Имат ли допълнителен подгрев/печка всички 1,6 ТДИ 105кс?
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Re: Имат ли допълнителен подгрев/печка всички 1,6 ТДИ 105кс?
И как да разберем, дали разполагаме с една от двете?
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Тя се чува като работи При мен дори продължаваше да работи 1-2 минути след като изгася колата Най добре е да се види на подемник самата печка се вижда и има ауспух
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
аз съм с такава пе4ка на пассат WEBASTO има дистанционно и си я палиш когато искаш до 1000метра лови-влизаш вътре в колата след няколко минути според зависи на вън колко е студено и си е топло все едно си карал колата,оригаинално е поставена и цената и е около 3500лв поне така са ми казвали дилърите има пак такива пе4ки, но които нямат дистанционно управление и нямат голям дисплеи на таблото,но колата дори и да не я пускаш предварително по4ва да дуxа топло след 2-3 мин каране,супер екстра пове4е кола без такова нещо не си купувам 

-
- Автомобил: Scirocco
- Двигател:
Имам такава печка на 2.0TDI и си мисля, че върви с всички такива двигатели. За 1.6TDI не знам! Тази "печка" не е кой знае каква революция - пуска се само под 0 (ако не и по-ниско), не грее като калорифера вкъщи, а колата загрява съвсем малко по-бързо. Пример, по 1 и същи маршрут, еднаква гас, еднакъв трафик водата едвам минаваше 85 градуса преди да навън падне под 0 , а като застудя и темп. паднаха под 0, колата достига 90гр малко преди крайната дестинация!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
sashpe написа:Имам такава печка на 2.0TDI и си мисля, че върви с всички такива двигатели. За 1.6TDI не знам! Тази "печка" не е кой знае каква революция - пуска се само под 0 (ако не и по-ниско), не грее като калорифера вкъщи, а колата загрява съвсем малко по-бързо. Пример, по 1 и същи маршрут, еднаква гас, еднакъв трафик водата едвам минаваше 85 градуса преди да навън падне под 0 , а като застудя и темп. паднаха под 0, колата достига 90гр малко преди крайната дестинация!
Виж сега, идеята на печката е че тя ти се пуска само докато избуташ 50-60 градуса. След това се изключва и двигателя да си се оправя сам. Затова разлика при пълното загряване ще имаш много малка и тя е спечелена още в началото. Така е и на Супърба който карам в момента, печката служи да отвърне само бруталния студ в началото. С печка отлепяш 50 градуса за 5мин, а без за 15мин примерно

ПП: Нещата отиват да няма печка с този двигател в тази кола. Все се надявах брокера да се бърка както обикновено, но... nevermind

- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
мXM моята се пуска някаде около +7,+8 градуса естесвено когато не я пусна сам, относно загряването не знам но поне при мен е осезаемо със нея и без нея 

-
- Автомобил: Scirocco
- Двигател:
Предварително се извинявам, ако правя нещо, което е забранено в този форум, но ще дам линк от друг чуждестранен форум, който по никакъв начин не го виждам като конкуренция на vwclub.bg.
http://www.sciroccocentral.co.uk/forum/viewtopic.php?f=2&t=7295&p=65918&hilit=auxiliary+heater#p65918
Това е инфо как са вързани тези 'печки' в ел. системата на VW. Картинките сигурно не излизат без рег., така че съм качил най-важната.
Мисля си, че можеш да провериш този 1.6TDI по описания начин, едва ли ел. системите са много по-различни.
http://www.sciroccocentral.co.uk/forum/viewtopic.php?f=2&t=7295&p=65918&hilit=auxiliary+heater#p65918
Това е инфо как са вързани тези 'печки' в ел. системата на VW. Картинките сигурно не излизат без рег., така че съм качил най-важната.
Мисля си, че можеш да провериш този 1.6TDI по описания начин, едва ли ел. системите са много по-различни.
hooligan_sk написа:
Виж сега, идеята на печката е че тя ти се пуска само докато избуташ 50-60 градуса. След това се изключва и двигателя да си се оправя сам. Затова разлика при пълното загряване ще имаш много малка и тя е спечелена още в началото. Така е и на Супърба който карам в момента, печката служи да отвърне само бруталния студ в началото. С печка отлепяш 50 градуса за 5мин, а без за 15мин примерно![]()
ПП: Нещата отиват да няма печка с този двигател в тази кола. Все се надявах брокера да се бърка както обикновено, но... nevermind
хехе аз съвсем се обърках, за това почвам да "работя с конкретни цифри"

Без да съм ти видял мнението точно преди час бех у голфа, за който споменах по-горе (1.6 CR). Заговорихме се, запалихме колата и за около 5 мин на място загря до средата (ще дойде баш около 50-60 градуса), почна да духа топличко вътре, но повече не вдигна докато не тръгнахме. Така че, може и да си прав, явно има някаква система, макар че аз не би я нарекъл точно "печка", щото който и да питам за "печка", всеки ми вика "нямам".
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
И моята загрява сравнително бързо, но не бих казал че има печка. Вероятно има подгряване на антифриза
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
VWGT написа:hooligan_sk написа:
Виж сега, идеята на печката е че тя ти се пуска само докато избуташ 50-60 градуса. След това се изключва и двигателя да си се оправя сам. Затова разлика при пълното загряване ще имаш много малка и тя е спечелена още в началото. Така е и на Супърба който карам в момента, печката служи да отвърне само бруталния студ в началото. С печка отлепяш 50 градуса за 5мин, а без за 15мин примерно![]()
Без да съм ти видял мнението точно преди час бех у голфа, за който споменах по-горе (1.6 CR). Заговорихме се, запалихме колата и за около 5 мин на място загря до средата (ще дойде баш около 50-60 градуса), почна да духа топличко вътре, но повече не вдигна докато не тръгнахме. Така че, може и да си прав, явно има някаква система, макар че аз не би я нарекъл точно "печка", щото който и да питам за "печка", всеки ми вика "нямам".
Ами не е печка в тоя смисъл на думата, в който сме свикнали. Води се aux.heater демек външен/отделен нагревател.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
stefan4o написа:VWGT написа:hooligan_sk написа:
Ами не е печка в тоя смисъл на думата, в който сме свикнали. Води се aux.heater демек външен/отделен нагревател.
Да, нещо такова ще дойде

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”