dobrin написа:Хонда, БАР, ако беше толкова цветуща Хонда нямаше да се откажат и успехите щяха да дойдат доста по-рано. Ако си гледал историята на концерна Хонда, знаеш какво са състезанията за създателя на марката и той едва ли би се отказал току - така. Както и да е, това е друг въпрос.
Талантът на Фетел е явен, да се казва на черното бяло е необективно. Какво ще стане догодина пък никой не може да каже, но според мен едно е сигурно. Първите три отбора от сега се знаят и няма да са различни от тазгодишните. По непредсказуемо е какво ще става след тях.
Добри, проблемите на БАР-Хонда и само на Хонда не бяха в двигателите, а в конструкцията на колата като цяло. По старите правила беше очевидно, че Рос Браун не се справяше. Болидите му имаха конструктивни проблеми. Той се въртеше около една база, която само променяше. В тази основа нещо не работеше като хората и колкото и да изменяше аеродинамични елементи, колата си бе слаба. Не забравяй, че Хонда удариха 1000 коня в Япония (1 кръг, преди да се оттеглят), а втория по сила мотор бе на Мерцедес с 960, след това на Ферари с 950. Просто трябваше да останат още един сезон. Хонда се оттегли точно с новите правила, където Браун намери дупка в правилата за дифузьора. Гради болида 14 месеца ОКОЛО двойния дифузьор (както Нюй два сезона гради около обдухвания) и стартира сезона ударно. Ако беше тогава с мотор на японците, те никога нямаше да се оттеглят след такъв успех.
Статуквото за догодина е ясно: Ред Бул, Макларън са в топ 3. Никой още не знае какво ще извади Ферари от фабриката в Маранело. Никола Томбасис видя, че с надграждане на тази основа Ферари няма да печелят. Затова прави революционен болид. Но какви ще са му качествата? Дали тотално няма да се завъртят силите в челото и да видим червените как доминират? Никой не знае.
Аз с прогнози за старта на другия сезон няма да се ангажирам, докато не минат тестовете.
Странно, че Мерцедес не ги споменах. Просто, защото очаквам да са си четвъртия по сила отбор. Ако Браун продължава да развива този болид и не направи нов отново ще са извън тройката.
Влади, аз ника си повече няма да го сменям. Ако Кими се върне ще съм много щастлив. Дали Фетел, дали той, и за двамата ще се радвам да станат шампиони.