термостат

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
automan
Автомобил:
Двигател:

Re: термостат

Мнениеот automan » Пет 18 ное 2011 20:55

никога не е отвиван , колко е горе долу цената му има ли значение цвят марка и .т.н :roll: ако го извадя и го сложа в топла вода ще покаже ли сойност на тъблото :cry:

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Пет 18 ное 2011 21:17

automan написа:никога не е отвиван , колко е горе долу цената му има ли значение цвят марка и .т.н :roll: ако го извадя и го сложа в топла вода ще покаже ли сойност на тъблото :cry:

Не знам, честно да ти кажа, сигурно ще покаже ... Иначе има едно пръстенче около самия датчик - синьо или жълто. На моя ААМ е жълтичко и сигурно такова ще си взема (някой ден). С отстъпката ми казаха, че ще ми излезе около 20-тина левчета.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Пет 18 ное 2011 21:24

неговата функция каква е само да показва температурата ли и има други :oops:

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Пет 18 ное 2011 21:29

automan написа:неговата функция каква е само да показва температурата ли и има други :oops:

Подава сигнали на ECU-то за температурата на двигателя и контролирането на смукача (по спомен, ако греша колегите да ме поправят) имаше и още нещо ... :beer

Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Persin » Пет 18 ное 2011 21:30

automan написа:да пипах маркучите един по един , имаше ралика между двата но не голяма горния беше по топъл а долния беше по леко загрят :cry:закарах я в сервиз и ми казаха че е за смяна термостата , даже ми чистиха и радиатоеа на парното и ефект май ниактв. аз нали ви казвам че ми е писнало от майстори :Mr Green Fun :banghead:

колега обесни ми по точно как ти почистиха радиаторчето на парното,че маи и моито плаче за чистене

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Пет 18 ное 2011 21:52

еми как с вода слага се маркуч с вода в единия край и от другия изтича какво то има . :D но ми направи впечатление че отвън маркучите като ги пиам са много горещи а иначе парното духа но не много горещо защо така -незнам :roll:

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Пет 18 ное 2011 22:14

joker написа:
nCux0_guCnaHceP написа:Колеги благодаря за помоща оказа се че стрелката на таблото не ми показва правилно.Разбрах след като го закачих на компютър.А и майстора ми каза че се оправя след като се сложи определено съпротивление при датчика на тройника.Пак благодаря на всички колеги за помоща :bowdown

Закачи я на компютър и виж какви стойности подава датчика към компа....ако няма синхрон с датчика на таблото(а при смяна това се случва) ще има разминаване в показанията на стрелката и стойностите отчетени от компютъра....корекцията(позиционирането на стрелката)без да се пипа таблото е със запояване на съпротивление от 5- 8 до 10 ома(май???) на кабела отиващ към таблото!Следи се положението на стрелката и температурата отчитана от компютъра-четец.
друг път да ми вярваш!

Виж направи това ,виждам че колеги ти го казват от преди два дена...след това ще си отговориш на много въпроси.
А цитатът е от тема стояща близо до твоята.

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Пет 18 ное 2011 22:22

Някой може ли да каже цвета на кабелчето, че както знаем там са 4. mhihi

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Пет 18 ное 2011 23:03

mariovasi написа:
joker написа:
nCux0_guCnaHceP написа:Колеги благодаря за помоща оказа се че стрелката на таблото не ми показва правилно.Разбрах след като го закачих на компютър.А и майстора ми каза че се оправя след като се сложи определено съпротивление при датчика на тройника.Пак благодаря на всички колеги за помоща :bowdown

Закачи я на компютър и виж какви стойности подава датчика към компа....ако няма синхрон с датчика на таблото(а при смяна това се случва) ще има разминаване в показанията на стрелката и стойностите отчетени от компютъра....корекцията(позиционирането на стрелката)без да се пипа таблото е със запояване на съпротивление от 5- 8 до 10 ома(май???) на кабела отиващ към таблото!Следи се положението на стрелката и температурата отчитана от компютъра-четец.
друг път да ми вярваш!

Виж направи това ,виждам че колеги ти го казват от преди два дена...след това ще си отговориш на много въпроси.
А цитатът е от тема стояща близо до твоята.

ще замеря и кабела като ме съветваш, но мисля че за сега не е проблем да карам така :roll: нали няма опасност за двигателя :roll:

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Пет 18 ное 2011 23:11

Аз вече 2 месеца, че и малко отгоре си карам така и за сега няма проблеми ... май mhihi ... ще сложа едно съпротивленийце, стига колегите да са така добри и да споделят на кое кабелче :Mr Green Fun :beer

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 19 ное 2011 14:55

Оправихтели колите колеги eusa Моята и тя е така но аз вече свикнах :Mr Green Fun,вапроса е перките дасе включват :talk:

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Съб 19 ное 2011 15:37

Кабелите който отиват до таблото ми са 2-ва. Единия е жълто-червен, а другия кафяво-бял. Към кой да вържа съпротивлението :roll:

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 19 ное 2011 20:35

днес като карах повече градцко ми напарави впечатление че бързо загрява и перката тръгва , това нормално ли е :cry:иначе гледах суртинта нивото беше малко спаднало долях 200гр. а нтифриз :roll:

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 20 ное 2011 10:00

Колега я виж да нямаш теч нещо виж тоя пластмасовия таралеж дали не тече я гледаи по сериозно и несе отчаиваи такав иначе на маистор ебати му голфа да я надуят с компресора тая охладителна уредба и ще си каже от каде е :Mr Green Fun

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”