.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Сря 16 ное 2011 16:18

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 16 ное 2011 17:00

остроумно леке... отношението му към репортерите му всъщност показва и отношението му към спорта и феновете му. супер много се изкефих като го изгониха от Ферари :lol: поне резбра че не е хванал бога за шлифера..

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 16 ное 2011 17:18

Влади, много бири имам да те черпосвам за последните 2 страници! :beer

Отново най-обективни мнения от теб и Веско... Или пък на мен най-много ми харесват. mhihi :beer

П.П.: Мартоу, за 2007 Алонсо сам се нареди на пачи яйца. Да не вадим пак кокали от гардероба, но за всичко си беше сам виновен. Не смятам, че ако Фетел стъпи при Маковете ще му се случи същото. ;)
Ако Хамстера и Фернандо отидат при Фетел - тогава е друго. Поне при сегашното управление - ти си ги посочил Марко и Хорнер (който за мен си остава слаб тийм лидър).

П.П.2: Пак към тебе Марто, Браун сякаш се опитва да гради Ферари от времето на Шумахер, но в сив цвят. Като гледам последните няколко месеца как там само се назначават техници и учени... а и до някъде си мисля, че основното в завръщането на Шумахер е пак тази цел. Никой не знае повече за побеждаването от него.

П.П.3: БраунГП беше много неща, но не и изключение. ;) Още в началото/средата на 2008 на много хора им стана ясно какво трябва да се очаква за догодина. Изненада се получи в момента, в който обявиха, че се оттеглят, че колата е готова и отбора се продава и че Рос няма достатъчно пари да го купи... След като се появиха на тестовете се случи очакваното, поне за мен.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 16 ное 2011 17:40

като каза бири, ще се организираме ли за финала ? :roll:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 16 ное 2011 18:53

Ludia написа:като каза бири, ще се организираме ли за финала ? :roll:

Обезателно... че после чак март :drunk

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 16 ное 2011 19:19

Жоре, Браун както всеки един шеф на отбор се стреми да направи шампионска кола. Шумахер иска да печели, Нико не остава назад. Що си мисля, че тяхната няма да стане скоро....

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 17 ное 2011 9:29

Съвсем не мога да се ангажирам с прогноза.

Просто отбелязвам, че Рос (всички знаем какво е постигнал вече) явно се стреми да повтори подхода си, когато беше във Ферари. Мисълта ми като цяло е, че не са оставили нещата по течението, а инвестират много в учени и експерти.

Ще видим, то това му е интересеното. :beer

П.П.: И аз съм навит за събиране за финала! :applause:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”