Здравейте колеги,
нов съм и ми предстои смяна на лагери на VW Vento 1.9 TD (AAZ) и искам да попитам от къде, каква марка и какво е разликата между всичките. Ето товасъм намерил за сега но съм отворен към всякакви предложения(става дума за предни лагери на главината)
VW Vento - Смяна на предни лагери на главината
- killvanrea
- Автомобил:
- Двигател:
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Re: VW Vento - Смяна на предни лагери на главината
Аз доста време слагах FAG,на моята кола също съм с FAG,не са се разбили,но имат лек шум още от нови (вече 30 000 ги карам и шума не се променя).От скоро смених марката с която работя и масово монтирам SKF,вътре в опаковката е японски,Koyo,явно SKF само ги доокомплектоват и продават.Доста съм доволен от качеството им. Общо взето и FAG и SKF стават,според мен SKF са по-добрият вариант.
За смяната - ако нямаш условия,по-добре отиди в някой сервиз,защото е хубаво да се избие и наибе на преса.В някои големи сервизи сменят лагера на място,без да се сваля шенкела от колата,защото имат подвижни преси,иначе се сваля шенкела и се сменя.Проблема при свалянето на шенкела е,че после се налага реглаж на преден мост,иначе ако се прави на място,не е наложителен.
Лагера за отпред е от порядъка на 40-50лв на страна.На опаковките на лагерите пише, да се сменят и двата от двете страни заедно.

За смяната - ако нямаш условия,по-добре отиди в някой сервиз,защото е хубаво да се избие и наибе на преса.В някои големи сервизи сменят лагера на място,без да се сваля шенкела от колата,защото имат подвижни преси,иначе се сваля шенкела и се сменя.Проблема при свалянето на шенкела е,че после се налага реглаж на преден мост,иначе ако се прави на място,не е наложителен.
Лагера за отпред е от порядъка на 40-50лв на страна.На опаковките на лагерите пише, да се сменят и двата от двете страни заедно.

-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Сменях на Голф-а (3-ка) единия лагер. Сложих SNR (уж е France), вече 30-35 хил км, без проблем.
Както писа zfa, трябва преса, по-добре в сервиз.
Както писа zfa, трябва преса, по-добре в сервиз.
- zfa159
- Контакти:
Да,тях ги забравих.Ние на френските коли ги слагаме,защото са им един вид заводски,доста са хубави също.Ако колегата иска да се забавлява сам,го съветвам да си свали шенкела и да отиде до някой познат или някой сервиз,само да му избият и набият лагера.При свален и оголен шенкел (без спир. диск и супорт ) е престъпление да му вземат повече от 10-тина лв за смяна на двата лагера.

- killvanrea
- Автомобил:
- Двигател:
мерси колеги. искам само да попитам за някакъв магазин от където да си набавя SKF , защото съм от малък град и евентуално ще се поръчват онлайн, а днес ще ходя да проверя майстора с каква преса разполага. 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм за SNR. От доста време слагам само от тях и нямам забележки. А за избягване на реглаж, свалям целият макферсон, като на Опел. Малко по - неудобно за работа, но спестявам на редовните си клиенти ходене на стенд и разходи.
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
И аз да вметна опит. Работих в магазин за авточасти. За да няма реклама ще кажа само, че е от големите. Имам 2 коли: голф 3 и опел корса Б. Фаг-а не е това което беше преди години. Мине ли 10-15к км и започва да пее или др. мизерии. Разбира се, от фаг до фаг има разлика: с отстъпката за мен от магазина в който работих, заден лагер за гошо трети е 15лв. Добре. Отивам в магазина на фаг тук в СТЗ и същия лагер 63лв
Отварям вътре кутийката, отварям моя фаг... всичко едно към едно ама явно моя е от "внос на едро за Булгаристан".
И сигурно пак след 10-15к км ще дам 15лв за бройка.
Че към автора, колега, вземи си всичко различно от ФАГ! Лично мнение! 
Отварям вътре кутийката, отварям моя фаг... всичко едно към едно ама явно моя е от "внос на едро за Булгаристан". 
- zfa159
- Контакти:
Мда ,то и аз усетих нещо такова с ФАГ-овете.Даже в последно време си пеят още при монтажа.Слабо,ама си пее едно такова лекичко.Моите ги чакам да се скапят,за да ги сменя,ама не искат...вече маса км ги карам,издават едно и също тихичко виене,което не се променя.
Иначе вече използвам SKF и SNR,защото не са толкова ментеливи и стават.Заден лагер за Г 3 SKF цена клиент е 32лв,като идва к-т с всичко (без нова гайка за шенкела и шайбат под нея,каквито няма и в другите комплекти) и вътре и двата лагера са Koyo.Монтирах доста вече и отзвите са позитивни.Преден не съм гледал каква цена е,но вероятно е колкото другите - 50-тина лв.

Иначе вече използвам SKF и SNR,защото не са толкова ментеливи и стават.Заден лагер за Г 3 SKF цена клиент е 32лв,като идва к-т с всичко (без нова гайка за шенкела и шайбат под нея,каквито няма и в другите комплекти) и вътре и двата лагера са Koyo.Монтирах доста вече и отзвите са позитивни.Преден не съм гледал каква цена е,но вероятно е колкото другите - 50-тина лв.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”